Τέλειες ποδηλατικές εξορμήσεις σε φόντο πράσινο

Πάρε το mountain bike και ετοιμάσου για ορθοπεταλιές σε χωμάτινα μονοπάτια, λίμνες και βουνά, μέσα από πέντε υπέροχες διαδρομές.
Τέλειες ποδηλατικές εξορμήσεις σε φόντο πράσινο

Άλση και λίμνες, βασιλικά κτήματα και αγαπημένα κοντινά βουνά προσφέρονται για ποδηλατικές εξορμήσεις και έντονες συγκινήσεις.

Εξοπλίσου με όλα τα απαραίτητα, φάε καλά και ακολούθησέ μας σε πέντε διαδρομές σε φόντο πράσινο και μπλε.

Άλσος Συγγρού

Ένα άλσος που προσφέρει μπόλικες off road διαδρομές στα βόρεια της πόλης, οι οποίες σε συνδυασμό με την έντονη παρουσία της φύσης κάνουν το ποδηλατικό πακέτο άκρως ελκυστικό. Μπορείς να ξεκινήσεις τη διαδρομή από το μεγάλο πάρκινγκ, έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών και να κινηθείς περιμετρικά στο κτήμα σε μια διαδρομή με βατές ανηφόρες και ξεκούραστες ευθείες για να ολοκληρώσεις την κυκλική διαδρομή ξανά στο πάρκινγκ. Μπορείς επίσης να πειραματιστείς και να… παραστρατήσεις σε βατά χωμάτινα μονοπάτια, αν θες να συμπληρώσεις χιλιόμετρα.

alsos syggrou

Δες τη διαδρομή εδώ

Λίμνη Μαραθώνα

Η κοντινή λίμνη της καρδιάς μας προσφέρει, μεταξύ άλλων, μια όμορφη κυκλική διαδρομή, με το πρώτο κομμάτι της να είναι δίπλα ακριβώς από την λίμνη χαρίζοντας ειδυλλιακές εικόνες. Η διαδρομή ξεκινά από το φράγμα, ενώ η συνολική απόσταση είναι περίπου 40 χιλιόμετρα με αρκετό χωματόδρομο και ανάβαση σε συνδυασμό με αγνάντεμα από την κορυφή Κοτρώνι και το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής. Στην πορεία θα βρεις και άλλα ωραία εκκλησάκια, όπως της Αγίας Άννας και της Αγίας Παρασκευής.

Lake Marathon Dam

Δες τη διαδρομή εδώ

Πρώην Βασιλικά Κτήματα

Το Τατόι δεν είναι μόνο για πικ νικ και βόλτες με τα πόδια. Είναι ένας αληθινός παράδεισος για ποδη-λάτρες (χα!) με μπόλικες χωμάτινες διαδρομές για κάθε επίπεδο, με ανηφόρες και δρόμους που περνάνε μέσα από παρατημένα αλλά καθ’ όλα γοητευτικά κτίρια. Μια ωραία διαδρομή που μπορείς να κάνεις έχει μήκος περίπου 34 χιλιόμετρα και είναι ό,τι πρέπει για να περιηγηθείς στα βασιλικά κτήματα και να χορτάσεις φύση και αδρεναλίνη.

Regular (Royal palace of Tatoi)

Δες την εδώ

Υμηττός

Το κοντινό μας βουνό είναι γεμάτο πεζοπορικά μονοπάτια, όμως και τα ποδήλατα δεν μένουν παραπονεμένα. Μια ωραία διαδρομή είναι εκείνη που ξεκινά και τελειώνει στο νταμάρι Χολαργού δίπλα από το κλειστό γυμναστήριο. Έχει αρκετά χιλιόμετρα σκληρού χωματόδρομου και καταπληκτική θέα στο λεκανοπέδιο κι αν το επιτρέπει ο καιρός στο Σαρωνικό και από την ανατολική πλευρά στην Εύβοια και στα Μεσόγεια.

Δες την εδώ

Πάρνηθα

Έτερο κοντινό και αγαπημένο βουνό, η Πάρνηθα προσφέρεται για ορεινές ποδηλατικές εξορμήσεις σε φόντο πράσινο. Μια από αυτές, συνολικού μήκους 27 χιλιομέτρων ξεκινά από πλατεία Νικολάου Πλαστήρα στο Κρυονέρι και ύστερα από μια ανηφορική δασική διαδρομή φτάνει στα Μπαχούνια, μετά συνεχίζει στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και από εκεί σε χωματόδρομο προς τη Δροσοπηγή. Συνεχίζει μπροστά από το Μοναστήρι των Αγίων Αγγέλων και αφού περάσει από μονοπάτια επιστρέφει στην αφετηρία.

20141129_093805

Δες την εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v