Θερινό σινεμά στο σπίτι: 10 ταινίες στις πλατφόρμες

Κομεντί θέλεις; Οσκαρικό θέλεις; Μήπως προτιμάς έναν Ταραντίνο; Ή κάτι σε Γουές Άντερσον; Δέκα ταινίες που φέρνουν το θερινό σινεμά στο σπίτι σου.
Θερινό σινεμά στο σπίτι: 10 ταινίες στις πλατφόρμες
Έχεις όρεξη για θερινό σινεμά, αλλά το ταμείο είναι μείον, ή/και δεν έχεις όρεξη να ξεκουνήσεις από τον καναπέ σου; Οι συνδρομητικές πλατφόρμες φέρνουν το θερινό σινεμά στο σαλόνι σου, με ταινίες σαν κι αυτές που σου διαλέξαμε μία-μία.

Η Παρθένος του Αυγούστου του Χονάς Τρουέμπα (2019)
Στο Cinobo

Με φόντο την άδεια, αυγουστιάτικη Μαδρίτη –που θα σου φέρει στο μυαλό την αντίστοιχα άδεια Αθήνα– η βραβευμένη ταινία του Τρουέμπα αφηγείται την ιστορία της 33χρονης Εύα που περνά πρώτη φορά καλοκαίρι μόνη στην πόλη, και κάνει ένα… εσωτερικό ταξίδι προς την ωριμότητα, γεμάτο αποκαλύψεις και απρόσμενες συναντήσεις, που κινούνται στους υπόγειους ρυθμούς του αστικού τοπίου.

Κάτω από τον Ήλιο του Λούκα Γκουαντανίνο (2015)
Στο Cinobo

Ο σκηνοθέτης του «Να με φωνάζεις με το όνομά σου» έχει εδώ για πρωταγωνιστές του την Τίλντα Σούιντον σε ρόλο ροκ σταρ και τον Ρέιφ Φάινς σε ρόλο πρώην της. Οι δυο τους θα συναντηθούν τυχαία στις καλοκαιρινές διακοπές τους στο ιταλικό νησάκι που λέγεται Παντελερία, και το αποτέλεσμα θα είναι εκρηκτικό.



Πάνω στο καλύτερο (Out of My League) της Άλις Φιλίπι (2020)
Στο Netflix

Τι θα ήταν το θερινό σινεμά χωρίς μια ανάλαφρη, feelgood ρομαντική κομεντί; Χωριάτικη χωρίς φέτα, αυτό θα ήταν. Από την Ιταλία με αγάπη έρχεται η ιστορία μιας αξιαγάπητης ορφανής με σπάνια γενετική διαταραχή, που είναι ωστόσο αποφασισμένη να βρει τον έρωτα.

Django Unchained του Κουέντιν Ταραντίνο (2012)
Στο Netflix

Ναι, καλές κι οι κομεντί, αλλά έναν Ταραντίνο να ανάψουν τα αίματα τον θέλουμε και το καλοκαίρι. Ειδικά αν μιλάμε για μια από τις πιο αγαπημένες του ταινίες, αυτή με τον θρυλικό Τζάνγκο που, αφού κέρδισε την ελευθερία του, είναι αποφασισμένος να κερδίσει και αυτή της γυναίκας του. Πρωταγωνιστούν οι Τζέιμι Φοξ, Κρίστοφ Βαλτζ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

West Side Story του Στίβεν Σπίλμπεργ (2021)
Στο Disney+

Υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ταινίας πριν από λίγο καιρό, η τελευταία ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι μια σύγχρονη ματιά στο θρυλικό μιούζικαλ του 1957, με θέμα την απαγορευμένη αγάπη και την αντιπαλότητα δύο εφηβικών συμμοριών με διαφορετική εθνοτική καταγωγή.

The French Dispatch του Γουές Άντερσον (2021)
Στο Disney+

Λάτρεις του Γουές Άντερσον, εδώ είστε: Γεμάτη παλ αποχρώσεις και ψυχεδελικές συμμετρίες, η τελευταία ταινία του μαέστρου αποτελείται από σπονδυλωτές ιστορίες-ρεπορτάζ του τελευταίου τεύχους ενός αμερικανικού περιοδικού που εκδίδεται στη Γαλλία τον 20ο αιώνα. Πρωταγωνιστούν, βεβαίως, ο Μπιλ Μάρεϊ, η Τίλντα Σουίντον, ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο, ο Έντριεν Μπρόντι και ο Τιμοτέ Σαλαμέ.



Jojo Rabbit του Τάικα Γουατίτι (2019)
Στο Disney+

Βραβευμένο με Όσκαρ σεναρίου, το γλυκύτατο ταινιάκι που έκανε γνωστό σε όλο τον πλανήτη τον σπουδαίο νεοζηλανδό σκηνοθέτη του, αφηγείται την ιστορία ενός μοναχικού πλην συμπαθέστατου αγοριού που ανακαλύπτει πως η μητέρα του κρύβει μια μικρή Εβραία στο σπίτι τους στη Γερμανία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Coda της Σίαν Χέντερ (2021)
Στο Apple TV

Βραβευμένη φέτος με Όσκαρ καλύτερης ταινίας, σεναρίου και Β’ ανδρικού ρόλου, η γλυκύτατη αυτή ταινία για μια έφηβη με κωφούς γονείς και ταλέντο στο τραγούδι θα σου ζεστάνει εγγυημένα την καρδιά.



Hala της Μινάλ Μπάιγκ (2019)
Στο Apple TV

Η ιστορία μιας 17χρονης Πακιστανοαμερικανής που διχάζεται ανάμεσα στις προσωπικές της επιθυμίες και το θρησκευτικό και πολιτισμικό μπαγκράουντ της οικογένειάς της, ήταν υποψήφια για βραβείο καλύτερης ταινίας στα φεστιβάλ του Sundance και του Seattle.

Γιατρός στο χωριό του Τομά Λιλτί (2016)
Στο Cinobo

Τι έτσι χωρίς γαλλική κομεντί θα κλείναμε τη λίστα μας νόμιζες; Ο γνώριμος από τα θερινά σινεμά Φρανσουά Κλουζέ πρωταγωνιστεί σε μια γλυκόπικρη κομεντί για τις δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή και στον έρωτα, με φόντο το ίσως τελικά όχι και τόσο ειδυλλιακό τοπίο της γαλλικής επαρχίας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v