5 τέλειες αποδράσεις για το φθινόπωρο

Κοντινές και λιγότερο κοντινές, σε λίμνες και σε ψηλά βουνά, έχουμε πέντε τέλειες αποδράσεις για το φθινόπωρο.
5 τέλειες αποδράσεις για το φθινόπωρο

Μας έμειναν κάποιες μέρες άδειας – λίγες ή πολλές δεν έχει σημασία.

Το καλοκαίρι έφυγε, τελείωσε, όμως η φθινοπωρινή μιζέρια δεν μας πτοεί. Ετοιμάζουμε βαλίτσες και φεύγουμε για πέντε κοντινούς και λιγότερο κοντινούς προορισμούς.

Καρπενήσι και πέριξ

 

Karpenisi XIII

Διαδρομές στη φύση, μονοπάτια για έμπειρους και μη πεζοπόρους και ειδυλλιακές διαδρομές ανάμεσα στα έλατα με το αυτοκίνητο; Έχει. Χαλαρά weekends με διάλειμμα μόνο για παραδοσιακές λιχουδιές σε παραδοσιακά ταβερνάκια; Και από αυτά έχει. Το Καρπενήσι και η ευρύτερη γειτονιά του έχουν κάτι για όλους. Θα το διαπιστώσετε, αρχικά ανηφορίζοντας τα δρομάκια του που ελίσσονται ανάμεσα σε πετρόχτιστα σπίτια με κόκκινες κεραμιδοσκεπές, και εν συνεχεία εξερευνώντας παραμυθένια τοπία στο φαράγγι Πάνταβρεχει, στη λίμνη των Κρεμαστών, στα Φιδάκια, τους Κορυσχάδες, το Βουτύρο, το Μικρό και Μεγάλο Χωριό.

Πού θα μείνετε: Στον ξενώνα Άρτεμις κοντά στην κεντρική πλατεία του Καρπενησίου (60€ για ένα δίκλινο με πρωινό), στην Ξύλινη Φωλίτσα επίσης στο Καρπενήσι (65€ για ένα διαμέρισμα), στον πανέμορφο Ξενώνα Λεβάντα στο Μεγάλο Χωριό (59€ για ένα δίκλινο με πρωινό) ή στο ωραιότατο Χάνι Μπαγασάκι, 8 χιλιόμετρα έξω από το Καρπενήσι (44€ το δίκλινο με πρωινό).

Λακωνική Μάνη

 

Vathia - Mani Peninsula - Greece

Γοητευτική και αγαπημένη ανεξαρτήτως εποχής, η θαρρείς φτιαγμένη για road trip Λακωνική Μάνη προσφέρει το τέλειο πακέτο εξόρμησης: Καφεδάκι στην Αρεόπολη, με τους πετρόχιστους πύργους και τις καταπράσινες αυλές, φθινοπωρινή ησυχία στο Οίτυλο στην πλαγιά του βουνού μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, ειδυλλιακές βόλτες στο Γύθειο, sightseeing στα εντυπωσιακά σπήλαια του Διρού με τις όμορφες λιμναίες διαδρομές τους, εξορμήσεις στο… ορμητήριο του Γερολιμένα και παραμυθένιες εικόνες στη Βάθεια συνθέτουν τον πλουραλιστικό της χαρακτήρα.

Διαβάστε επίσης: Μάνη: Τα best of της «άγριας» πλευράς

Πού θα μείνετε: Στο Οίτυλο Hotel στο Νέο Οίτυλο (59€ για ένα executive δίκλινο με πρωινό), στο Cavo Grosso (53€ για ένα μπάνγκαλοου με θέα θάλασσα) και στο The Olive Yard (54€ για ένα δίκλινο) στο Γύθειο, και στο ρομαντικό Κυρίμαι στον Γερολιμένα (από 110€ για ένα δίκλινο με πρωινό).

Ορεινή Ναυπακτία

 



Τα χωριά, η φύση, τα μονοπάτια, το φαγητό, οι δραστηριότητες, οι ζεστοί ξενώνες είναι μερικοί από τους λόγους που αξίζει να ανακαλύψετε την ιδανική για φυσιολάτρες Ορεινή Ναυπακτία. Μετά από μια απαραίτητη στάση στη Ναύπακτο, θα ανηφορίσετε προς τα κεφαλοχώρια της Ελατούς και της Άνω Χώρας, θα βολτάρετε στην Τερψιθέα με τη ρεματιά και τον καταρράκτη στην είσοδό της, θα κάνετε ράφτινγκ στον Εύηνο και θα δοκιμάσετε τη πεντανόστιμη κουζίνα της περιοχής με φοβερά μαγειρευτά, ντόπιες πίτες και ζουμερά κρεατικά στις ταβέρνες των χωριών.

Διαβάστε επίσης: Η Ορεινή Ναυπακτία είναι ένα όνειρο

Πού θα μείνετε: Στην Άνω Χώρα στον Ξενώνα Δρυάδες (55€ για ένα δίκλινο με πρωινό), στα άνετα σαλέ του Xenios επίσης στην Άνω Χώρα (από 69€ για ένα δίκλινο) και στα λιτά δωμάτια του Ξενώνα Αλωνάκι στο χωριό Πλάτανος (50€ για ένα δίκλινο με πρωινό).

Λίμνη Πλαστήρα και πέριξ

 

Plastira Lake #4

Καταπράσινα βουνά με έλατα, βελανιδιές και καστανιές, χείμαρροι με κρυστάλλινα νερά και στο κέντρο η λίμνη Πλαστήρα. Η Λίμνη… της καρδιάς μας είναι ιδανικό σημείο και για τις τέσσερις εποχές του χρόνου για ιππασία, περιπάτους, ορειβασία, καγιάκ, ποδηλασία, κολύμπι, ή απλώς... relax. Εδώ, αφού χορτάσετε να αγναντεύετε τα γαλήνια νερά της, αφού κάνετε το γύρο της με το αυτοκίνητο ή το ποδήλατο και σκίσετε τα νερά της με καγιάκ, θα βολτάρετε στα χωριουδάκια της – Νεοχώρι και Νεράιδα – ανάμεσα σε έλατα και φάση φυλλοβόλων για να την αγναντέψετε (και) από ψηλά. Αν είστε φαν της πεζοπορίας, το εκπαιδευτικό δάσος Μπελοκομύτη με τα έξι μονοπάτια του θα σας ενθουσιάσει.

Διαβάστε επίσης: 10 λόγοι να αγαπήσεις κι εσύ τη Λίμνη Πλαστήρα

Πού θα μείνετε: Στον Ξενώνα Ίριδα στο Μπελοκομύτη το δίκλινο με θέα στη λίμνη (από 40€ για ένα δίκλινο), στο Ξενοδοχείο Αντιγόνη στο Νεοχώρι (50€ για ένα δίκλινο με πρωινό) και στον Ξενώνα Καλλιστώ στην πανέμορφη Καστανιά (από 65€ για ένα διαμέρισμα με θέα στο βουνό).

Ορεινή Αρκαδία

 

Stemnitsa, Greece

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, τα χωριά του Μαινάλου προσφέρονται για εξερευνήσεις. Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Βυτίνα φιγουράρουν σταθερά στην κορυφή των – ολίγων τι τουριστίκ - προτιμήσεων για τους εξ Αθηνών ορμώμενους, αλλά και η ήρεμη δύναμη της Πιάνας με τα γραφικά καλντερίμια ή της Κοντοβάζαινας με το πέτρινο τοξωτό γεφύρι και την όμορφη ρεματιά εγγυώνται πως κανενός είδους ταξιδιώτης δε θα μείνει παραπονεμένος. Πολύ κοντά στην Κοντοβάζαινα, η λίμνη και οι όχθες του ποταμού Λάδωνα προσφέρονται για όλων των ειδών τις φυσιολατρικές δραστηριότητες, ενώ το δάσος της Σκιρίτιδας, και διασχίζεται από ένα κυκλικό μονοπάτι 14 χιλιομέτρων, που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της πεζοπορίας.

Διαβάστε επίσης:

 

Τα ωραιότερα μυστικά της Ορεινής Αρκαδίας

Best of… Ορεινή Αρκαδία

Πού θα μείνετε: Στον ξενώνα – στολίδι Παπανικόλα στην Πιάνα (από 70€ το δίκλινο με πρωινό), στον μοναδικά διακοσμημένο Πύργο Ξενίου στη Δημητσάνα (από 170€ για δύο βραδιές, σε δίκλινο με πρωινό) και στο Μπελάιικο, στη Στεμνίτσα (85€ για ένα δίκλινο με πρωινό).

 

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v