5 μπαρ για ρομαντζάδα στην Αθήνα

Πιάνουμε τραπεζάκι σε ανθισμένες αυλές, ταξιδιάρικους κήπους και όμορφες πλατείες, απολαμβάνοντας καλοκαιρινά κοκτέιλ και ρομαντζάδα με το άλλο μας μισό.
5 μπαρ για ρομαντζάδα στην Αθήνα
του Γιώργου Κόκουβα

Φερ φορζέ καρεκλίτσες που έχουν φιλοξενήσει ρομαντικές ιστορίες αγάπης. Ολάνθιστοι κήποι ιδανικοί για πρώτο ραντεβού. Ατμοσφαιρικές αυλές που μοιάζουν να προσγειώθηκαν από τη Μονμάρτη και ταξιδιάρικα μπαράκια με live jazz μουσικές. Στα παραπάνω σκηνικά προσθέστε εξαιρετικά κοκτέιλ, και έχετε πέντε ιδανικά μέρη για καλοκαιρινή ρομαντζάδα στην Αθήνα.

Black Duck Garden
Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 5-7, τηλ: 210 3252396

Η νοσταλγική αυλή με τα πολλά επίπεδα, τα μαρμάρινα τραπεζάκια ανάμεσα στις φυλλωσιές και τις γλάστρες και στη σκιά του φοίνικα που φύτεψε κάποτε η ίδια η βασίλισσα Αμαλία μοιάζει με σκηνικό που φτιάχτηκε ειδικά για να φιλοξενεί ρομαντικά ραντεβουδάκια. Και το κάνει με στιλ, αιθέριες μουσικές, κοκτέιλ και ωραία sangria, μέχρι αργά το βράδυ.

Τρένο στο Ρουφ
Αποβάθρα σταθμού Ρουφ, λεωφόρος Κων/πόλεως, τηλ: 2105298922

Ατμοσφαιρικός φωτισμός, τραπεζάκια απλωμένα σε μια αποβάθρα και φόντο τα βαγόνια του Orient Express που φιλοξενούν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε πιο ταξιδιάρικο, ρομαντικό σκηνικό για τα καλοκαιρινά μας βράδια στην πόλη. Απλώς, θα το «διανθίσουμε» με σούπερ δροσερά κοκτέιλ, το Fantastic Boyfriend με βότκα, καρύδα, λάιμ και βατόμουρο ή το Silly Wizard με μαστίχα, αγγούρι, τζιν, τζίντζερ και λάιμ (στα 8€).

Μπλε Παπαγάλος
Λωνίδου 31, Μεταξουργείο, τηλ: 2110121099

Αν δεν σας προδιαθέτει για ρομαντζάδα το μποέμ πλακόστρωτο της πλατείας Αυδή και οι τζαζ-σουίνγκ μουσικές κάτω από τις φυλλωσιές, ίσως τότε το κάνει η ιστορία που κρύβεται πίσω από τον Μπλε Παπαγάλο: Ένας συλλέκτης σπάνιων πουλιών έφτασε στον Πειραιά το ’48 προς αναζήτηση του σπάνιου μπλε παπαγάλου, και γνώρισε μια μαιτρέσσα του Μεταξουργείου που τον γοήτευσε με τα γλυκά και τα ποτά της. Ο αστικός θρύλος θέλει ακόμα και σήμερα ένας τύπος με καπαρντίνα και φεντόρα να περιδιαβαίνει τους δρόμους της γειτονιάς και να μονολογεί «τον βρήκα». Κι εμείς τον βρήκαμε, πίνοντας εξωτικά κοκτέιλ στις φερ φορζέ καρεκλίτσες αυτού του αγαπημένου μπαρ.

Στυλίτης  
Ηρώων Πολυτεχνείου και Νικομήδειας, Καισαριανή, τηλ: 2107235572

Το ρομάντζο… πάει Καισαριανή, σε αυτό το all day μπαράκι που δεν το έχει μάθει ακόμη όλη η πόλη, αλλά όσοι το ξέρουν, το λατρεύουν για την μεθυστική του γοητεία: Πρόκειται για έναν χώρο παραμυθένιο, γεμάτο αντίκες, νοσταλγικά σουβενίρ, παιχνίδια και ρετρό διακοσμητικά. Με αρχοντικά έπιπλα και απαλές, κινηματογραφικές μουσικές. Με γλυκύτατα σκαμπό στους πάγκους των παραθύρων, για να μην ζεσταινόμαστε τους καλόκαιρινούς μήνες, και ωραία κοκτέιλ για έξτρα δροσιά. Τα ποτά στοιχίζουν 5€, ενώ σερβίρονται και ωραίες λιχουδιές, όπως μπισκότα και τάρτες.

B-Kouti
Ν. Τρυπιά 33, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 2102527337

Αν το βαρύ, αλλά εντελώς θεατράλε και ατμοσφαιρικό σκηνικό της εσωτερικής του σάλας σας φαίνεται πολύ χειμερινό, το B-Kouti της Νέας Φιλαδέλφειας κρύβει μια ακόμη πιο ρομαντική γωνιά, στη μακρόστενη αυλή του. Εδώ, κάτω από δέντρα και λαμπάκια που φωτίζουν ατμοσφαιρικά το πλακόστρωτο, νιώθουμε πως βρισκόμαστε σε παριζιάνικο λουλουδιασμένο κήπο. Απολαμβάνουμε δε, ωραίες τζαζ-φανκ μουσικές και μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ της Αθήνας, όπως το Orangemoon, το Ginger Mango, το Ginger Coconut και το απόλυτα καλοκαιρινό Grape rum. Τα ποτά στοιχίζουν 7€, το κοκτέιλ κυμαίνονται στα 9-10€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v