Οι ωραιότερες παραλίες της Σερίφου

Χρυσαφένια άμμος, ανοιχτογάλαζα αιγαιοπελαγίτικα νερά, φουντωτά αλμυρίκια και ονειρικά ηλιοβασιλέματα. Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες στη Σέριφο.
Οι ωραιότερες παραλίες της Σερίφου
της Ηρώς Κουνάδη

Σε κανένα άλλο νησί δεν πρέπει να είναι τόσο δύσκολο να ξεχωρίσεις τις δέκα ομορφότερες παραλίες του όσο στη Σέριφο. Το κυκλαδονήσι που φημίζεται για μερικές από τις ωραιότερες παραλίες του Αιγαίου, τις διαθέτει και σε υπερπροσφορά, με τον αριθμό τους να ξεπερνά τις 70! Προσπαθήσαμε, ωστόσο, και το –εντελώς υποκειμενικό μας– αποτέλεσμα έχει ως εξής.

(*) Διαφωνήστε ελεύθερα, στα σχόλια στο τέλος του κειμένου.

Το Γάνεμα


…μια από τις μεγαλύτερες, και σίγουρα ωραιότερες, παραλίες της Σερίφου, με χρυσαφένια αμμουδιά στο ανατολικό της κομμάτι και μέχρι τη μέση, και μεγάλα, λευκά βότσαλα στο δυτικό κομμάτι –το οποίο είναι καλύτερα προφυλαγμένο από τους ανέμους.

Η Ψιλή Άμμος


…με τα γαλαζοπράσινα νερά της να κάνουν τέλεια αντίθεση με την απαλή, ανοιχτόχρωμη άμμο. Είναι μακράν η δημοφιλέστερη παραλία του νησιού –αν δεν αντέχετε την κοσμοσυρροή, θα κολυμπήσετε λίγο προς τα δεξιά, όπου μια δεύτερη μικρή παραλιούλα φωλιάζει ανάμεσα στα βράχια.

Ο Άγιος Σώστης


…κάτω από το ομώνυμο ξωκλήσι απλώνεται μια από τις πιο χρυσαφένιες αμμουδιές του νησιού, με πολλά αλμυρίκια για σκιά.

Η Συκαμιά


…μια από τις μεγαλύτερες αμμουδιές της Σερίφου, κάτω από τον ομώνυμο οικισμό, βλέπει σε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα, με τον ήλιο να βουτά στη θάλασσα. Ταλαιπωρείται συχνά από τους βοριάδες, οπότε συμβουλευτείτε τον καιρό πριν ξεκινήσετε.

Η Βαγιά


…μια από τις τρεις πανέμορφες παραλίες στον όρμο του Κουταλά, που βλέπει σε ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του νησιού.

Η Λια


…η αγαπημένη σεριφιώτικη παραλία των γυμνιστών, έχει χρωματιστό βοτσαλάκι και κρυστάλλινα νερά –προσεγγίζεται, δε, μετά από ένα δεκάλεπτο περπάτημα σε βατό μονοπάτι.

Το Καλό Αμπέλι


…που απαιτεί λίγη προσπάθεια, αφού προσεγγίζεται μετά από ένα 20λεπτο πεζοπορίας σε βατό μονοπάτι, αλλά θα σας ανταμείψει με χρυσαφένια αμμουδιά και νερά να τα πιείς στο ποτήρι.

Το Μαλλιάδικο


…στο οποίο θα φτάσετε διασχίζοντας έναν χωματόδρομο και εν συνεχεία ένα μονοπάτι. Αξίζει και με το παραπάνω τον κόπο.

Τα Λιβαδάκια


…μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού, κυρίως λόγω της μηδαμινής της απόστασης από το Λιβάδι, αλλά και της χρυσαφένιας άμμου και της άφθονης σκιάς που προσφέρουν τα αλμυρίκια της.

Η Σκάλα


…που απαιτεί ένα 20λεπτο περπάτημα σε βατό μονοπάτι, έχει όμως να προσφέρει σε αντάλλαγμα άφθονη σκιά, υπέροχη χρυσαφένια άμμο και προσανατολισμό που την προστατεύει πολύ καλά από τα μελτέμια του Αιγαίου.

Περισσότερες φωτογραφίες, λεπτομέρειες και αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης για κάθε παραλία ξεχωριστά έχει το Discover Serifos, εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v