Τι συνδρομές αξίζει να κάνεις, ανάλογα με τη φάση σου

Τι χαμός είναι αυτός που γίνεται πάλι με τις πλατφόρμες; Πώς να διαλέξεις τι θα κρατήσεις και τι θα πετάξεις; Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.
Τι συνδρομές αξίζει να κάνεις, ανάλογα με τη φάση σου
Σε έναν ιδανικό κόσμο, τα λεφτά θα έφταναν για τα πάντα. Επειδή, όμως, ο κόσμος που ζούμε δεν είναι ιδανικός και έτσι όπως τα υπολογίζουμε, για να πληρώνεις όλες τις βασικές συνδρομές θέλεις ένα 60άρι τον μήνα (κι αυτό αφήνοντας απέξω κάτι σούπερ ψαγμένα τύπου «αφρικανικός κινηματογράφος» που τιμούσαμε στις καραντίνες) εδώ σήμερα θα προσφέρουμε κοινωνικό έργο, και θα πούμε τι πραγματικά χρειάζεσαι, ανάλογα με το ποιος/α είσαι.

Αν είσαι μάνα/ πατέρας κουράγιο

Δεν το συζητάμε, Disney+ θα βάλεις. Έχει τα άπαντα της Disney και της Pixar, έχει όλους τους σούπερ ήρωες της Marvel, και όλο το σύμπαν Star Wars ταξινομημένο και με χρονολογική σειρά για όσους χάθηκαν στο πρόσφατο franchise. Και για όταν πηγαίνουν για ύπνο τα πιτσιρίκια, έχει για σένα σειρές σαν τα σπαρταριστά What we do in the Shadows και Only Murders in the Building, την πιο δεν-είναι-αυτό-που-νομίζεις σειρά Pam & Tommy, το απολαυστικό The Bear και το The Old Man με τον Τζεφ Μπρίτζες. Κάνει 8,99€ τον μήνα, δωρεάν δοκιμή δεν έχει.

Αν θέλεις να καταλαβαίνεις τα meme που παίζουν στα social, και να βλέπεις σειρές για εγκεφαλικό αφρόλουτρο τα βράδια που γυρνάς πτώμα από τη δουλειά

Το Netflix είναι αυτό που χρειάζεσαι. Κακά τα ψέματα, παρά την κριτική που του ασκείται –και όχι άδικα, εδώ που τα λέμε– για τις χιλιάδες των σειρών που βγάζει με τη σέσουλα, δυσκολεύοντας το να διαλέξεις τι θα δεις, και ρίχνοντας την ποιότητα για χάρη της ποσότητας, παραμένει ο βασιλιάς του streaming. Κι αυτό γιατί είναι μέχρι στιγμής η δημοφιλέστερη πλατφόρμα, αυτή που έχει τις σειρές για τις οποίες μιλάνε όλοι (The Crown, Stranger Things, Squid Game, μερικοί από τους γίγαντες των τελευταίων χρόνων που μας έρχονται στο μυαλό). Κοστίζει 7,99€ στο βασικό πακέτο, 10,99€ στο στάνταρ που σου επιτρέπει να βλέπεις σε δύο συσκευές ταυτόχρονα, και 13,99€ το premium με Ultra HD ανάλυση και 4 συσκευές ταυτόχρονα.

Αν δε σε νοιάζουν οι σειρές, θέλεις μόνο ταινίες

Το Cinobo είναι η πλατφόρμα σου. Εξαιρετικές ταινίες, διαλεγμένες μία προς μία από τα καλύτερα φεστιβάλ του πλανήτη (Κάννες, Βερολίνο, Sundance και δε συμμαζεύεται) συν άφθονος ευρωπαϊκός, ασιατικός και λατινοαμερικάνικος κινηματογράφος και ολόκληρες φιλμογραφίες αγαπημένων δημιουργών, από τον Ken Loach και τον Γιώργο Λάνθιμο ως τον Bong Joon Ho των Παρασίτων και τον Robert Östlund με τον πρόσφατο διπλό Χρυσό Φοίνικα. Και βέβαια, σύγχρονος ελληνικός κινηματογράφος –από φετινές ταινίες, τα κοσμαγάπητα Μαγνητικά Πεδία και η εξαιρετική Αγέλη Προβάτων. Κοστίζει 7,99€ τον μήνα, με 14 ημέρες δωρεάν δοκιμή.

Αν δεν είσαι και ποτέ σπίτι, μουσική στο δρόμο θέλεις να έχεις να ακούς

Θα γραφτείς στο Spotify, και θα έχεις όλη τη μουσική του κόσμου στα ακουστικά σου –ή με ένα Bluetooth συνδεδεμένο με το κινητό σου, στα ηχεία του αυτοκινήτου. Και δεν θα ακούς μόνο τα αγαπημένα σου κομμάτια, μαζεμένα σε playlists που θα φτιάξεις μόνος/η σου, αλλά –χάρη σε έναν από τους καλύτερους αλγόριθμους του ίντερνετ– θα ανακαλύψεις καινούριες μουσικές, ειδικά διαλεγμένες ανάλογα με τα μουσικά σου γούστα, όσο αλλοπρόσαλλα και αν (νομίζεις ότι) είναι. Δώσε μόνο λίγο χρόνο στον αλγόριθμο να σε μάθει, και θα εκπλαγείς. Να πούμε επίσης, σημαντικό αν δεν έχεις αρκετά δεδομένα διαθέσιμα στο κινητό, πως υπάρχει η δυνατότητα να κατεβάσεις όσες playlist θέλεις, για να τις ακούς χωρίς να χρεώνεσαι όταν είσαι εκτός εμβέλειας wifi. Η συνδρομή κάνει 6,99€ τον μήνα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v