Καλοκαιρινά κοκτέιλ κάτω από τ’ άστρα

Όμορφη θέα, καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, ανάλαφρες μελωδίες και ένα κοκτέιλ όχι ό,τι κι ό,τι στο χέρι σε αγαπημένες μπαρ-ο-διευθύνσεις.
Καλοκαιρινά κοκτέιλ κάτω από τ’ άστρα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Φρούτα του πάθους μπλέκονται με ρούμια, το τζίντζερ κάνει παιχνίδι ονειρεμένο με την βότκα και ενισχύεται από μπίτερς και σιρόπια. Tiki δημιουργίες σε μεταφέρουν άμεσα στην Καραϊβική και καλοκαιρινές μουσικές φτιάχνουν το ιδανικό σκηνικό χαλάρωσης.

Μια σύντομη κοκτεϊλική βόλτα σε αγαπημένα μπαράκια της Αθήνας που βγάζουν τραπεζάκια έξω και μας υποδέχονται για νύχτες μαγικές, νύχτες αλκοολικές.

Spoiled
Μεγάλου Αλεξάνδρου 18, Δάφνη, τηλ.: 210 9757386

Δυο βήματα από το μετρό της Δάφνης, έχει εξαπλώσει τη φήμη του στα πέρατα της Αθήνας, χάρη στα φοβερά και τρομερά κοκτέιλ του. Είναι μικρούλι, στιλάτο και κεφάτο, απλώνει τραπεζάκια στη στοά που το φιλοξενεί και σερβίρει μιξ-ολογικά αριστουργήματα, όπως το Little Prince με τεκίλα, λικέρ μπανάνας, κρέμα καρύδας, λεμόνι και bitters σοκολάτας, και το Captain Barbossa, με ρούμι Sailor Jerry, σιρόπι κανέλας, μήλο και Vinsanto. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 7-8€.

Μουστάκι bar
Δροσίνη 5, Κηφισιά, τηλ.: 211 4047612

Στην πιο γραφική περιοχή του κέντρου της Κηφισιάς, το Moustaki Bar σερβίρει ευφάνταστα cocktails με καλτ ονόματα τα οποία μάλιστα μπορείτε να πάρετε και πακέτο για έξω σε πλαστικό ποτηράκι, με μόλις 5€. Το καλοκαίρι η κοκτεϊλ-ο-κατανάλωση μεταφέρεται από το εσωτερικό του στα τραπεζάκια έξω στον πεζόδρομο, ενώ οι δημιουργίες έχουν ανανεωθεί και εντυπωσιάζουν: Χαβάη 5 – μηδέν, με βότκα, φρούτα του πάθους, καρύδα, λάιμ και μπίτερς, τζίντζερ ιν Μέξικο με τεκίλα, τζίντζερ, λάιμ και αφρό τζίντζερ και Μπαμπλ Γκαμ με βότκα, σιρόπι τσιχλόφουσκας, φράουλα, ράσμπερι και χυμό λεμονιού συγκαταλέγονται στις αγαπημένες μας. Τα κοκτέιλ κοστίζουν από 7-12€.

Alcohole
Ελβετίας 21, Αγία Παρασκευή, τηλ: 2106660666

Η «αλκοολική τρύπα» που κοιτάζει κατάματα την "πάνω πλατεία" μας έχει καλομάθει με τις τιμές της – 3€ η μπύρα, 4€ το ποτό, 5€ τα κοκτέιλ. Τα τελευταία μάλιστα μετρούνται σε δεκάδες (από ντάκιρι και μοχίτο, μέχρι μάι τάι και καιπιρίνια) και καταναλώνονται στα σκαλάκια και στα πεζούλια έξω από το μαγαζί σε «χαλαρή» ατμόσφαιρα ή στα παγκάκια της πλατείας ακριβώς απέναντι.

Πλέει Play
Αγίου Ιωάννου 23, τηλ: 210 6083988

Μένουμε «Αγία» και πιάνουμε τραπεζάκια έξω στο πιο παιχνιδιάρικο στέκι της, ενδείκνυται για feelgood urban εξόδους σε μια πολύχρωμη αυλή στο εμπορικό συγκρότημα της περιοχής. Η μουσική αγαπά «ψαγμένες» ροκ και indie μελωδίες, ενώ κάθε μέρα του Ιουλίου τρία κοκτέιλ καταλόγου προσφέρονται στην τιμή των 5€. Δυνατή αξία το Zombie, στην πιο ελαφριά εκδοχή του, αλλά και οι δροσιστικές μαργαρίτες. Οι «κανονικές» τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 7,5€.

Κ8 Point
Ερμού 119 και Άστιγγος, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3315407

Όμορφα κτίρια που λούζονται στο φως του ήλιου και ενώνονται μεταξύ τους με γεφυράκια, κήποι, κούνιες, κρυμμένες αυλές, και lounge μπαλκόνια με θέα Ακρόπολη συνθέτουν το all day café-bar-restaurant K8. Πιάστε τραπεζάκι… στα ψηλά, στο μπαλκόνι που βλέπει στην Ερμού, ή στη σχεδόν μυστική ταρατσούλα πίσω, που κοιτάζει στα μάτια την Ακρόπολη και απολαύστε κάποια από τις ευφάνταστες αλκοολικές δημιουργίες των bartenders.  

White Monkey
Γυφτοπούλου 6, Χαλάνδρι, τηλ: 6972446697

Καλοκαιρινή ατμόσφαιρα μέσα και έξω από το tiki bar του Χαλανδρίου, το οποίο βγάζει τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Γυφτοπούλου κάτω από τα δέντρα και δημιουργεί σε καθημερινή βάση… τροπικά σκηνικά με εξαιρετικά φρουτώδη και δροσιστικά κοκτέιλ με βάση το ρούμι και ροκαμπίλι μουσικές.  Εξαιρετικό το Zombie, το Mai Tai και το Black Pearl. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8-12€.

Barsol 
Πλατεία Ελ. Βενιζέλου 4, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 210 2529300

Παρεΐστικος και όμορφος χώρος στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας, το Barsol κινείται σε mainstream μονοπάτια με μια δυνατή ομάδα DJs που εναλλάσσονται κάθε βράδυ στα decks, όσο οι barristas ετοιμάζουν υπέροχα κοκτέιλ τα οποία... φεύγουν στα τραπεζάκια έξω με θέα την πλατεία– δοκιμάστε το Horny Peach για… ανεβαστική ροδακινένια γεύση ή το Green Apple, και δεν θα χάσετε. Σημειώστε ότι κάθε Πέμπτη, τα κοκτέιλ στοιχίζουν 6€.

Παλιάτσος
Βασιλέως Γεωργίου και Σουβαλιώτου, πλατεία Αγίας Τριάδος, Παλαιά Πεντέλη, τηλ: 2108100889

Όμορφα τραπεζάκια, μαξιλάρες και δροσιά στο γρασίδι κάτω από τα δέντρα μας προσφέρει ο Παλιάτσος της Πεντέλης, ο οποίος ξυπνά από τις 9.00 το πρωί για να μας ετοιμάσει καφέ και δροσιστικά smoothies και συνεχίζει μέχρι (πολύ) αργά με άκρως καλοκαιρινές κοκτεϊλ-ο-δημιουργίες συνοδεία μουσικών που εναλλάσσονται καθημερινά και περιλαμβάνουν funky, soul, jazz, αλλά και live μελωδίες. Αγαπημένο μας κοκτέιλ, το «Κουρδιστό Πορτοκάλι», μια ευφάνταστη δημιουργία με Diplomatico Reserva Exclusiva, κόκκινο βερμούτ, φρέσκο χυμό μοσχολέμονο, λικέρ butterscotch, σιρόπι μαύρης μπύρας βαπτισμένο με βανίλια Μαδαγασκάρης, μοσχοκάρυδο και φασολάκι τόνκα. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-10€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v