Ο Ιούνιος στις Κυκλάδες είναι τέλειος

Στη Σίφνο, τη Σέριφο, την Τήνο και τη Μύκονο, οι τιμές είναι καλές και τα πλήθη λάμπουν διά της απουσίας τους.

Αν θέλεις πραγματικά να εκτιμήσεις/ απολαύσεις/ αγαπήσεις τις Κυκλάδες, Ιούνιο πρέπει να τις δεις. Απαλλαγμένες από τα πλήθη, με τις τιμές τους σε λογικά επίπεδα (όχι λογικά για την εποχή, λογικά σκέτο) και με τον ήλιο τους να λάμπει ως τις 9.00 το βράδυ –εντάξει, σχεδόν. Κι αν δεν έχεις ακόμα άδεια, ξεκλέβεις μια Παρασκευή και έφυγες για τριήμερο –απλά αν μπορείς να πάρεις άδεια, θα είναι καλύτερα.

Στην Τήνο…

Το Κυκλαδονήσι με τα περισσότερα −και ωραιότερα− χωριά στην ενδοχώρα του, έχει επίσης καταπληκτικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά, φανταστική κουζίνα και αρκετές διαδρομές για να γεμίσει… όσες μέρες, ή και όσες εβδομάδες, θέλεις να του αφιερώσεις.

Τώρα είναι η ώρα να πας στην Τήνο
Τα ωραιότερα χωριουδάκια της Τήνου
Το πήγαινε-έλα: Σε τρεισήμιση ωρίτσες και 27€ το άτομο one way από τη Ραφήνα. Από τον Πειραιά, σε 4,5 ώρες και 35€ one way με την Blue Star.

Η διαμονή: Δέκα βήματα από την αμμουδιά του Αγίου Ιωάννη Πόρτο, τα δωμάτια του Porto Apergis κοστίζουν 35€ το δίκλινο. Στη Χώρα, η Αργυρώ διαθέτει κουκλίστικα δωμάτια με 40€ το δίκλινο. Στην ίδια τιμή βρίσκουμε και τα Agelikoula Rooms, επίσης στην Χώρα. Στον Άγιο Ρωμανό, το Elia Apartments έχει 45€ το στούντιο που φιλοξενεί μέχρι και τρία άτομα.  

Στην Σέριφο…

…που διεκδικεί το βραβείο της ωραιότερης Χώρας των Κυκλάδων, και το άλλο βραβείο, των περισσότερων παραλιών σε ελληνικό νησί. Και δεν είναι απλά πολλές (72, για την ακρίβεια) είναι και όλες τους υπέροχες.

Οι ωραιότερες παραλίες της Σερίφου
Το πήγαινε-έλα: Αν βιάζεσαι πολύ, σε δυόμισι μόλις ωρίτσες και 45€ με το Speed Runner. Αν πάλι όχι, σε 4,5 ώρες και 31€ με τη Zante Ferries. Από τον Πειραιά όλα αυτά, από Ραφήνα δεν έχει.

Η διαμονή: Στα Λιβαδάκια, από 33€ ξεκινούν τα δίκλινα του The Serifos, και από 43€ τα δίκλινα του Coralli Bungalows Στο Λιβάδι, το Villa Niki έχει πανέμορφα δωμάτια με 47€ το δίκλινο ενώ τα στούντιο του Γοργόνα ξεκινούν από 40€ το δίκλινο. Στη Χώρα βρήκαμε αυτό το γλυκύτατο Airbnb με 46€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα και αυτό το παραδοσιακό σπιτάκι με 58€.  

Στη Σίφνο…

…η οποία έχει μακράν την καλύτερη κουζίνα των Κυκλάδων, κουκλίστικα χωριά, καρτποσταλικά ηλιοβασιλέματα, σούπερ παραλίες και νυχτερινή ζωή ό,τι πρέπει για τους singles εξ υμών.

10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στη Σίφνο

Το πήγαινε-έλα: Σε τρεις ώρες και 10 λεπτά και 50€ one way με το Speed Runner από τον Πειραιά. Εναλλακτικά, σε πέντε ώρες και ένα τέταρτο, με τη Zante Ferries που κοστίζει 36€.

Η διαμονή: Στα στούντιο Ostria στον Πλατύ Γιαλό (31€ το δίκλινο με θέα θάλασσα) Στα δωμάτια του Θεμωνιά στην Απολλωνία (35€ το δίκλινο) Στα διαμερίσματα του Αριστείδη στον Πλατύ Γιαλό (37€ το στούντιο-διαμέρισμα που φιλοξενεί έως και τρία άτομα) Και στα κουκλίστικα δωμάτια του Ηλιοφέγγαρο στις Καμάρες (40€ το δίκλινο με θέα θάλασσα)

Στη Μύκονο…

Ναι, στη Μύκονο, μην κοιτάς την οθόνη σου περίεργα. Στις αρχές Ιουνίου η Μύκονος είναι ένα ποίημα, και μια πρώτης τάξης ευκαιρία να διαπιστώσεις κι εσύ πως εκτός από έξαλλη είναι και πανέμορφη.

Οι (σχετικά) ήσυχες παραλίες της Μυκόνου 

10 πράγματα που δεν ξέρατε για τη Μύκονο 

Το πήγαινε-έλα: Από τη Ραφήνα, σε 4,5 ώρες και 29€ με τη Fast Ferries, ή σε δυόμιση ώρες και 45€ με το Super Runner. Από τον Πειραιά, σε 4,5 ώρες και 38€ με τη Blue Star, ή σε δυόμιση ώρες και 59€ με την Sea Jets.

Η διαμονή: Στη Χώρα, value for money επιλογές είναι το Pensione Della Nonna (70€ το δίκλινο) και το Anais (78€ το στούντιο που φιλοξενεί έως τρία άτομα) Εξαιρετική τιμή αυτή την εποχή έχουν και οι πανέμορφες σουίτες του Fos Suites (70€ για δύο άτομα) Σούπερ low budget επιλογή είναι τα σπιτάκια του Paradise Beach Camping, επάνω στην ομώνυμη παραλία, που κοστίζουν 30€ για δύο άτομα. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v