Low budget Χριστούγεννα σε 4 γωνιές της Ελλάδας

Να πάρουμε τα βουνά, να δούμε και λίγο χιόνι, ή να κάνουμε Χριστούγεννα στην πόλη; Τέλεια, οικονομικά σενάρια γιορτών σε υπέροχους ελληνικούς προορισμούς.
Low budget Χριστούγεννα σε 4 γωνιές της Ελλάδας

της Ηρώς Κουνάδη

(*) Οι τιμές των δωματίων έχουν υπολογιστεί για δύο διανυκτερεύσεις, παραμονή και ανήμερα Χριστούγεννα. Οι διαθεσιμότητες είναι ήδη περιορισμένες, οπότε φροντίστε έγκαιρα τις κρατήσεις σας.

Στο Πήλιο



Ονειρεύεσαι Χριστούγεννα πλάι στο αναμμένο τζάκι, ολοήμερες βόλτες σε μονοπάτια στρωμένα με χρυσοκόκκινα φύλλα, τσιμπούσια με αγριογούρουνα σαν άλλος Γαλάτης και ολίγη από χειμωνιάτικη θέα στη θάλασσα, για να μην ξεχνάμε και πού είμαστε; Όλα αυτά, και άλλα τόσα, θα τα βρεις στο Πήλιο και στα κουκλίστικα χωριά του. Και αν νοσταλγήσεις ατμόσφαιρα πόλης, ο Βόλος και τα φημισμένα τσιπουράδικά του απέχουν μια ωρίτσα οδήγησης (αλλά κεφάτα ξενύχτια θα κάνεις και στη Ζαγορά).

Διαβάστε περισσότερα - 5 χωριά στο Πήλιο ιδανικά για φθινοπωρινά ΣΚ | Τα ωραιότερα μυστικά του Πηλίου

Εδώ να μείνεις: Στα κουκλίστικα δωμάτια του Ελαιώνα Βεργόπουλου στο Μούρεσι (81€ η σουίτα που φιλοξενεί μέχρι 3 άτομα), στα ευρύχωρα στούντιο Ανατολή στον Άγιο Δημήτριο (60€ το δίκλινο με πρωινό και θέα θάλασσα), στον ρουστίκ Ξενώνα Ρούση στη Ζαγορά (55€ το δίκλινο), στα ατμοσφαιρικά δωμάτια των Ορειάδων στο Μούρεσι (75€ το δίκλινο με πρωινό) ή στα λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια του Hotel Tsagarada στο ομώνυμο χωριό (50€ το δίκλινο).

Στα Ιωάννινα



Αν δεν μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στις ομορφιές της εξοχής και το εορταστικό… τζέρτζελο της πόλης, εδώ είσαι. Λιγότερο από μια ωρίτσα μακριά από μερικά από τα ωραιότερα τοπία της Ελλάδας (τα Ζαγοροχώρια και το φαράγγι του Βίκου) αλλά και με τη ζωηράδα της αιώνιας φοιτητούπολης, τα Ιωάννινα είναι από τα μέρη εκείνα που μπορείς να κάνεις πεζοπορίες στη φύση το πρωί, sightseeing σε σούπερ ενδιαφέροντα μουσεία το μεσημέρι, βόλτες στις όχθες της λίμνης το απόγευμα, γευσιγνωσία α λα ηπειρώτικα το βράδυ και μπαρότσαρκες ως το ξημέρωμα.

Διαβάστε περισσότερα - 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στα Ιωάννινα

Εδώ να μείνεις: Το Σπίτι στο Λιβάδι, 8 χιλιόμετρα από το κέντρο, έχει φανταστικά σπιτάκια στα 82€ για δύο άτομα. Το Little Island στο νησάκι της λίμνης διαθέτει πανέμορφες, ευρύχωρες βίλες στα 115€ για δύο άτομα. Αν προτιμάτε να μείνετε στα Ζαγοροχώρια, εξαιρετικές επιλογές με διαθεσιμότητα για τα Χριστούγεννα είναι το Orestis House στα Άνω Πεδινά (75€ το δίκλινο με πρωινό) και το Αρχοντικό Τζούφη στο Καπέσοβο (65€ το δίκλινο με πρωινό).

Στον Πάρνωνα



Κοίτα τώρα να δεις τι γίνεται με την Πελοπόννησο –αυτό που γίνεται πάντα τις περιόδους αιχμής βασικά: Οι ξενώνες στα δημοφιλέστερα χωριά στα ορεινά της Κορινθίας και της Αρκαδίας είναι ήδη είτε sold out είτε πανάκριβοι. Σημαίνει αυτό ότι θα την αποκλείσουμε από τους χριστουγεννιάτικους προορισμούς μας; Όχι βέβαια. Γιατί η ανερχόμενη δύναμη του Πάρνωνα, με τα κουκλίστικα χωριά του, τα φαντασμαγορικά μονοπάτια που διασχίζουν τα δάση του, και την απόσταση αναπνοής που τον χωρίζει από το πανέμορφο Λεωνίδιο (έτσι όπως πάει ο καιρός μια θαλασσινή βόλτα ας την έχουμε εύκαιρη, ποτέ δεν ξέρεις) έχει μια χαρά και διαθεσιμότητα και τιμές. Ψησ’ το.

Διαβάστε περισσότερα – Τα υπέροχα χωριά του Πάρνωνα | Πάρνωνας: Στα μονοπάτια της Αρκαδίας

Εδώ να μείνεις: Στο παραδοσιακό Stephania's Stone House στις Καρυές (50€ το δίκλινο), στα λιτά αλλά προσεγμένα στούντιο του ξενώνα Μαλεάτης Απόλλων στον Κοσμά (50€ το δίκλινο), στις φανταστικές σουίτες του Malevos Traditional Houses στον Άγιο Πέτρο (80€ η σουίτα δύο ατόμων με πρωινό), στα χουχουλιάρικα σπιτάκια του Tower Kalimeris στον Πραστό (60€ το σπιτάκι δύο ατόμων) ή στο γλυκύτατο The Studio στο Λεωνίδιο (60€ για τέσσερα άτομα).

Στην Καστοριά



Μια από τις ωραιότερες πόλεις του βορρά, μπορεί να σου πέφτει κάπως μακριά αν ξεκινάς από την Αθήνα, αλλά αν καταφέρεις και ξεκλέψεις μερικές μέρες εορταστικής άδειας (ή έστω… κοπάνας) αξίζει με το παραπάνω τα χιλιόμετρα. Εδώ θα βολτάρεις στις όχθες μιας λίμνης μαγικής, που αν ο καιρός σου κάνει την χάρη μπορεί και να την πετύχεις παγωμένη, στην πανέμορφη παλιά πόλη που λέγεται Ντολτσό, στα παραλίμνια χωριουδάκια όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει, σε ενδιαφέροντα μουσεία και ολοζώντανα μπαράκια. Α, και θα δοκιμάσεις μια από τις καλύτερες κουζίνες της Ελλάδας. Τι άλλο να θέλεις, δηλαδή;



Διαβάστε περισσότερα - 10 λόγοι που αγαπάμε την Καστοριά

Εδώ να μείνεις: Μέσα στην πόλη, βρήκαμε αυτό το ωραιότατο διαμέρισμα στα 65€ για δύο άτομα. Λίγο έξω, καλές επιλογές είναι το Vatina Guesthouse στις όχθες του Αλιάκμονα (50€ το δίκλινο) ο Ξενώνας Μύριχος στην ανεξερεύνητη λίμνη Σισανίου (45€ το δίκλινο) και το πανέμορφο Σπίτι της Σοφίας στη Μεσοποταμιά (90€ το δίκλινο με πρωινό).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v