Lockhill: Παίξαμε στο ολοκαίνουριο δωμάτιο μυστηρίου

Γίναμε ντετέκτιβ για μία ώρα σε μια έπαυλη του 19ου αιώνα στο Μεταξουργείο, και μεταφέρουμε εντυπώσεις από ένα σούπερ ατμοσφαιρικό δωμάτιο μυστηρίου.
Lockhill: Παίξαμε στο ολοκαίνουριο δωμάτιο μυστηρίου
της Ηρώς Κουνάδη 

Κυριακή απόγευμα, στην είσοδο μιας συνηθισμένης πολυκατοικίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη. Χτυπάμε το κουδούνι που γράφει Lockhill, ανεβαίνουμε στον δεύτερο όροφο και τηλεμεταφερόμαστε… στον 19ο αιώνα. «Εσείς πρέπει να είστε οι ερευνητές» λέει με το που μας βλέπει ο William, ο μόνος άνθρωπος που μας είπαν ότι ίσως και να μπορούμε να εμπιστευτούμε στο Lockhill.

Βρεθήκαμε εδώ, σε αυτό το παράξενο, σκοτεινό χωριό του βορρά, αναζητώντας τον Nathan Jones, τον διακεκριμένο καθηγητή αρχαιολογίας που εξαφανίστηκε πριν από δύο μήνες, χωρίς κανείς να ξέρει τι ακριβώς έψαχνε να βρει στην τρομακτική έπαυλη της οικογένειας Lockwood. Στο βαλιτσάκι μας έχουμε μόνο μια φωτογραφία του, τον χάρτη που δείχνει σημειωμένη την θέση του χωριού, και μερικές από τις σημειώσεις του. Ο William ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε. Λέει ότι θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα βήματα του καθηγητή, να βρούμε τα στοιχεία που ίσως έχει αφήσει πίσω του στην έπαυλη. Λέει, επίσης, ότι η έπαυλη είναι στοιχειωμένη. «Δεν ξέρω βέβαια αν πιστεύετε σε αυτά τα πράγματα» συμπληρώνει με νόημα.

Ένα σούπερ ατμοσφαιρικό δωμάτιο μυστηρίου

Από την πρώτη στιγμή που θα μπεις στο Lockhill, η ατμόσφαιρα μυστηρίου σε παρασέρνει στο ρόλο σου. Δεν ήρθες εδώ για να προσπαθήσεις να αποδράσεις από ένα ακόμα escape room. Είσαι ένας κανονικότατος ντετέκτιβ του 19ου αιώνα, που ερευνά μια εξαφάνιση σε ένα απομακρυσμένο χωριό.

Συντελούν σε αυτή την αίσθηση τα πάντα: Ο χώρος, που μοιάζει βγαλμένος από κάποια σκοτεινή ταινία εποχής, η υποδοχή, με τον William που είναι εξαιρετικός στον ρόλο του, τα εξαιρετικά στημένα ηχητικά και οπτικά εφέ που ξεκινούν από τη στιγμή που θα περάσεις από το μαγαζάκι του χωριού στην έπαυλη Lockwood, η οποία είναι και το σκηνικό όπου εκτυλίσσεται το παιχνίδι.

Από την στιγμή που περνάμε την πόρτα της έπαυλης, έχουμε στη διάθεσή μας 70 λεπτά για να λύσουμε μια σειρά από γρίφους, να ανακαλύψουμε κρυμμένα αντικείμενα που θα μας δώσουν (ή θα μας ζητήσουν) απαντήσεις, να ανοίξουμε μυστικές πόρτες και να λύσουμε το μυστήριο που… δεν είναι αυτό που νομίζουμε. Η εξαφάνιση του καθηγητή δείχνει να σχετίζεται με μια άλλη, πολύ παλαιότερη, για την οποία φαίνεται να μας έχει αφήσει στοιχεία. Το σπίτι, όμως, είναι στοιχειωμένο, και το παλιό μαύρο τηλέφωνο με το καντράν στο σαλόνι χτυπά ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς ο William ρίχνει στο μαγαζάκι του χωριού τα χαρτιά που του λένε για την εξέλιξη της υπόθεσής μας.

Όσο η ώρα προχωρά, η δράση κορυφώνεται, καθώς νέα δεδομένα κάνουν την εμφάνισή τους, το ρολόι υπενθυμίζει ανελέητα τον χρόνο που εξαντλείται, το πεδίο δράσης μεγαλώνει, τα φώτα αναβοσβήνουν και ένα φάντασμα τρομάζει τους πιο φοβητσιάρηδες της παρέας. Η αλήθεια, όμως, βρίσκεται… κάπου εκεί μέσα, στην αραχνιασμένη έπαυλη Lockwood και η απεγνωσμένη θέληση να την ανακαλύψουμε δεν σταματά ούτε μπροστά σε μερικές θυσίες που πρέπει να γίνουν.

Ζήλεψα. Πώς θα παίξω κι εγώ;

Απλούστατο: Μαζεύετε την παρέα σας (από 2 έως 5 άτομα), ελέγχετε εδώ πότε υπάρχουν διαθέσιμες ημέρες και ώρες (από τις 14.30 το μεσημέρι μέχρι τις 20.30 το βράδυ καθημερινές, και από τις 11.30 το πρωί ως τις 21.30 το βράδυ τα Σαββατοκύριακα) και κάνετε online την κράτησή σας.

Το κόστος ξεκινά από 10€ το άτομο, και αυξάνεται όσο μικραίνει η ομάδα (αν είστε τέσσερα άτομα θα πληρώσετε 12€ ο καθένας, αν είστε τρεις 14€ και αν είστε δύο 16€). Η διεύθυνση είναι Δεληγιώργη 55-59, στην Πλατεία Καραϊσκάκη, σχεδόν δίπλα στο μετρό του Μεταξουργείου.

Το Lockhill είναι ολοκαίνουριο, μετρά λιγότερο από μια εβδομάδα ύπαρξης, αλλά κάτι μας λέει πως θα αποκτήσει σύντομα φανατικό κοινό, γι’ αυτό σπεύσατε να κάνετε έγκαιρα τις κρατήσεις σας. Σύντομα θα προστεθούν και άλλα δωμάτια, πέρα από την Έπαυλη Lockwood, που θα ρίξουν περισσότερο φως στο μυστήριο του εξαφανισμένου καθηγητή Nathan Jones.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v