4 ταξιδάκια τέλεια για ερωτευμένους… απένταρους

Θέλεις να γιορτάσεις τον έρωτά σου με ένα ταξιδάκι, αλλά το υπόλοιπό σου στην τράπεζα έχει άλλη γνώμη; Εμείς είμαστε εδώ.
4 ταξιδάκια τέλεια για ερωτευμένους… απένταρους

της Ηρώς Κουνάδη

Ωραία τα Παρίσια και οι Ρώμες, δε λέμε, αλλά καμιά φορά τυγχάνεις ερωτευμένος και άφραγκος, τι να κάνουμε τώρα; Σημαίνει αυτό ότι τον έρωτά σου θα τον γιορτάζεις μόνο στον Λυκαβηττό; Όχι απαραίτητα –εξαρτάται, δηλαδή, για τι επίπεδα αφραγκίας μιλάμε. Αν όμως έχεις λίγα ευρώ στη διάθεσή σου, έχουμε τέσσερις προορισμούς που δεν είχες σκεφτεί, και οι οποίοι δεν θα σου κοστίσουν ακριβά.

Στην Κρακοβία


Απολύτως παραμυθένια, με μια μεσαιωνική πόλη χάρμα οφθαλμών, ένα κάστρο βγαλμένο από την εικονογράφηση παιδικού παραμυθιού, και πολλές πανέμορφες γειτονιές για να βολτάρετε τυλιγμένοι με κασκόλ και πιασμένοι χέρι-χέρι (το έκανες εικόνα;) η παλιά πρωτεύουσα της Πολωνίας απέχει μόλις δυόμισι ώρες και 71€ πήγαινε-έλα από την Αθήνα με τη Ryanair. Τη συγκεκριμένη τιμή εντοπίσαμε για αναχώρηση Σάββατο 14/12 και επιστροφή Τετάρτη 18/12. Όσο για διαμερίσματα; Βρήκαμε στην παλιά πόλη αυτό με 37€ και αυτό με 46€ −υπάρχουν και φθηνότερα, αυτά όμως είναι πανέμορφα, δε βρίσκεις;

Διαβάστε περισσότερα - Η Κρακοβία είναι βγαλμένη από τα παραμύθια

Στη Μάλτα


Καστροπολιτείες που ακουμπούν στη θάλασσα, λιθόστρωτες «σιωπηλές πόλεις», σχεδόν αιώνιο καλοκαίρι, κουζίνα να γλείφεις τα δάχτυλά σου, και ένας μικροσκοπικός αμπελώνας που παράγει μερικά από τα πιο ιδιαίτερα κρασιά που δοκίμασες ποτέ σου. Αν δεν είναι η Μάλτα ο απόλυτος ζευγαρο-προορισμός, δεν ξέρουμε ποιος είναι. Και στα φλέγοντα: 51€ πήγαινε-έλα με τη Ryanair για να φύγετε από την Αθήνα το Σάββατο 14/12 και να επιστρέψετε την Τρίτη 17/12, long weekend που λέγαμε και στο χωριό. Για τη διαμονή σας, σούπερ επιλογές είναι το My Travel House στη Ραμπάτ (από 46€ το δίκλινο) και το Isola del Mar στη Γκζίρα, λίγο έξω από τη Βαλέττα (από 50€).

Διαβάστε περισσότερα - Στη Μάλτα έχει ακόμα καλοκαίρι!

Στο Μαρακές




Νύχτες εξωτικές, νύχτες στο Μαρακές, στην φωλιασμένη μέσα στα αρχαία της τείχη Μεντίνα να μοιάζει βγαλμένη από τις Χίλιες και Μία Νύχτες, αλλά και στη σύγχρονη πόλη, την Γκελίζ, με τους πολύχρωμους κήπους της, τα τρεχούμενα νερά της, τα καταπληκτικά εστιατόρια και τα ρομαντικά της μπαράκια (ναι, εννοείται πως υπάρχουν μπαράκια, μην ακούς τους μύθους). Η Ryanair σε πάει και σε φέρνει στο εξωτικό Μαρακές με 76€ τον Δεκέμβριο, οι δε τιμές των ρομαντικών riad, παλιών αρχοντικών που έχουν μετατραπεί σε σούπερ ατμοσφαιρικούς ξενώνες κυμαίνονται στα 60€ για ένα υπερπολυτελές δίκλινο σαν αυτό και στα 25€ για ένα απλούστερο, σαν αυτό.

Στη Νάπολη




Ξέχνα τους συνειρμούς με τη μαφία (η οποία ποτέ δεν είχε λόγο να ασχοληθεί με τουρίστες) που γεννά το όνομά της, και ετοιμάσου να ανακαλύψεις γιατί ο ιταλικός νότος είναι πάντα ρομαντικός –και γιατί πραγματικά ισχύει το κλισέ που λέει πως ο έρωτας περνά από το στομάχι. Το ιστορικό κέντρο της πόλης που χάρισε στον πλανήτη την πίτσα περιλαμβάνεται ολόκληρο στη λίστα πολιτιστικής κληρονομιά της UNESCO, και είναι ένα χάρμα οφθαλμών να το βολτάρεις Δεκέμβρη μήνα. Τότε είναι που μας πηγαινοφέρνει πάμφθηνα η easyjet, με 56€ για αναχώρηση Σάββατο 14/12 και επιστροφή Τετάρτη 18/12. Ωραιότατες, οικονομικές προτάσεις διαμονής στο ιστορικό κέντρο είναι το La Casa di Antonia (45€ το διαμέρισμα δύο ατόμων) και το Bassetto 013 (45€ το δίκλινο με πρωινό).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v