Ήρθε η άνοιξη, καιρός για ποδηλατάδες!

Βάλε το ποδήλατο και την αντοχή, βάζουμε τις ιδέες και προτείνουμε τις πιο τέλειες ποδηλατοβόλτες εντός και εκτός Αθήνας για να πιάσεις την άνοιξη.
Ήρθε η άνοιξη, καιρός για ποδηλατάδες!

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το ποδήλατο είναι έρωτας και η άνοιξη του ταιριάζει πολύ. Τι περιμένεις; Κάν’ του ένα γενικό τσεκ απ, εξοπλίσου με τα απαραίτητα που σου έχουμε αναφέρει εδώ αν είσαι αρχάριος, και βάλε… ρόδα για κοντινούς και πιο μακρινούς προορισμούς που συνδυάζουν όμορφα μέρη, καφεδάκι, βουτιές (γιατί όχι;) και τσιμπολόγημα.                

Μέθανα – Υδροβιότοπος Ψήφτας - Γαλατάς

Φορτώνεις τα ποδήλατα στο αυτοκίνητο και βάζεις πλώρη για τα Μέθανα από όπου ξεκινά μια πανέμορφη διαδρομή για μέτριου επιπέδου ποδηλασία συνολικού μήκους 65 χιλιομέτρων, με υψομετρικές διαφορές 100 μέτρων. Στη διαδρομή θα περάσεις μέσα από την Ψήφτα, έναν υδροβιότοπο μεγάλου φυσικού κάλλους, και θα απολαύσεις τις μοναδικές εικόνες που προσφέρει η ακτογραμμή της χερσονήσου των Μεθάνων. Αν σε παίρνει ο χρόνος, μπορείς να περάσεις και απέναντι στον Πόρο για να ξαποστάσεις σε κάποια από τις όμορφες ταβέρνες του.



Άγιος Κωσταντίνος – Λεγραινά – Εθνικός Δρυμός Σουνίου

Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες αθηναϊκές εξοχές που έχουν καταφέρει μυστηριωδώς να παραμείνουν μυστικές και, φυσικά, ο πιο ωραίος τρόπος να τις ανακαλύψεις είναι σε δύο ρόδες. Η απαιτητική κυκλική διαδρομή μήκους 31 χιλιομέτρων περνά μέσα από τον Εθνικό Δρυμό, και έχει αρκετές ανηφόρες και υψομετρικές διαφορές που φτάνουν τα 180 μέτρα, ενώ ξεκινά από τον Άγιο Κωνσταντίνο ή από την Κερατέα αν θες να «βάλεις» περισσότερα χιλιόμετρα στο κοντέρ σου. Κατεβαίνοντας επιβάλλεται να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα από τον Ναό του Ποσειδώνα, ενώ η επιστροφή γίνεται μέσα από τα Λεγραινά.



Εναλλακτικά, δες την παρακάτω διαδρομή στον Δρυμό που κινείται υπογείως μέσα από το παλαιό τούνελ του μεταλλευτικού σιδηροδρόμου.

Powered by Wikiloc


Γλυκά Νερά – Αρχαία Βραυρώνα – Υδροβιότοπος Ερασίνου

Η διαδρομή αυτή ξεκινά από τα Γλυκά Νερά ή από την Παλλήνη ή το Κορωπί αν θες να έρθεις με Μετρό, και περνά από δρόμους ήπιας κυκλοφορίας με χαμηλές υψομετρικές διαφορές, για να σε φέρει μέσα από τους αμπελώνες των Μεσογείων στο καταπράσινο τοπίο του Υδροβιότοπου της Βραυρώνας στις εκβολές του ποταμού Ερασίνου. Στη διαδρομή θα πετύχεις τον Φραγκικό Πύργο, σε ένα ξέφωτο με υπέροχη θέα στα γύρω χωράφια, ιππικούς ομίλους και ένα ξωκλήσι, ενώ επιβάλλεται να κάνεις μια στάση στο Αρτοποιείο Δαρεμά για να δοκιμάσεις τα πιο νόστιμα μουστοκούλουρα της περιοχής, αν όχι της Αττικής.



Θησείο – ΚΠΙΣΝ – Καβούρι

Με αφετηρία το κέντρο της Αθήνας, παίρνεις τον ποδηλατόδρομο που ξεκινά από Θησείο και να κατέβεις προς την παραλιακή. Περνάς από Πετράλωνα, Ταύρο, Καλλιθέα και Μοσχάτο και καταλήγεις στο ΚΠΙΣΝ για καφεδάκι. Έχε υπόψη σου πως στην επιστροφή ο δρόμος θα έχει μια μικρή κλίση.  Αν θέλεις και αντέχουν τα πνευμόνια σου, μπορείς να συνεχίσεις τον παραλιακό άξονα, πηγαίνοντας από τον πεζόδρομο και να φτάσεις μέχρι το Καβούρι και αν σου βαστάει να βουτήξεις. Η συνολική διαδρομή είναι 25 χιλιόμετρα, ενώ αν κουραστείς, μπορείς εύκολα να γυρίσεις με το τραμ.



Αγία Παρασκευή – Πάρκο Τρίτση

Μια ιδανική αστική διαδρομή για αρχάριο μήκους 12 χιλιομέτρων, η οποία περνά σχεδόν αποκλειστικά από δρόμους ήπιας κυκλοφορίας αποφεύγοντας σχεδόν πλήρως κεντρικές λεωφόρους. Έχει ήπιες υψομετρικές διαφορές περί τα 110 μέτρα, ξεκινά από την Αγία Παρασκευή και καταλήγει στο Πάρκο Τρίτση, μια όαση αστικού πρασίνου, η οποία ενδείκνυται για να συνεχίσεις αν θέλεις τη διαδρομή σου μέσα στο Πάρκο ή να αράξεις εκεί για καφεδάκι πριν επιστρέψεις.

Powered by Wikiloc


* Ευχαριστούμε την Ελένη Ψαρουδάκη, από τους Φίλους του Ποδηλάτου για τις πληροφορίες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v