17 τρόποι να ξαναερωτευτείτε

«Αλατοπίπερο» δεν είναι οι καυγάδες. Είναι όλα εκείνα που πρέπει να εφευρίσκετε και να εφαρμόζετε, εντός κι εκτός κρεβατοκάμαρας, για να κρατάτε τη φλόγα ζωντανή. Κανείς δεν είπε ποτέ ότι θα είναι εύκολο. Τα καλά νέα είναι ότι τη δύσκολη δουλειά την κάναμε εμείς για εσάς.
17 τρόποι να ξαναερωτευτείτε
της Ηρώς Κουνάδη 

Θα μας άρεσε πολύ οι ρομαντικές κομεντί να ήταν βγαλμένες από τη ζωή, οι μεγάλες αγάπες να κρατούσαν για πάντα, τα κεριά να άναβαν μόνα τους κάθε φορά που τα βλέμματα συναντιούνταν με νόημα, και οι πρωταγωνιστές να μην περνούσαν κανένα απόγευμα σε δύο διαφορετικές άκρες του δωματίου. Επειδή, όμως, ο κόσμος είναι σκληρός και άδικος, μετά το πρώτο εξάμηνο –ή τον πρώτο χρόνο, σύμφωνα με τους πιο αισιόδοξους ερευνητές– χρειάζεται οι πρωταγωνιστές να καταβάλουν λίγη προσπάθεια για να μην καταλήξουν να περνούν όλα τα απογεύματα σε δύο διαφορετικές άκρες του δωματίου.

Τα καλά νέα είναι ότι τους τρόπους για να γίνει αυτό τους έχουμε ήδη σκεφτεί εμείς. Εσείς θα πρέπει απλά να αφιερώσετε λίγο χρόνο και ενέργεια για να τους εφαρμόσετε. Το ότι τα κεριά δεν ανάβουν μόνα τους, μεγάλα παιδιά είστε, θα χρειαστεί να το αποδεχτείτε.

Για ζέσταμα…

Διαβάστε Άρλεκιν ο ένας στον άλλο
. Ναι, το πιθανότερο είναι να ξεκαρδιστείτε, αντί να ερεθιστείτε. Δεν έχετε, όμως, ακούσει ότι το γέλιο είναι το καλύτερο αφροδισιακό;

Κάντε κάτι διαφορετικό. Δεν χρειάζεται να πάτε για bungee jumping (αν και η αδρεναλίνη είναι επίσης αφροδισιακή) αν δεν είστε περιπετειώδης τύπος, ή να δεσμευτείτε για εβδομαδιαία μαθήματα αν δουλεύετε τρελά ωράρια σε πολυεθνική. «Διαφορετικό» μπορεί να είναι και το να πάτε σε ένα εστιατόριο που δεν έχετε ξαναπάει, να οργανώσετε ένα πάρτι-έκπληξη για έναν κοινό φίλο, να περπατήσετε σε μια γειτονιά που δεν έχετε ξαναπάει, να πάτε σε μια γκαλερί αν και δεν το συνηθίζετε. «Διαφορετικό» μπορεί, επίσης, να είναι ακόμα και το να βγείτε μια φορά κανονικό ραντεβού οι δυο σας, όπως τότε που πρωτογνωριζόσασταν.

Κάντε μαζί extreme (ή όχι και τόσο extreme) σπορ. Πέρα από την αδρεναλίνη (που είναι αφροδισιακή, τα είπαμε) το να λειτουργείτε σαν ομάδα –κάνοντας, για παράδειγμα, κανό ή rafting– ή να ανταγωνίζεστε μεταξύ σας, σε αθλήματα όπως το σκι ή η ποδηλασία θα σας φέρει πιο κοντά, αυξάνοντας παράλληλα τις ενδορφίνες σας, ήτοι τις ορμόνες που βοηθούν να βλέπετε τα πάντα πιο θετικά, συμπεριλαμβανομένης της σχέσης σας.

Γραφτείτε μαζί σε σχολή για να μάθετε να χορεύετε τανγκό. Και οποιοσδήποτε άλλος χορός σας αρέσει μας κάνει μια χαρά, το ζητούμενο είναι να χορέψετε –απλά το τανγκό κερδίζει έξτρα πόντους ως ερωτικός χορός. Αν πάλι δεν είστε φαν του χορού, μπορείτε να ξεκινήσετε μαζί ένα σεμινάριο ή χόμπι –δείτε εδώ ιδέες για χόμπι που μας κάνουν να ερωτευτούμε.

Βρείτε καινούρια θέματα συζήτησης. Προφανώς, αν η σχέση σας μετρά δεκαετίες και οι πολιτικές/ θρησκευτικές/ καλλιτεχνικές σας πεποιθήσεις είναι αυτό που θα λέγαμε εκ διαμέτρου αντίθετες, οι συζητήσεις σας περιορίζονται στα ασφαλή όρια του «πώς πήγε η δουλειά;» και «τι θα φάμε;». Ξεπεράστε τα, χωρίς να σκοντάψετε στις συμπληγάδες των θεμάτων επί των οποίων ξέρετε ότι διαφωνείτε, χρησιμοποιώντας για αφορμή καινούριες ταινίες, βιβλία, βίντεο στο YouTube, φωτογραφίες στο 9gag… οτιδήποτε μπορεί να ξεκινήσει μια συζήτηση.

Προσποιηθείτε ότι δεν γνωρίζεστε, και φλερτάρετε ο ένας τον άλλο σε ένα μπαρ –το να βρίσκεστε όντως σε ένα μπαρ, και όχι ας πούμε στο σαλόνι του σπιτιού σας, είναι προαιρετικό, αλλά θα σας βάλει γρηγορότερα στο πετσί του ρόλου. Μπορείτε να εφεύρετε, εκείνη την ώρα, ένα ρόλο για να υποδυθείτε ή να είστε απλώς ο εαυτός σας απέναντι σε έναν «άγνωστο» –με τον οποίο εντός ολίγου θα θέλετε να φύγετε από το μπαρ για το σπίτι.

Παίξτε παιχνίδια. Δοκιμάστε οποιοδήποτε επιτραπέζιο ή παιχνίδι με κάρτες σας αρέσει, στην strip παραλλαγή του –όποιος χάνει σε κάθε γύρο βγάζει ένα ρούχο, ή κάνει κάτι στον άλλο, δικό σας είναι το παιχνίδι, δικοί σας και οι κανόνες– ή αγοράστε online το Nookii, το «επιτραπέζιο ενηλίκων» με τις κάρτες που λένε στον κάθε παίκτη τι πρέπει να κάνει στον άλλο. Οι «εντολές» είναι χωρισμένες σε τρεις κατηγορίες, που τιτλοφορούνται “mmm”, “ooh” και “aah” με διαβάθμιση από τις πιο αθώες μέχρι τις πιο πικάντικες.

Δοκιμάστε να αλλάξετε τη διακόσμηση της κρεβατοκάμαράς σας. Μπορεί, τελικά, για το τέλμα να φταίει το κακό Feng shui της –ποτέ δεν ξέρεις. Συμβουλές για το σωστό τσι (αυτό που φέρνει ερωτική ενέργεια στον χώρο) αλλά και βασικές αρχές θα βρείτε εδώ.

Φορέστε σέξι εσώρουχα. Ναι, ακόμα και το πρωί που ντύνεστε για τη δουλειά, και χωρίς να έχετε απαραίτητα σκοπό να κάνετε σεξ γυρνώντας. Θα σας βάλει, και εσάς και το έτερον ήμισυ που θα τα δει, σε ερωτική διάθεση, και θα φτιάξει την ατμόσφαιρα και το κέφι σας.

Και στα πρακτικά…

Βάλτε το σεξ στο πρόγραμμά σας. Μην περιμένετε το Σαββατοκύριακο/ την χαλαρή μέρα στη δουλειά/ την Πανσέληνο για να κάνετε αυθόρμητα την πρώτη κίνηση: κάπως έτσι καταλήγουμε σε σχέσεις που χρειάζονται αναθέρμανση, διότι η σεξουαλική τους δραστηριότητα περιορίζεται σε δύο συνευρέσεις τον μήνα. Αν σκέφτεστε πως το προγραμματισμένο σεξ είναι ξενέρωτο, υπενθυμίστε στον εαυτό σας πως η έλλειψή του είναι πολύ χειρότερη. Κι επίσης, ξενέρωτη είναι μόνο η αρχή –λίγα λεπτά αργότερα θα την έχετε ξεχάσει.

Δείτε μαζί αισθησιακές ταινίες. Η δικαιολογία περί ντροπών για τον επάνω όροφο του video club δεν υφίσταται στην εποχή του YouPorn.

Πηγαίντε την παραπάνω συμβουλή ένα βήμα παραπέρα, δοκιμάζοντας να αναπαραστήσετε μια σκηνή από την αισθησιακή ταινία που βλέπετε μαζί. Αν η ιδέα σας φαίνεται too much –ή ντρέπεστε να την προτείνετε στο έτερον ήμισυ– μπορείτε να ξεκινήσετε με μια ερωτική σκηνή από «κανονική» ταινία. Πάρτε ιδέες από εδώ.

Αν, πάλι, είστε εξοικειωμένοι με την ιδέα των αισθησιακών ταινιών, και εσείς και το έτερον ήμισυ, πηγαίντε την παραπάνω συμβουλή δύο βήματα παραπέρα: στο Erotic Video Show της πλατείας Κοτζιά θα δείτε μαζί αισθησιακές ταινίες στο kinky περιβάλλον των καμπινών, χωρίς να αισθανθείτε ότι κατρακυλάτε στο βούρκο του υποκόσμου.

Κάντε σεξ οπουδήποτε εκτός κρεβατοκάμαρας. Το ντουζ είναι μια καλή αρχή, το τραπέζι της κουζίνας, το πάτωμα και το ασανσέρ μερικές ιδέες για τη συνέχεια.

Και τώρα που εξασκηθήκατε εκτός κρεβατιού, μπορείτε να δοκιμάσετε την συμβουλή που κυκλοφορεί περισσότερο απ’ όλες σε αφιερώματα τύπου “50 tips to spice up your sex life”: τον δημόσιο χώρο. Η διαφορά του από το τραπέζι της κουζίνας είναι ότι δεν σπάει απλώς τη μονοτονία της κρεβατοκάμαρας –το ότι κάνετε κάτι παράνομο ανεβάζει την αδρεναλίνη σας στα ύψη. Χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί αυτό εγγυάται καλύτερο σεξ;

Πειραματιστείτε με sex toys. Δείτε εδώ μερικές ιδέες για να ξεκινήσετε και διαβάστε εδώ γιατί δεν δαγκώνουν.

Σκηνοθετήστε τις φαντασιώσεις σας. Ρόλοι όπως η νοσοκόμα και ο ασθενής, ο διευθυντής και η γραμματέας ή ο δάσκαλος και η μαθήτρια, μπορεί να ακούγονται λίγο αστείοι, αλλά στην πράξη λειτουργούν για πολλούς ανθρώπους. Αν ντρέπεστε να περιγράψετε τις φαντασιώσεις σας στο έτερον ήμισυ, μπορείτε να γράψετε ο καθένας από τρεις απλές προτάσεις-σενάρια σε χαρτάκια, τα οποία θα ανακατέψετε και θα «παίξετε» με τη σειρά, τραβώντας κάθε φορά ένα στην τύχη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v