Τα πιο παραμυθένια ταξίδια στην Ελλάδα

Σούπερ ιδέες για βουνίσια Χριστούγεννα στην Ελλάδα, σε πέντε μαγευτικές ορεινές περιοχές της χώρας.

Hip βόλτες και ski στην Αράχωβα και τον Παρνασσό ή χιονοπόλεμο στα Ζαγοροχώρια; Τσιπουράκι για να ζεσταθούμε στον Όλυμπο ή κάλαντα στη Ζήρεια;

Συγκεντρώνουμε ιδέες για ορεινά Χριστούγεννα στην Ελλάδα, σε πέντε μαγευτικές ορεινές περιοχές της χώρας.


*Οι τιμές αφορούν δύο διανυκτερεύσεις (24-26 Δεκεμβρίου) και περιλαμβάνουν πρωινό όπου αναφέρεται.

Στην Κόνιτσα και τα Ζαγοροχώρια


Papigo village, Greece

Πετρόχτιστα, παραμυθένια χωριά τυλιγμένα με το πέπλο του χειμώνα, που σε κάνουν να θες να χουχουλιάσεις πλάι στο τζάκι. Ένα φαράγγι που η ομίχλη το αγκαλιάζει και σου προκαλεί δέος. Συγκλονιστικά φυσικά τοπία για να φορέσεις ό,τι πιο ζεστό έχεις και να τα περπατήσεις και μια πανέμορφη πόλη με λιθόκτιστα σκάκια, η οποία σε συνδυασμό με την ηπειρώτικη κουζίνα φτιάχνει το τέλειο πακέτο εορταστικής εξόρμησης.

Διαμονή: Στους Φραγκάδες, το γραφικό χωριό των Ζαγοροχωρίων, σε παραδοσιακό αρχοντικό (160€ για ένα δίκλινο) με μπαλκόνι με θέα στο βουνό, στα δωμάτια του Μπαλκόνι Ζαγορίου, σε μικρή απόσταση από το πανέμορφο φαράγγι του Βίκου (138€ για ένα δίκλινο με πρωινό), στο Hotel Aoos στην Κόνιτσα για budget διαμονή (90€ για ένα στάνταρ δίκλινο), και στο cosy Lotos Mountain Resort (220€ για ένα Classic Ορεινό Μπαγκαλόου με πρωινό).

Διαβάστε επίσης: Κόνιτσα: Στα καλντερίμια της Ηπείρου

Δυτικό Ζαγόρι: Πέτρα και χρυσόσκονη

Τα καλύτερα (στα) Ζαγοροχώρια

Στον Όλυμπο


ΟΛΥΜΠΟΣ-OLYMPUS GREECE

Σουίτες με θέα στον Όλυμπο, χιονισμένα μονοπάτια στο ψηλότερο βουνό της χώρας, γραφικά χωριουδάκια με ξακουστό κρασί και τσίπουρο και υπέροχες γεύσεις με ηχητικό φόντο τα παραδοσιακά κάλαντα μας περιμένουν στην καρδιά της Ελλάδας. Λιτόχωρο, Παλαιός Παντελεήμονας, Σκοτίνα, Ραψάνη και Κρανιά συγκεντρώνουν το εξορμητικό ενδιαφέρον εδώ συνδυάζοντας θέα βουνού και θάλασσας, γευσιγνωσίες ντόπιων κρασιών, πεντανόστιμες κρεατοφαγικές γεύσεις και… θεΐκή ομορφιά.

Διαμονή: Στα όμορφα επιπλωμένα δωμάτια και σουίτες με θέα στον Όλυμπο του Hotel Mirto στο Λιτόχωρο με ιδιωτικό μπαλκόνι (160€ για ένα δίκλινο με πρωινό), στα πετρόκτιστα, κάποια με τζάκι δωμάτια του Sintrivanis Mountain στην Άνω Σκοτίνα (140€ για ένα δίκλινο με πρωινό) και στα δωμάτια με τζάκι του πλαισιωμένου από καστανιές Καστάνια Γη στον Παλαιό Παντελεήμονα (126€ για ένα δίκλινο).

Διαβάστε επίσης: Όλυμπος: Διαδρομές στο σπίτι των θεών

Στην Ορεινή Κορινθία


DSC00078_DxO

Το… βουνό της Αθήνας, η Ζήρεια, ντύνεται σχεδόν όλον τον Δεκέμβριο με τα γιορτινά της, και υπόσχεται τις σωστές δόσεις κοσμοπολιτισμού και φυσιολατρικών εξορμήσεων. Θέλετε, ρεβεγιόν σε σαλέ με αναμμένο τζάκι; Θα επιλέξετε για βάση σας τις τρεις συνοικίες των Τρικάλων: Άνω, Κάτω και Μεσαία. Θέλετε σκηνικό με γαλάζιες λίμνες και δάση ως εκεί που φτάνει το μάτι; Θα κινηθείτε στην περιοχή της Λίμνης Δόξα και της Αρχαίας Φενεού. Θέλετε αυθεντικά Χριστούγεννα σε χωριό; Θα κατευθυνθείτε στο Κεφαλάρι και τον Ασπρόκαμπο.

Διαβάστε επίσης: Ζήρεια: Αυθεντικά ορεινή, αυθεντικά Κορινθία

Διαμονή: Στα δωμάτια του Anemoessa στη Μέση Συνοικία Τρικάλων με ζεστή διακόσμηση, τζάκι και θέα στον Κορινθιακό κόλπο (360€ για ένα δίκλινο με kingsize κρεβάτι και θέα στο βουνό) ή στο πολυτελές Ktima Noosfera Wellness & Retreat Center στην Καρυά (290€ για ένα δίκλινο με πρωινό). Κοντά στη Λίμνη Δόξα, το Ζαρούχλα Inn έχει περιποιημένα δωμάτια με θέα στο βουνό (220€ με πρωινό), ενώ η πιο οικονομική επιλογή της περιοχής είναι το Villagio inn στο Κρυονέρι (160€ για ένα σπιτάκι δύο ατόμων).

Στο Πήλιο




Πιο κλασικά δεν γίνεται. Αλλά μας αρέσει. Γιατί τι καλύτερο από τις πηλιορείτικες πλατείες συνοδεία τσίπουρου στη χειμωνιάτικη λιακάδα και τις παραμυθένιες βόλτες στην πανέμορφη και μαγευτική Τσαγκαράδα; Ποτέ δεν θα βαρεθούμε να εξερευνούμε το βουνό των Κενταύρων. Τα δεκάδες χωριουδάκια του, οι πηλιορείτικες γεύσεις, η απίστευτη θέα, τα χιονισμένα δάση, μας πείθουν να ανηφορίσουμε (ξανά) προς τη Θεσσαλία.

Διαμονή: Στα λιτά δωμάτια Σοφία στον Κισσό (90€ για ένα δίκλινο), στο Villa Aglaini στον Άγιο Δημήτριο (120€ για ένα δίκλινο με πρωινό), στα δωμάτια με τζάκι του Villa Katerina στον Πλατανιά (120€ για ένα δίκλινο), και στα δωμάτια με τζάκι και θέα στο Αιγαίο του Hotel Maistra στην Τσαγκαράδα (180€ για ένα στούντιο με θέα θάλασσα, με πρωινό).

Διαβάστε επίσης: Το Πήλιο στα καλύτερά του

Στην Αράχωβα


Arachova

Εκδρομές ανάμεσα στα έλατα προς Αγόριανη, βόλτες στα πολυσύχναστα σοκάκια της, Δελφοί με θέα θάλασσα ή τραπεζάκι στο σαλέ στον Παρνασσό για αχνιστό καφεδάκι; Σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο χιλίων μέτρων, ψηλά στις ελατοσκέπαστες πλαγιές του Παρνασσού, η Αράχωβα μπορεί να συγκεντρώνει κόσμο και κοσμάκη κάθε που παίρνει να χειμωνιάζει, παραμένει όμως πεντάμορφη.

Διαβάστε επίσης: 10 τρόποι να αγαπήσεις την Αράχωβα

Διαμονή: Αν αντέχει το μπάτζετ σας, το πολυτελές Αίγλη Αράχωβα διαθέτει ακόμα ελεύθερα δωμάτια (από 580€ για ένα Deluxe Δίκλινο Δωμάτιο με τζάκι με πρωινό). Εναλλακτικά, στους Δελφούς θα βρείτε το συμπαθέστατο και λιτό Ξενοδοχείο Ερμής με ζεστά καταλύματα (από 140€ για ένα δίκλινο με πρωινό).

Νικόλας Γεωργιακώδης


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v