9 ονειρικά ταξίδια για το 2019

Κάποια φτηνά, για να τα οργανώσεις τώρα, κάποια ακριβότερα, για να ονειρευτείς τι θα κάνεις αν σου κάτσει το Τζόκερ τη νέα χρονιά.
 

9 ονειρικά ταξίδια για το 2019

της Ηρώς Κουνάδη

Για πού είμαστε φέτος; Κάπου φτηνά, κάπου εξωτικά, κάπου που δεν έχεις ξαναπάει ποτέ, κάπου εδώ γύρω; Τα βάλαμε κάτω, τα υπολογίσαμε, βρήκαμε τις καλύτερες τιμές αεροπορικών εισιτηρίων και ερχόμαστε να σου βάλουμε ιδέες για τα ταξίδια που θα κάνεις το 2019.

Στη Μάλτα



Επειδή έχει καλοκαίρι σχεδόν όλο τον χρόνο, επειδή τα εισιτήρια είναι πάμφθηνα (57€ πήγαινε-έλα με τη Ryanair στα τέλη Ιανουαρίου) επειδή οι πόλεις της είναι καστροπολιτείες που αντηχούν τα βήματα των ιπποτών της, επειδή το φαγητό είναι καταπληκτικό και οι παραλίες επίσης.

Διαβάστε περισσότερα - Στη Μάλτα έχει ακόμα καλοκαίρι!

Στην Άκαμπα



Η Μέση Ανατολή για πρωτάρηδες, άλλο ένα σχεδόν αιώνιο καλοκαίρι, η Άκαμπα είναι η γωνίτσα της Ιορδανίας που ακουμπά στην Ερυθρά Θάλασσα. Έχει συγκλονιστικά φθηνά αεροπορικά εισιτήρια (40€ πήγαινε-έλα τέλη Ιανουαρίου με τη Ryanair) και απέχει δυο ωρίτσες από τον πιο φαντασμαγορικό αρχαιολογικό χώρο που έχεις δει ποτέ, την Πέτρα των Ναββαταίων και του Ιντιάνα Τζόουνς.

Διαβάστε περισσότερα - Τι είναι η Άκαμπα και γιατί να πας εκεί

Στη Νέα Υόρκη



Και από τη γειτονιά μας… στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στη μητρόπολη των μητροπόλεων, στην πρωτεύουσα του κόσμου, σε μια πόλη που πολύ περισσότερο από πόλη είναι θρύλος. Τα εισιτήρια για την ερχόμενη άνοιξη ξεκινούν από 382€ με την British Airways (την τιμή εντοπίσαμε για αναχώρηση στις 23 Μαΐου και επιστροφή στις 3 Ιουνίου).

Διαβάστε περισσότερα - Τα «οπωσδήποτε» της Νέας Υόρκης

Στην Ανδαλουσία



Ο ισπανικός νότος ακροβατεί στο μεταίχμιο Δύσης και Ανατολής (μιας Ανατολής αρκετά διαφορετικής, αρκετά… εξωτικότερης απ’ αυτήν που έχεις συνηθίσει) έχει για αξιοθέατα παλάτια βγαλμένα από τις ταινίες του Αλαντίν, και έχει και σούπερ τιμές, σε σχέση με τον βορρά. Εκεί θα πας σε 4 περίπου ώρες με τραίνο ή λεωφορείο από τη Μαδρίτη, στην οποία πετά απευθείας η Aegean (113€ πήγαινε-έλα τον Φεβρουάριο).

Διαβάστε περισσότερα - 4 ονειρεμένα ταξίδια στην Ιβηρική

Στο Κάιρο



Για τον Νείλο, για το χάος, για τις Πυραμίδες, που δε γίνεται να έχεις περάσει απ’ αυτόν τον πλανήτη και να μην τις έχεις δει, για την ιστορική Πλατεία Ταχρίρ, για την μεθυστική Αγορά του Αλ Χαλίλι, για τα πεντανόστιμα φαγητά και για όλα αυτά που κάνουν το Κάιρο μια πόλη μαγικά ανατολική. Εισιτήρια, από 256€ με την Egyptair τον ερχόμενο Απρίλιο.

Διαβάστε περισσότερα - Αν δεν έχεις πάει Κάιρο, δεν ξέρεις τι θα πει Ανατολή

Στη Σιγκαπούρη



Αν ήθελες πάντα να βρεθείς στην άλλη άκρη του κόσμου, αλλά σου φαίνονταν ακριβά τα εισιτήρια, η πρώτη low cost που διασχίζει την Ασία είναι εδώ, λέγεται Scoot και έχει εισιτήρια που ξεκινούν από 337€ πήγαινε-έλα απευθείας από την Αθήνα για Σιγκαπούρη. Και η Άπω Ανατολή ξεφνικά ήρθε κοντά μας.

Στο Ταλίν



Μια από τις τελευταίες ανεξερεύνητες γωνιές της Ευρώπης, η Βαλτική του Βορρά, με την φαντασμαγορική αρχιτεκτονική της, τις μεσαιωνικές της πόλεις και την ενδιαφέρουσα κουζίνα, δεν απέχει τόσο όσο νομίζεις: Η Aegean πετά απευθείας από την Αθήνα στο Ταλίν, με εισιτήρια που ξεκινούν από 150€ πήγαινε-έλα τον Μάιο του 2019.

Διαβάστε περισσότερα - Ταλίν: Η Βαλτική είναι όμορφη!

Στην Αγία Πετρούπολη



Η ωραιότερη πόλη της Ρωσίας, και μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ολόκληρης της Ευρώπης, έχει τον Ιούνιο «λευκές νύχτες» κατά τις οποίες ο ήλιος του μεσονυχτίου λάμπει στον ορίζοντα και όλη η πόλη μετατρέπεται σε ένα γιγάντιο υπαίθριο πάρτι που κρατά δυο εβδομάδες. Κι αν έχεις ακούσει ιστορίες τρόμου για το πόσο ακριβά είναι τα εισιτήρια, έχουμε κόλπο: Πας με τη Ryanair Λαπεενράντα στη Φιλανδία (πληρώνοντας 87€ πήγαινε-έλα τον Ιούνιο) και από εκεί σε 3 μόλις ωρίτσες οδικώς είσαι Αγία Πετρούπολη.

Διαβάστε περισσότερα: Για τη Λαπεενράντα εδώ - 5 πόλεις της Ευρώπης που δεν είχες σκεφτεί να πας
και για την Αγία Πετρούπολη εδώ - Αγία Πετρούπολη: Παραμύθι… με βότκα

Στο Ντουμπρόβνικ



Έχεις ακούσει ιστορίες τρόμου για το πόσο ακριβό είναι; Η Volotea φροντίζει να το φέρει εντός του budget σου, με τις απευθείας πτήσεις που ξεκινά από την Αθήνα την άνοιξη του ’19, με τιμές που κυμαίνονται στα 113€ πήγαινε-έλα τον ερχόμενο Μάιο. Εναλλακτικά, το κάνεις και road trip από την Ελλάδα, περνώντας και από (βασικά, κάνοντας στάση σε) όλες τις παραμυθένιες, παραθαλάσσιες πολιτείες του Μαυροβουνίου.

Διαβάστε περισσότερα - Ντουμπρόβνικ: Το μαργαριτάρι της Αδριατικής
και Πόσο κοστίζει ένα road trip στα Βαλκάνια;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v