Επιτραπέζια... καταστρώματος για ευχάριστα ταξίδια

Φέτος το καλοκαίρι, δεν θα περάσουμε ένα οχτάωρο μετρώντας τα κύματα του Αιγαίου. Θα βάλουμε στο σακίδιο μερικά επιτραπέζια ιδανικά για την περίσταση: μικρά, ευέλικτα, άκρως διασκεδαστικά και ιδιαίτερα οικονομικά.
Επιτραπέζια... καταστρώματος για ευχάριστα ταξίδια
Όλοι έχουμε περάσει από αυτό το δίλημμα: Μια ματιά επάνω στη ντουλάπα, όπου κάθονται στοιβαγμένα τα επιτραπέζιά μας, μια ματιά στο μισογεμάτο σακίδιο των διακοπών, άλλη μια ματιά στη στοίβα επάνω στη ντουλάπα. «Μπα, είναι πολύ μεγάλα» σκεφτόμαστε «και στο κάτω κάτω πόσο θα παίξουμε, τρεις μέρες στο νησί;». Με μια αποφασιστική κίνηση κλείνουμε το φερμουάρ του σακίδιου, και μετά την δεύτερη ώρα σε ένα καράβι που μοιάζει ακινητοποιημένο μεσοπέλαγα αυτή η στιγμή παίζει σε slow motion στο μυαλό μας κάθε δέκα λεπτά και τρία χασμουρητά.

Για να μην ξαναχρειαστεί να χτυπήσετε το κεφάλι σας στην κουπαστή και να μετράτε κύματα για να περάσει η ώρα, συγκεντρώσαμε τα καλύτερα (μικρά κι ευέλικτα, και κυρίως οικονομικά) επιτραπέζια που μπορείτε να πάρετε μαζί σας, για να σκοτώσετε τον χρόνο και όχι τους συνεπιβάτες σας σαν βγείτε στον πηγαιμό για το Αιγαίο.

Ιστορίες Μυστηρίου

«Δύο φίλοι πηγαίνουν σε ένα εστιατόριο και παραγγέλνουν γλαρόσουπα. Ένας από αυτούς μόλις δοκιμάζει το φαγητό του βγάζει ένα πιστόλι και σκοτώνει τον άλλον. Τι συνέβη;». Ο αφηγητής έχει στα χέρια του την κάρτα με την Ιστορία, κι οι υπόλοιποι παίκτες πρέπει, κάνοντας ερωτήσεις που μπορούν να απαντηθούν με ναι ή όχι, να βρουν τι έχει συμβεί και να λύσουν τον γρίφο. Το Ιστορίες Μυστηρίου έχει συγκεντρωμένες 50 σκοτεινές ή απλώς περίεργες ιστορίες που κάθε παρέα μπορεί να κληθεί να εξιχνιάσει. Στην Κάισσα θα βρείτε 5-6 διαφορετικά σετ, με 50 ιστορίες το καθένα, στην τιμή των 10€ έκαστο. Το κουτάκι είναι πολύ μικρό, τόσο που να χωράει ακόμα και στην τσέπη σας, και το παιχνίδι παίζεται με δύο έως... εκατόν δύο παίκτες, πράγμα που το καθιστά ιδανικό για ταξίδια.

Mini Quoridor

Συσκευασία ταξιδιού για να το έχετε παντού μαζί σας, όμορφος σχεδιασμός και γρήγορο παιχνίδι που προκαλεί για… απανωτές ρεβάνς είναι τα δυνατά σημεία της ταξιδιωτικής έκδοσης του Quoridor. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να περάσετε το πιόνι σας στην απέναντι πλευρά, στήνοντας οδοφράγματα καθώς προχωράτε, για να εμποδίσετε τον αντίπαλο να φτάσει πρώτος στη δική σας περιοχή. Η μέση διάρκεια παρτίδας είναι τα 15 λεπτά και μπορείτε να το βρείτε στην Κάισσα στην τιμή των 17,99€.

Οι άποικοι του Κατάν με ζάρια

Το γνωστό παιχνίδι που έχει… εθίσει όσους το έχουν δοκιμάσει έστω και μία φορά, στη μίνι εκδοχή του με ζάρια για να το έχετε παντού και πάντα μαζί σας. Για τους μη γνωρίζοντες, ο σκοπός του παιχνιδιού εν συντομία είναι να αποικήσετε το ερημονήσι που λέγεται Κατάν, και το οποίο λυμαίνονται κι άλλοι καπετάνιοι που έχουν ναυαγήσει εδώ. Νικητής είναι αυτός που θα χτίσει την μεγαλύτερη αποικία και θα κατατροπώσει τους αντιπάλους του. Την μίνι εκδοχή με ζάρια θα την βρείτε στην Κάισσα με 10€, ενώ αν δεν είστε φαν των ζαριών υπάρχει στην ίδια τιμή και μία έκδοση μόνο με κάρτες. Αν τώρα δεν μπορείτε να απαρνηθείτε την original εκδοχή, μία travel edition κυκλοφορεί μόνο στα αγγλικά και είναι διαθέσιμη στο Amazon προς 18,50€ περίπου.

Κατσικομαχίες

Αν ταξιδεύετε με μεγαλύτερη παρέα, οι Κατσικομαχίες είναι το ιδανικό παιχνίδι για το ταξίδι σας. Λιλιπούτειο ώστε να χωράει άνετα στην τσέπη σας, χωρίς ταμπλό, παρά μόνο με κάρτες, αυτό το υπέροχα σχεδιασμένο παιχνίδι σας καλεί να μεγαλώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο το κοπάδι σας, προσέχοντας να μην ξεπεράσετε το όριο (το οποίο αλλάζει σε κάθε γύρο) γιατί αν οι κατσίκες δεν χωράνε στο μαντρί σας θα χάσετε. Το παιχνίδι είναι απλό, αλλά οι δυνατότητες να μπλοφάρετε και να παγιδεύσετε τους άλλους παίκτες εγγυώνται στιγμές γέλιου –ενίοτε και… μαλλιοτραβήγματος. Μοναδικό μειονέκτημα, το ότι απαιτεί τουλάχιστον τρεις παίκτες. Θα το βρείτε στην Κάισσα, στην τιμή των 10€. 

Story Party

«… και τότε η μάγισσα είπε στον Άγιο Βασίλη ότι είναι ωραίος σαν φορτηγό. Παντρεύτηκαν και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα, και έκαναν πολλά μικρά τέρατα…». Στο ίδιο μέγεθος, και για τον ίδιο αριθμό παικτών (από τρεις έως δώδεκα) το Story Party σας καλεί να δημιουργήσετε μια ιστορία βασισμένη στις εικόνες του, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα έναν άλλο παίκτη, είτε σε αντιπαράθεση είτε σε διάλογο. Θα το βρείτε και αυτό στην Κάισσα, στην τιμή των 10€. 

Ηρώ Κουνάδη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v