Δωμάτια απόδρασης: Οι διευθύνσεις του σασπένς

Τα δωμάτια απόδρασης και μυστηρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αυξάνονται και πληθύνονται, κι εμείς συγκεντρώνουμε τα καλύτερα για να γίνετε… Σέρλοκ για μία ώρα.
Δωμάτια απόδρασης: Οι διευθύνσεις του σασπένς
της Ηρώς Κουνάδη

Δεν έχουν κλείσει καλά-καλά έναν χρόνο παρουσίας στην Ελλάδα, και ήδη εξελίσσονται σε μανία, με τις κρατήσεις να δυσκολεύουν όσο περνά ο καιρός. Ο λόγος για τα δωμάτια απόδρασης και μυστηρίου, στα οποία καλούμαστε να γίνουμε, μαζί με την παρέα μας, ντετέκτιβ για μια ώρα, να συλλέξουμε στοιχεία, να λύσουμε γρίφους και να αποδράσουμε –ή και όχι– από ένα δωμάτιο στο οποίο είμαστε «παγιδευμένοι». Τα σενάρια αυξάνονται και πληθύνονται, και γίνονται όλο και πιο ενδιαφέροντα όσο περνά ο καιρός (με επικούς τίτλους σαν το CSI Thessaloniki ή το Mirror Mirror on the Wall) ενώ το κόστος σε αρκετές περιπτώσεις δεν ξεπερνά εκείνο ενός κοκτέιλ. Τι λέτε, θα δεχτείτε την πρόκληση;

Athens Clue: Ο πρώτος διδάξας
Διοχάρους 11 και Ίωνος Δραγούμη, Χίλτον, τηλ.: 210 7212018
και Λεωφόρος Βασιλίσης Αμαλίας 26, τηλ.: 210 3211121

Το βιωματικό παιχνίδι που έφερε τη μανία στην Αθήνα απέκτησε πρόσφατα και «παράρτημα» στο Σύνταγμα με δύο ολοκαίνουργια σενάρια. Έχουμε, λοιπόν, πλέον να διαλέξουμε ανάμεσα σε οκτώ διαφορετικά δωμάτια –οκτώ διαφορετικά σενάρια γρίφων για να λύσουμε, αν προτιμάτε. Θα εξιχνιάσουμε την εξαφάνιση ενός αρχαιολόγου στην Κνωσσό, ή θα σώσουμε δύο παιδιά που έχουν πέσει θύματα απαγωγής; Θα αποκαλύψουμε την ταυτότητα ενός διπλού πράκτορα, ή θα επιλύσουμε έναν μυστηριώδη φόνο που συνέβη στην Αθήνα του 2018;

Το κόστος συμμετοχής κυμαίνεται από 11€ το άτομο (αν είστε παρέα των πέντε ατόμων) έως 20€ το άτομο (αν είστε μόνο δύο). Για να κάνετε κράτηση μπορείτε να δείτε τις διαθέσιμες μέρες και ώρες του κάθε δωματίου εδώ. Διαβάστε περισσότερα για το Athens Clue εδώ.

Mysteries: Για τους Αθηναίους… Σέρλοκ 
Βρασίδα 11 και Μιχαλακοπούλου, Ιλίσια, τηλ.: 213 0344185

Ειδικά σκηνογραφημένοι χώροι και δωμάτια μυστηρίου καλύπτονται από γρίφους και πολύπλοκους μηχανισμούς. Εσείς και η παρέα σας (3-6 άτομα), έχετε ως σκοπό να ανακαλύψετε κρυμμένα στοιχεία, να τα συνδυάσετε, να λύσετε τους γρίφους, να ανακαλύψετε κρυφά δωμάτια και να επιστρέψετε έχοντας ολοκληρώσει την αποστολή σας, έχοντας ξετυλίξει ολόκληρη την ιστορία, μέσα σε μία ώρα. Δεν είναι, όμως, εύκολο να είσαι Sherlock.

Όπως μας αναφέρει ο δημιουργός του Mysteries, λίγοι είναι αυτοί που τα καταφέρνουν, ειδικά εάν έχουν επιλέξει το δύσκολο επίπεδο. Συνήθως το 35-40% καταφέρνει να επιστρέψει από τα δωμάτια μυστηρίου μέσα σε μία ώρα. Σκοπός σας εδώ δεν είναι να αποδράσετε από το δωμάτιο. «Δημιουργήσαμε τον πρώτο 100% ελληνικό χώρο ψυχαγωγίας στο είδος του, δίνοντας περισσότερο βάρος στην ιστορία που θα ζήσει η ομάδα». Κάθε σενάριο έχει πολλά εναλλακτικά τέλη, προσφέροντας στην ομάδα την επιλογή να αποφασίσει μέσα στην ιστορία ποιο μονοπάτι θα ακολουθήσει: Αυτό της αρχικής της αποστολής ή εκείνο της ηθικής; Αυτό, βέβαια, αν έχετε τον χρόνο να αποφασίσετε.

Το κόστος συμμετοχής κυμαίνεται από 10€ έως 15€ το άτομο, ανάλογα με το μέγεθος της ομάδας (όσο περισσότεροι οι παίκτες, τόσο μικρότερο το κόστος για τον καθένα). Περισσότερες πληροφορίες για καθένα από τα δωμάτια, και αναλυτικό τιμοκατάλογο, θα βρείτε εδώ.

Adventure Rooms: Η απόδραση σε πρώτο πλάνο 
Αθηνάς και Κακουργοδικείου 2, Μοναστηράκι, τηλ.: 211 0124729
και Τριπτολέμου 43 και Ορφέως 20, Γκάζι, τηλ.: 211 0124729

Η πόρτα κλείνει και βρίσκεστε παγιδευμένοι, μαζί με την παρέα σας, σε ένα δωμάτιο. Αποστολή σας είναι να αποδράσετε πριν τελειώσει ο χρόνος, ακολουθώντας τα στοιχεία που σας δίνονται. Το διεθνές franchise που έκανε πάταγο σε Ευρώπη και Αμερική ήρθε πριν από λίγους μήνες και στην Αθήνα και έκανε πολύ κόσμο να «κολλήσει».

Όσο για τα δωμάτια και τις υποθέσεις τους; Στο Original Game καλούμαστε να κλέψουμε τη μυστική φόρμουλα του τρελού επιστήμονα και να δραπετεύσουμε από το δωμάτιο σε 60 λεπτά, ενώ στο Black Queen βρισκόμαστε αιχμάλωτοι στο κάστρο της μαύρης βασίλισσας και έχουμε 60 λεπτά για να κάνουμε τα… μαγικά μας και να αποδράσουμε πριν είναι πολύ αργά. Τα δύο αυτά δωμάτια βρίσκονται στο Μοναστηράκι, ενώ υπάρχει και ένα τρίτο, στο Γκάζι, με κωδική ονομασία “The Bar Case” και υπόθεση που προς το παρόν κρατείται επτασφράγιστο μυστικό.

Το κόστος συμμετοχής για το The Bar Case ξεκινά από 8€ το άτομο και φτάνει τα 12€, αναλόγως τον αριθμό των παικτών (όσο περισσότεροι, τόσο φθηνότερα). Αντίστοιχα, για το Black Queen και το Original Game το κόστος συμμετοχής κυμαίνεται από 10€ το άτομο (αν είστε 6 άτομα) έως 22€ το άτομο (αν είστε 2 άτομα). Σημειώστε, τέλος, ότι στο Original Game εάν είστε από έξι έως δώδεκα άτομα υπάρχει η δυνατότητα της «μονομαχίας»: να χωριστείτε δηλαδή σε δύο ομάδες, και η μία να προκαλέσει την άλλη να την ξεπεράσει. Το κόστος σε αυτήν την περίπτωση είναι σταθερό στα 10€ το άτομο. Κρατήσεις για όλα τα δωμάτια γίνονται εδώ

The MindTrap: Από την Θεσσαλονίκη με αγάπη 
Μητροπόλεως 74, Αθήνα, τηλ.: 210 3254850
και Κομνηνών 18 και Τσιμισκή, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 269885

Πώς θα σας φαινόταν να πρωταγωνιστήσετε σε μια από τις αγαπημένες σας ταινίες; Τι θα κάνατε αν ήσασταν ο Σέρλοκ Χολμς ή αν έπρεπε να δραπετεύσετε από μία από τις δοκιμασίες του Τζίγκσο, του διάσημου κακού από τις ταινίες «Saw»; Θα είχατε την απαραίτητη ψυχραιμία; Αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν με μια επίσκεψη στο μεγαλύτερο ζωντανό παιχνίδι απόδρασης στην Ευρώπη.

Το The Mindtrap, που ξεκίνησε σε έναν τεράστιο χώρο 400 τετραγωνικών μέτρων στην Θεσσαλονίκη, ήρθε πρόσφατα και στην Αθήνα να μας προβληματίσει, να μας παγιδεύσει και να βγάλει στην επιφάνεια τα βαθύτερα ένστικτα επιβίωσής μας με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Τα σενάρια είναι πολλά και διαφορετικά (εννέα στο σύνολο) και μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά ένα προς ένα εδώ. Το κόστος συμμετοχής κυμαίνεται από 8,50€ έως 20€ το άτομο, αναλόγως το μέγεθος της παρέας και το δωμάτιο που θα επιλέξετε.

Locked: Η εκδοχή της Θεσσαλονίκης 
Αγίας Σοφίας 21, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 232577

Σε ένα ατμοσφαιρικό διατηρητέο κτήριο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, τα τέσσερα θεματικά δωμάτια του “Locked” μας καλούν να λύσουμε το μυστήριο της δολοφονίας του John Monroe, να βρούμε τα αρχαία αγάλματα που έκρυψε ο δολοφονημένος αρχαιολόγος Jack Travis, να εξιχνιάσουμε ένα ακόμα έγκλημα στο CSI Thessaloniki ή να βρούμε το αντίδοτο σε έναν ιό ο οποίος μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζόμπι. Όλα τα παραπάνω φυσικά υπό την ασταμάτητη πίεση του χρόνου ο οποίος μετρά αντίστροφα.

Το κόστος συμμετοχής ξεκινά από 9€ το άτομο και φτάνει τα 15€, αναλόγως το μέγεθος της παρέας και το δωμάτιο που θα επιλέξετε. Οι παρέες μπορούν να αποτελούνται από τρία (ή σε κάποια δωμάτια και δύο) έως πέντε ή έξι άτομα. Κρατήσεις πραγματοποιούνται εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v