Τι προσφέρει κάθε συνδρομητική πλατφόρμα;

Από τη Nova και το Netflix μέχρι το σινεφίλ Cinobo και το Disney+ που αναμένουμε σύντομα, όλες οι συνδρομητικές πλατφόρμες στο μικροσκόπιο.
Τι προσφέρει κάθε συνδρομητική πλατφόρμα;
της Ηρώς Κουνάδη

Έχασες κι εσύ την μπάλα με τόσες συνδρομητικές πλατφόρμες και δεν ξέρεις πού να πρωτογραφτείς για να δεις τι; Εμείς είμαστε εδώ. Και έχουμε καταγράψει εργατοώρες (καραντίνας και όχι μόνο) σε κάθε παραδοσιακή και μη συνδρομητική πλατφόρμα που υπάρχει, για να σου συγκεντρώσουμε το απόσταγμα σοφίας που ακολουθεί και να σε βοηθήσουμε να διαλέξεις.

Η Nova

Το Eon της Nova φέρνει την επανάσταση στις συνδρομητικές πλατφόρμες, με μία συσκευή που προσφέρει πλήθος δυνατοτήτων όπως το catch-up ακόμα και στη ζωντανή μετάδοση, και πολλά άλλα που σου έχουμε συγκεντρώσει αναλυτικά εδώ

Πόσο κάνει; Από 10€ τον μήνα, ή 23€ τον μήνα με τα αθλητικά. Και στις δύο περιπτώσεις, ο πρώτος μήνας είναι δωρεάν.

Τι παίζει; Περισσότερες από 2.300 ταινίες και σειρές on demand, με 300 πρεμιέρες ταινιών κάθε χρόνο, συν όλα τα εντός έδρας παιχνίδια Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, Άρη, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητου και ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και τα πρωταθλήματα La Liga, Bundesliga, και Ligue 1.

Το Netflix

Ο βασιλιάς του streaming έχει κάτι για όλους: Τόσο που η κριτική που του ασκείται συχνότερα είναι ότι παραείναι δύσκολο να βρεις τι θα δεις μέσα στο χάος του. Την άκουσε αυτή την κριτική, και έβαλε πρόσφατα κουμπί «παίξε κάτι» για τυχαία επιλογή, που σε απαλλάσσει από τον κόπο του να διαλέξεις.

Πόσο κάνει; Ξεκινά από 7,99€ τον μήνα για να βλέπεις σε μία οθόνη την φορά (τηλεόραση, PC, tablet, όπου θέλεις) και φτάνει τα 13,99€ τον μήνα για την premium συνδρομή, που τη μοιράζεσαι αν θες με άλλους τρεις φίλους σου και βλέπετε ταυτόχρονα σε τέσσερις οθόνες. Υπάρχει και ενδιάμεσο, με 10,99€ για να βλέπεις εσύ και άλλος ένας. Το premium έχει ανάλυση ultra HD, και κάποιες ταινίες και σειρές διαθέσιμες σε 4Κ.

Τι παίζει; Μερικές από τις δημοφιλέστερες σειρές του πλανήτη: Squid Game, Stranger Things, Φιλαράκια, Seinfield, South Park, Bojack Horseman, Homeland, Sherlock του BBC, House of Cards και Casa de Papel. Επίσης, πολλές (χολιγουντιανές κατά βάση) ταινίες, ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ και κάμποσα ευρωπαϊκά διαμαντάκια –ταινίες και σειρές.



Το Cinobo

Η πρώτη ελληνική online πλατφόρμα είναι αυστηρά κινηματογραφική, δεν έχει καθόλου σειρές, έχει όμως τον αφρό του αφρού σε ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο, πράγμα που την κάνει ένα μικρό, πραγματικό σινεμά στο σαλόνι σου.

Πόσο κάνει; 7,99€ τον μήνα, με 14 μέρες δωρεάν δοκιμή.

Τι παίζει; Όλο τον ελληνικό κινηματογράφο της τελευταίας εικοσαετίας (Λάνθιμο, Κούτρα, Τσιόλη, Κουτσιαμπασάκο και δεν συμμαζεύεται) συν τους Χρυσούς Φοίνικες των τελευταίων χρόνων, μαζί με τα αριστουργήματα των σπουδαιότερων δημιουργών του παγκόσμιου κινηματογράφου –Φατίχ Ακίν, Κριστόφ Κισλόφσκι, Ντέιβιντ Λιντς, Ανιές Βαρντά, Μπονγκ Τζουν Χο, Κεν Λόουτς, Βιμ Βέντερς, Τόμας Βίντερμπερκ, Ξαβιέ Ντολάν, για να πάρεις μια μικρή μόνο ιδέα.

Το Ertflix

Η δωρεάν πλατφόρμα της ΕΡΤ έχει ταινίες και σειρές που ανανεώνονται διαρκώς, μικρά διαμαντάκια και σπουδαίες ανακαλύψεις για όσους δεν θέλουν να δεσμεύονται με μηνιαίες συνδρομές.

Πόσο κάνει; Δεν κάνει τίποτα, είναι εντελώς δωρεάν.

Τι παίζει; Ταινίες ευρωπαϊκές και αμερικάνικες (αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη μια ολόκληρη συλλογή Μπέργκμαν, ο Ψυχρός Πόλεμος του Πάβελ Παβλικόφσκι, αλλά και ο πολυσυζητημένος Λαβύρινθος του Πάνα, του Μπενίσιο Ντελ Τόρο, για να πάρεις μια ιδέα) και δημοφιλείς σειρές όπως τα Hannibal, Anne with an E, και My Brilliant Friend. Και βέβαια, όλο το πρόγραμμα της ΕΡΤ on demand.

Το Cosmote TV

Η άλλη δημοφιλέστατη δορυφορική πλατφόρμα εν Ελλάδι, προσφέρει ένα πλήθος πακέτων για κάθε γούστο και μπάτζετ, αναλόγως αν αυτό που σε ενδιαφέρει να βλέπεις είναι ταινίες, ή αθλητικά, ή και τα δύο.

Πόσο κάνει; 27,90€ τον μήνα για το full pack

Τι παίζει; Χιλιάδες δημοφιλείς ταινίες και σειρές (αμερικάνικες κατά βάση, αλλά και παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο) σούπερ ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ –το Cosmote History HD κάνει εξαιρετικές παραγωγές– και όλους τους εντός έδρας αγώνες ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, ΟΦΗ, Ιωνικού, Απόλλωνα Σμύρνης, Λαμίας και Παναιτωλικού.



Το Amazon Prime

Το αντίπαλο δέος του Netflix στο εξωτερικό, δεν έχει κάνει ακόμα χαμό στην Ελλάδα λόγω του ότι προσθέτει ελληνικούς υπότιτλους με ρυθμούς χελώνας. Τα παιδιά εδώ κάνουν εξαιρετική δουλειά συγκεντρώνοντας πετραδάκι-πετραδάκι ό,τι μεταφράζεται, ή και μεταγλωττίζεται (κάποια κινούμενα σχέδια, όπως το αγαπημένο Garfield Show, μεταγλωττίζονται) στα ελληνικά.

Πόσο κάνει; 5,99€ τον μήνα, με 7 ημέρες δωρεάν δοκιμαστική περίοδο.

Τι παίζει; Τις μισές από τις σειρές που συζητιούνται κάθε φορά στον πλανήτη –τις άλλες μισές τις έχει το Netflix. Σκέψου Good Omens, Fleabag, American Gods, The Man in the High Castle, Dr. House, Mr. Robot, Parks and Recreation, για να αναφέρουμε μόνο μερικά από αυτά που έχεις ακουστά. Έχει, επίσης, όπως και το Netflix πολλές χολιγουντιανές ταινίες, συν όλα τα αστυνομικά τύπου NCIS, CSI, Νόμος και Τάξη και δε συμμαζεύεται. Και πολύ anime, για τα νερντουλάκια μας.

Το Apple TV

Παραμένει outsider σε σχέση με το Prime και το Netflix, έχει όμως δικά του διαμαντάκια σαν το πολυβραβευμένο Ted Lasso, ελληνικούς υπότιτλους παντού, συν το μεγάλο πλεονέκτημα της ενοικίασης παλιών και νέων (χολιγουντιανών κατά κύριο λόγο) ταινιών.

Πόσο κάνει; 4,99€ τον μήνα για να βλέπεις τα Apple Originals. Και γύρω στα 4-5€ ανά ταινία για ενοικίαση για 48 ώρες.

Τι παίζει; Τα Apple Originals είναι σειρές όπως το προαναφερθέν Ted Lasso, το The Morning Show και η πολυσυζητημένη Τεχεράνη, και ταινίες όπως οι τελευταίες της Σοφία Κόπολα και του Τομ Χανκς. Από εκεί και πέρα, έχει διαθέσιμες για ενοικίαση σχεδόν άπασες τις ταινίες που έχει βγάλει το Χόλιγουντ τα τελευταία χρόνια.



Το Mubi

Ο μικρός niche παράδεισος των χάρντκορ σινεφίλ που βρίσκουν πια ακόμα και τις Κάννες πολύ mainstream για τα γούστα τους. Μια πλατφόρμα για να δεις αγνό, καθαρό, arthouse σινεμά. Ελληνικούς υπότιτλους έχει σε λίγες μόνο ταινίες, αγγλικούς σε όλες.

Πόσο κάνει; 9,99€ τον μήνα, με 7 μέρες δωρεάν δοκιμή, και πολύ καλά special offers αν πας να ξεγραφτείς (εμάς μας έχει φτάσει μέχρι και στα 5,99€ τον μήνα).

Τι παίζει; Κουλτούρα, αυστηρά βαριά κι ασήκωτη. Πέρα από την πλάκα, πραγματικά αριστουργήματα της έβδομης τέχνης, που δεν είναι διαθέσιμα πουθενά αλλού: Από Αλεχάντρο Χοντορόβσκι και Αριάν Λαμπέντ μέχρι Ερίκ Ρομέρ, Φεντερίκο Φελίνι και Φριτς Λανγκ. Και πολύ, μα πολύ, ασιατικό κινηματογράφο.

Το Disney+

Μας έπρηξε με τα έρχεται-δεν έρχεται, το περιμέναμε μέσα στο 2021, όπως όλα δείχνουν θα περιμένουμε κι άλλο, πιθανότατα ως το καλοκαίρι του 2022. Είναι το Disney+, όμως, ποιος θα του κρατήσει κακία αντιστεκόμενος/η στον πειρασμό έστω μιας δοκιμαστικής εγγραφής με το που έρθει στην Ελλάδα;

Πόσο θα κάνει; Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περί τα 10€ τον μήνα.

Τι θα παίζει; Τα άπαντα της Disney και της Pixar, μαζί με όλο το σύμπαν της Marvel και την εποποιία των Star Wars. Εγγυημένη επιτυχία, σαν να λέμε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v