Δραστηριότητες για (ακόμα πιο) ερωτευμένα ζευγάρια

Όχι άλλο καναπέ και DVD! Μαζέψαμε τις καλύτερες ιδέες μας για να κάνετε με το έτερό σας ήμισυ πράγματα που θα σας φέρουν πιο κοντά.
Δραστηριότητες για (ακόμα πιο) ερωτευμένα ζευγάρια
της Ηρώς Κουνάδη

Καλή η ρομαντζάδα κάτω από τα αστέρια σε κάποια παραλία, καλό και το άραγμα αγκαλίτσα στον καναπέ για ταινίες, αλλά η επιστήμη έχει μιλήσει, και έχει πει ότι ο καλύτερος τρόπος να τονώσετε την σχέση σας, ή ακόμα και να ξαναερωτευτείτε μετά από καιρό, είναι να κάνετε μαζί πράγματα που ανεβάζουν την αδρεναλίνη σας. Μην τρομάζετε, δεν εννοούμε απαραίτητα να δεθείτε μαζί στον ιμάντα του bungee jumping. Ήπιες δραστηριότητες, όπως το rafting ή η πεζοπορία είναι εξίσου αποτελεσματικές, ενώ και το να έχετε απλώς έναν κοινό στόχο (π.χ. να μαθαίνετε κάτι μαζί) αρκεί για να σας κάνει «ομάδα» και να σας δέσει περισσότερο. Ιδού πέντε δραστηριότητες που μπορείτε να δοκιμάσετε με το έτερό σας ήμισυ.

Trekking για δύο στην εξοχή

Μπορείτε να το λέτε και απλά «πεζοπορία», το ίδιο θα το απολαμβάνετε. Και μπορείτε να το κάνετε δυο βήματα από την πόρτα του σπιτιού σας, στις αττικές διαδρομές που έχουμε συγκεντρώσει εδώ κι εδώ, ή να πάρετε τα βουνά της Πελοποννήσου ή της Βόρειας Ελλάδας –μια πρώτη γεύση από τα οποία έχουμε εδώ

Αν είστε αρχάριοι, καλή ιδέα είναι να ακολουθήσετε για την πρώτη σας φορά μια οργανωμένη πεζοπορία, όπως εκείνη της Trekking Hellas στην Πάρνηθα, που δεν θα σας κοστίσει περισσότερα από 15€ το άτομο. Αν θέλετε να συνδυάσετε την δραστηριότητά σας και με ένα ωραιότατο weekend στην εξοχή, μετά βουτιών στο ποτάμι, εξαιρετική ιδέα είναι το river trekking στους φαντασμαγορικούς καταρράκτες της Νέδας, που διοργανώνει η Eco Action (42€ το άτομο).

Rafting και άλλα… ποταμίσια

Μπορεί καθώς το νερό στα ποτάμια λιγοστεύει το rafting να γίνεται λιγότερο περιπετειώδες και περισσότερο χαλαρό, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα το απολαύσετε εξίσου. Ο Λούσιος και ο Λάδωνας στην Πελοπόννησο έχουν νερό όλο το καλοκαίρι, και το ίδιο ισχύει για τον Εύηνο στην Ορεινή Ναυπακτία, τον Αώο στα Ζαγοροχώρια και τον Άραχθο στα Τζουμέρκα. Σε γενικές γραμμές, μια κατάβαση θα σας κοστίσει περί τα 30-40€ το άτομο, αναλόγως το ποτάμι και την εταιρεία που θα επιλέξετε να απευθυνθείτε. Αναλυτικές πληροφορίες για πέντε διαφορετικές ποταμίσιες διαδρομές έχουμε εδώ.

Σαφώς… ρομαντικότερο του rafting (και επειδή είστε μόνο οι δυο σας στη βάρκα, αλλά και επειδή έχετε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας να απολαμβάνετε το υπέροχο τοπίο γύρω σας) είναι το κανό. Αν είστε αρχάριοι, δύο είναι οι επιλογές σας: είτε κανό στη λίμνη (π.χ. του Λάδωνα) είτε ο πολύ φαντασμαγορικότερος Νέστος, στη Θράκη, με τους μαιανδρισμούς του και το εξωπραγματικό του τοπίο να εγγυώνται μια κατάβαση-εμπειρία ζωής. Λεπτομέρειες γι’ αυτήν έχουμε εδώ.

Λίγη θάλασσα και τ’ αγόρι μου

Καλές οι λίμνες και τα ποτάμια, αλλά δεν σας κάνει καρδιά τα καλοκαίρια να αποχωριστείτε την θάλασσα; Και για εσάς έχουμε λύση: Τα θαλάσσια σπορ είναι μια από τις πιο διασκεδαστικές ζευγαρο-δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε. Κι αν η μπανάνα και τα tubes δεν σας φαίνονται πολύ ζευγαριάρικα (δίκιο έχετε, δεν είναι) τα μαθήματα windsurf ή και σκέτου surf θα σας διασκεδάσουν για ώρες ατελείωτες, ενώ παράλληλα θα συνεισφέρουν τις απαραίτητες δόσεις αδρεναλίνης και γέλιου (ναι, στην αρχή το μενού έχει πάρα πολλές τούμπες) στη σχέση σας. Όσο για το πού θα τα κάνετε; Εδώ έχουμε συγκεντρώσει όλες τις σχολές που δραστηριοποιούνται στην Αττική, μαζί με τις τιμές τους που ξεκινούν από 25€ για το ωριαίο μάθημα.

Elementary, my dear Watson

Αδρεναλίνη, τσεκ. Είστε μαζί μια ομάδα, με έναν κοινό σκοπό, τσεκ. Εντυπωσιάζεστε με την εξυπνάδα του άλλου σας μισού –ή δράττεστε της ευκαιρίας να επιδείξετε την δική σας– και ως γνωστόν η εξυπνάδα είναι αφροδισιακή, νταμπλ τσεκ. Τι άλλο θέλετε για να γίνετε οι δυο σας ντετέκτιβ για μια ώρα, και να προσπαθήσετε να λύσετε τους γρίφους για να αποδράσετε από κάποιο από τα δωμάτια μυστηρίου που έχουν κατακλύσει την Αθήνα;

Στα περισσότερα δωμάτια μυστηρίου μπορείτε να παίξετε οι δυο σας, αντί με ολόκληρη την παρέα σας, που είναι η νόρμα. Το κόστος κυμαίνεται στα 12€ το άτομο, ενώ αναλυτικές πληροφορίες για πολλά από αυτά έχουμε εδώ και εδώ έχουμε ένα από τα δικά μας αγαπημένα –και κατά την γνώμη μας πιο ατμοσφαιρικά.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v