Παιχνίδια για να σκοτώσετε την ώρα στο ταξίδι

Σε ποιο νησί θα πάτε αυτό το καλοκαίρι, το αποφασίσατε. Δωμάτιο, κλείσατε. Βαλίτσες, έτοιμες. Το μόνο που σας χωρίζει από τις διακοπές είναι οι ατελείωτες ώρες πάνω στο πλοίο. Πάρτε ιδέες για παιχνίδια «καταστρώματος», ώστε να φτάσετε… πριν το καταλάβετε.
Παιχνίδια για να σκοτώσετε την ώρα στο ταξίδι
Το έχετε ξαναδεί το έργο: Ελλείψει οικονομικού αεροπορικού εισιτηρίου, ο δρόμος προς το Κυκλαδονήσι (ή ακόμη χειρότερα προς τα Δωδεκάνησα) των καλοκαιρινών ονείρων σας περνάει μέσα από το… κατάστρωμα ενός πλοίου που μοιάζει να προχωρά αλλά να μένει πάντα στο ίδιο σημείο. Αφού εξαντλήσετε όλα τα θέματα συζήτησης με την παρέα σας, τους χωρισμούς, τα κουτσομπολιά, τις βλέψεις σας για καλοκαιρινούς έρωτες και τροπικό μαύρισμα στο νησί, η μόνη λύση για να περάσουν οι βαρετές ώρες στο καράβι είναι ο άβολος ύπνος. Ή ο... γλυκός παλιμπαιδισμός με ένα από τα παιχνίδια που ακολουθούν:

*Παντομίμα

Διαχρονική αξία στους μαραθώνιους… τεμπελιάς κάθε παρέας, το γνωστό παιχνίδι «χωρίς λόγια» μπορεί να μεταφερθεί στο κατάστρωμα του πλοίου, ώστε να περάσουν οι ώρες του δρομολογίου κάθε άλλο παρά υποτονικά.
Οι κανόνες του παιχνιδιού: Χωρίζεστε σε δύο ομάδες και η μία αναθέτει σε έναν παίκτη της αντίπαλης ομάδας να περιγράψει στους συμπαίκτες του χωρίς λόγια αλλά με κινήσεις του έναν τίτλο/φράση σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Επιτρέπεται μόνο να δείξει με τα δάχτυλά του στην αρχή από πόσες λέξεις αποτελείται η φράση και αν κάποια από αυτές είναι άρθρο (υποδεικνύεται με «γροθιά»).
Τι πρέπει να προσέξετε: Η παντομίμα, παρά την «βουβή» φύση της είναι εύκολο να σας… παρασύρει σε φωνές, πανηγυρισμούς και λοιπές φασαριόζικες καταστάσεις οι οποίες θα ενοχλούσαν και εσάς τους ίδιους αν βρισκόσασταν στην θέση της διπλανής οικογένειας που μόλις κατάφερε να κοιμίσει τα παιδιά ώστε να μην κυλιούνται στο κατάστρωμα. Προσπαθήστε να διατηρήσετε τον θόρυβο σε ανεκτά επίπεδα.

*Ο Αναπτήρας

Άλλο ένα από τα παιχνίδια τα οποία αναπτύχθηκαν μεταξύ των παρεών που βαρέθηκαν να σηκωθούν από τον καναπέ για ποτό κάποιο βράδυ, ο «αναπτήρας» είναι επίσης καλή λύση για τις ώρες αναγκαστικής… πλεύσης, καθώς αποκαλύπτει μυστικά και στοιχεία από τις ζωές των παικτών που ακόμη και οι πιο δεμένοι φίλοι δεν γνώριζαν ο ένας για τον άλλο.
Οι κανόνες του παιχνιδιού: Αυτός που κρατά τον αναπτήρα, τον δίνει σε κάποιον άλλο, κάνοντάς του στο αφτί μια ερώτηση (του τύπου «ποιος θεωρείς από την παρέα ότι είναι ο πιο σέξι/ότι έχει να κάνει σεξ δύο χρόνια/ότι σε αντιπαθεί/ότι τα βράδια βγαίνει στην Καρύτση ντυμένος Batman). Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις ερωτήσεις. Ο παίκτης που δέχεται την ερώτηση πρέπει να δώσει την αναπτήρα στο πρόσωπο που νομίζει, κάνοντάς του μια νέα κρυφή ερώτηση. Μετά από αρκετές βόλτες του αναπτήρα, αποκαλύπτονται όλες οι ερωταπαντήσεις.
Τι πρέπει να προσέξετε: Μπορεί να φαίνεται ένα απλοϊκό παιχνίδι, αλλά τα αποτελέσματά του κυμαίνονται από το ακατάσχετο γέλιο μέχρι το ακατάσχετο… μαλλιοτράβηγμα. Προσέξτε να μην φτάσετε με μούτρα-νεύρα-πρόωρο «μαύρισμα» στο νησί.

*Super Αγωνία

Πρόκειται για το γνωστό –κατά πολλούς ξενέρωτο- τραπουλοπαίχνιδο, αλλά ενισχυμένο με επιπλέον κανόνες, που κάνουν την διαφορά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι δύο τράπουλες αντί για μία και πολύ χρόνο (αυτόν τον έχετε), αφού χάρη στις προσθήκες κανόνων, κάθε παρτίδα μπορεί να διαρκέσει ώρες ολόκληρες.
Οι κανόνες του παιχνιδιού: Είναι οι γνωστοί κανόνες της κλασικής αγωνίας (δείτε οδηγίες εδώ) αλλά με τις εξής προσθήκες, οι οποίες το καθιστούν... το UNO της συμβατικής τράπουλας: Όταν κάποιος ρίχνει μαύρο βαλέ, πρέπει ο επόμενος παίκτης να τραβήξει πέντε (ή δέκα κατά την πιο «βάρβαρη» παραλλαγή) επιπλέον φύλλα. Αν έχει και αυτός μαύρο βαλέ, τότε ο επόμενος πρέπει να πάρει άλλα τόσα φύλλα. Αν έχει κόκκινο βαλέ, αναιρεί την δράση του μαύρου βαλέ ρίχνοντάς τον. Επιπλέον, όταν κάποιος ρίξει το χαρτί με τον αριθμό 3, αλλάζει η φορά του παιχνιδιού, ενώ όταν ρίξει το χαρτί με τον αριθμό 2, πρέπει να πάρει δύο επιπλέον φύλα ο προηγούμενος παίκτης.
Τι πρέπει να προσέξετε: Να μην επιχειρήσετε να ξεκινήσετε παρτίδα στον εξωτερικό χώρο του καταστρώματος, γιατί ο αέρας θα στείλει τους βαλέδες σας να κάνουν παρέα στα δελφίνια και τα σκουμπριά του Αιγαίου.

*Όνομα-Ζώο-Πράγμα

Ή αλλιώς, επιστροφή στα θρανία με αυτό το παντός καιρού παιχνίδι που μας έκανε κάποια στιγμή της ζωής μας να επινοήσουμε χρώματα όπως το νεραντζί και το… ουρανί, βάζοντας τα γράμματα «ι», «ξ» και «ω» στους ορκισμένους εχθρούς μας. Είστε έτοιμοι για λίγο… παλιμπαιδισμό;
Οι κανόνες του παιχνιδιού: Κάθε παίκτης φτιάχνει στήλες σε ένα χαρτί, με τις εξής κατηγορίες: Ζώα, φυτά, ονόματα, πράγματα, επαγγέλματα, συν όποιες άλλες αποφασίσει η παρέα. Οι συνηθέστερες είναι χρώμα, φαγητό, χώρα. Κάποιος λέει το αλφάβητο από μέσα του και κάποιος άλλος τον σταματά σε ένα τυχαίο γράμμα. Όλοι πρέπει να βρουν μία λέξη που ξεκινά από αυτό το γράμμα για κάθε κατηγορία. Όταν κάποιος τις συμπληρώσει όλες, μετρά μέχρι το 10 και τότε όλοι σταματούν. Για κάθε μοναδική λέξη, ο κάθε παίκτης παίρνει 10 βαθμούς, για κάθε λέξη που έχει γράψει και κάποιος άλλος 5 βαθμούς, ενώ αν δεν έχει γράψει καμία λέξη, μηδέν βαθμούς.
Τι να προσέξετε: Θυμηθείτε να αναθέσετε σε κάποιον από την παρέα να φέρει ένα τετράδιο και μερικά στυλό μαζί του για να στηθεί το παιχνίδι. Είπαμε, δεν μιλάμε για… τσακίρ κέφι, αλλά για έναν ευχάριστο και ελαφρώς νοσταλγικό τρόπο να σκοτώσετε την ώρα κατά την διάρκεια της διαδρομής.

*Παιχνίδια... πορτρέτου

Πρόκειται για τρία διαφορετικά παιχνίδια που έχουν την ίδια λογική, να αποκαλύψουν δηλαδή πληροφορίες για τον εκάστοτε παίκτη ή το… alter ego του.
-Κινέζικο πορτρέτο: Κάθε παίκτης ρωτά τον επόμενο «τι/ποιος θα ήσουν αν…», με την ερώτηση να συμπληρώνεται με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, (π.χ. αν ήσουν ζώο/τραγούδι/pornstar κλπ). Στόχος είναι να μάθετε πολλά πράγματα για το «είναι» των φίλων σας, ενώ παίζεται εύκολα ακόμη κι αν η παρέα είναι… διμελής.
-Celebrities: Στο μέτωπο του κάθε παίκτη, οι υπόλοιποι κολλούν ένα χαρτάκι που γράφει το όνομα μιας τυχαίας διασημότητας. Ο παίκτης δεν γνωρίζει ποιος celebrity είναι και κάνει ερωτήσεις που μπορούν να απαντηθούν με ναι ή όχι, όπως «είμαι τραγουδιστής/είμαι γυναίκα/έχω παίξει σε κωμωδία;» κλπ. Όσο η απάντηση είναι «ναι», συνεχίζει να ρωτάει. Αν η απάντηση είναι «όχι», χάνει την σειρά του και αρχίζει να ρωτά ο επόμενος παίκτης για να βρει τον δικό του celebrity.
-Οι δέκα ερωτήσεις: Παρόμοιας λογικής, αλλά όχι αποκλειστικά για διασημότητες, το παιχνίδι των ερωτήσεων σας βάζει στην διαδικασία να σκεφτείτε ένα αντικείμενο (ή οτιδήποτε άλλο), ενώ οι υπόλοιποι προσπαθούν μέσα από δέκα ερωτήσεις να βρουν τι έχετε στο μυαλό σας.

Πείτε μας τα δικά σας αγαπημένα παρεϊστικα παιχνίδια, σχολιάζοντας στο κάτω μέρος του δημοσιεύματος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v