Επιτραπέζια στην παραλία: Μακροβούτι… στο παιχνίδι

Οι παραλίες σιγά-σιγά γεμίζουν και ήρθε η ώρα να κάνουμε τα αγαπημένα μας επιτραπέζια … παραθαλάσσια! Πάρτε ιδέες και στριμώξτε ανάμεσα στις πετσέτες και τα αντηλιακά σας τα travel editions των παιχνιδιών που θα κάνουν την ηλιοθεραπεία, απόλαυση.
Επιτραπέζια στην παραλία: Μακροβούτι… στο παιχνίδι
Κλασικό μεσημέρι στην παραλία: Έχετε μουλιάσει στο νερό επί ώρες, έχετε αράξει με την παρέα σας στην αμμουδιά, ο καφές τελειώνει και θέλετε να γεμίσετε την –εκούσια ή μη- ηλιοθεραπεία με κάτι διασκεδαστικό. Αν έχετε προνοήσει και ρίξατε στην τσάντα θαλάσσης σας την travel edition ενός από τα παρακάτω εθιστικά επιτραπέζια, γνωρίζετε την λύση στο παραπάνω πρόβλημα.

Είναι αρκετά μικρά σε μέγεθος και ελαφριά ώστε να μην σας είναι περιττό βάρος, αλλά και αρκετά σταθερά για να μην τα παρασύρει το πρώτο θαλασσινό αεράκι. Είναι ιδανικά είτε για ζευγάρια είτε για μεγάλες παρέες που θέλουν να «λιώσουν» στην παραλία μέχρι αργά το απόγευμα, ενώ ο χαμένος (εκτός του ότι τα παίρνει όλα) μπορεί να πνίξει κυριολεκτικά τον πόνο του με ένα μακροβούτι. Τι άλλο θέλετε;

Hive

Εθιστικό, απλό και έξυπνο, το παιχνίδι στρατηγικής της «Κυψέλης» απαιτεί δύο παίκτες και κάνει όσους καταπιαστούν με αυτό να… κολλήσουν σαν το μέλι. Με άλλα λόγια, το παιχνίδι περιστρέφεται γύρω από την βασίλισσα-μέλισσα του αντιπάλου σας, την οποία προσπαθείτε να περικυκλώσετε με μια σειρά από… ζουζούνια. Δεν υπάρχει «πίνακας», αλλά σχηματίζεται από τα ζουζούνια που χρησιμοποιείτε. Κάθε έντομο έχει τους δικούς του κανόνες κίνησης (για παράδειγμα τα μυρμήγκια μπορούν να κινηθούν ελεύθερα, τα σκαθάρια να σκαρφαλώσουν πάνω από τα υπόλοιπα ζουζούνια και ούτω καθεξής. Μόλις αποκτήσετε μια σχετική εμπειρία, το παιχνίδι θα γίνει ακόμη πιο ενδιαφέρον και θεαματικό, με παρτίδες που μπορούν να διαρκέσουν όσο και όλη σας η παραμονή στην παραλία.
Στοιχεία: Θα το βρείτε μόνο με ηλεκτρονική αγορά. Το εντοπίσαμε στο Amazon.com στην τιμή των 16,43 ευρώ, ενώ με λίγα χρήματα παραπάνω μπορείτε να προμηθευτείτε και τα expansions του παιχνιδιού με… νέες αφίξεις ζουζουνιών. Δείτε στο παρακάτω video πώς να χειριστείτε τα… ζουζούνια σας.



Liar’s Dice (ή Bluff/Perudo)

Για τους τζογαδόρους της παρέας, το Bluff κρύβει πολλές συγκινήσεις και ακόμη περισσότερες ζαριές. Ο κάθε παίκτης έχει αρχικά στην διάθεσή του πέντε ζάρια και το αντίστοιχο… «shaker», ενώ πριν από την αποκάλυψη κάθε ζαριάς οι παίκτες στοιχηματίζουν με ολοένα αύξοντες αριθμούς, μαντεύοντας και, φυσικά, μπλοφάροντας, για παράδειγμα για το πόσα εξάρια υπάρχουν στις ζαριές. Όταν κάποιος σταματήσει τα πονταρίσματα, όλες οι ζαριές αποκαλύπτονται και είτε αυτός που στοιχημάτισε τα περισσότερα είτε αυτός που έληξε τα στοιχήματα χάνει τα ζάρια του, ανάλογα με το ποιος είχε δίκιο. Νικητής είναι ο τελευταίος παίκτης που θα μείνει με ζάρια στην κατοχή του. Μια απλοποιημένη εκδοχή του παιχνιδιού θα έχετε δει σίγουρα στο πρώτο sequel των Πειρατών της Καραϊβικής, όπου οι ζαριές έδιναν και έπαιρναν.
Στοιχεία: Το παιχνίδι παίζεται με τουλάχιστον τρεις παίκτες, και όσο πιο πολυμελής είναι η παρέα σας, τόσο το καλύτερο. Μέσος όρος διάρκειας παρτίδας είναι τα 15 λεπτά. Προμηθευτείτε ηλεκτρονικά την πιο οικονομική έκδοση του παιχνιδιού από εδώ με τα πιο ελαφριά και πιο… καλοκαιρινά υλικά, στην τιμή των 9,44 ευρώ.

Ψαρεύοντας στους Πάγους

Η ελληνική έκδοση του «Hey that’s my fish!» είναι ό,τι πρέπει για την καυτή άμμο, καθώς θα μπείτε στον δροσιστικό ρόλο πιγκουίνων που ψαρεύουν στους πάγους της Αρκτικής. Κάθε παίκτης καθοδηγεί ένα συμπαθές πιγκουινάκι από παγόβουνο σε παγόβουνο, μαζεύοντας στον δρόμο του τα ψάρια που θα βρει. Κάθε φορά που προχωρά όμως, το προηγούμενο παγόβουνο «βυθίζεται» και αφαιρείται, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται «νησάκια» και οι πιο ικανοί να αποκλείουν τους αντιπάλους τους σε αυτά. Νικητής αναδεικνύεται εκείνος που όταν δεν υπάρχει πλέον περιθώριο κίνησης έχει κάνει την μεγαλύτερη ψαριά. Απλό, χαλαρωτικό, αλλά με περιθώρια για ανάπτυξη στρατηγικής.
Στοιχεία: Είναι κατάλληλο για 2-4 παίκτες, ο μέσος όρος διάρκειας κάθε παρτίδας είναι περίπου 20-30 λεπτά και μπορείτε να το αγοράσετε από τα καταστήματα της Κάισσας στην τιμή των 19,99 ευρώ

Οι άποικοι του Κατάν

Φανταστείτε ότι αντί για την οργανωμένη, αλωμένη από τους χιλιάδες λουόμενους πλαζ, έχετε φτάσει σε ένα ερημονήσι. Δεν είναι άλλο από το Κατάν, το οποίο προσπαθείτε να εποικίσετε, πραγματοποιώντας εμπορικές συναλλαγές με τους υπόλοιπους «καπεταναίους» που έχουν καταφτάσει, ώστε να χτίσετε πρώτοι την μεγάλη σας αποικία και να τους κατατροπώσετε.
Στοιχεία: Το παιχνίδι παίζεται με 2-4 παίκτες και διαρκεί μια με μιάμιση χορταστική ώρα. Επιπλέον, έχετε να επιλέξετε μεταξύ των παρακάτω εναλλακτικών:
*Οι άποικοι του Κατάν (η κλασική πρωτότυπη έκδοση του παιχνιδιού: Θα την βρείτε στα καταστήματα της Κάισσας στην τιμή των 35 ευρώ).
*Οι άποικοι του Κατάν με ζάρια (μίνι εκδοχή με ζάρια: θα την βρείτε στην Κάισσα έναντι 9,99 ευρώ).
*The Settlers of Catan-Travel Edition (η πιο κατάλληλη για την παραλία ταξιδιωτική εκδοχή, που θα την βρείτε μόνο στα αγγλικά. Αγοράστε το παιχνίδι από εδώ στην τιμή των 23,50 ευρώ

Mini Quoridor

Η travel edition του Quoridor αποτελείται από έναν μικρό πίνακα –φανταστείτε το σαν ένα μικρό σκάκι- όπου το πιόνι σας προχωρά προς την απέναντι πλευρά, και στήνει «φράγματα», ενώ ο αντίπαλός σας απέναντι κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα, προσπαθώντας να φτάσει στην πλευρά σας. Νικητής είναι αυτός που θα βρει την συντομότερη διαδρομή και θα φτάσει στην απέναντι πλευρά πρώτος.
Στοιχεία: Παίζεται από 2-4 παίκτες, η μέση διάρκεια παρτίδας είναι τα 15 λεπτά –ο,τι πρέπει για ένα «σφηνάκι» διασκέδασης στην παραλία- και μπορείτε να το βρείτε στην Κάισσα στην τιμή των 17,99 ευρώ

Δείτε περισσότερες προτάσεις για επιτραπέζια παιχνίδια, ιδανικά για την παραλία σε παλιότερο δημοσίευμα του in2life.  
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v