Οι καλύτερες ταράτσες για απογευματινό καφεδάκι

Δροσερά καφεδάκια και απογευματινά κοκτέιλ με θέα στο ηλιοβασίλεμα και την Ακρόπολη, σε έξι υπέροχες αθηναϊκές ταράτσες.
Οι καλύτερες ταράτσες για απογευματινό καφεδάκι
της Ηρώς Κουνάδη

Καθώς οι ταράτσες της Αθήνας αυξάνονται και πληθύνονται, συνειδητοποιούμε πως η θέα τους παραείναι φαντασμαγορική για να την απολαμβάνουμε μόνο με τον νυχτερινό φωτισμό της. Το φως του ήλιου που δύει και βάφει την Ακρόπολη σε μια χρυσαφένια-πορτοκαλί απόχρωση, τα φώτα της Πλάκας που ανάβουν ένα-ένα και ο ουρανός που αλλάζει χρώματα κάθε λίγα λεπτά είναι λόγοι αρκετοί για να δώσουμε απογευματινό ραντεβού σε μια από τις ωραιότερες αθηναϊκές ταράτσες.

Bios

Πειραιώς 84, Γκάζι, τηλ.: 210 3425335



Εκεί γύρω στο ηλιοβασίλεμα, όταν η Ακρόπολη χρυσαφίζει από τις τελευταίες ηλιαχτίδες, το Bios μας σερβίρει ωραία καφεδάκια, μπύρες αλλά και δροσερά κοκτέιλ για όσους… βιάζονται, υπό το soundtrack ψαγμένων μουσικών, που δεν έχουν ακόμα δυναμώσει. Πιάνουμε θέση στις ξαπλώστρες ή τα μεγάλα ξύλινα τραπέζια, και χαζεύουμε το αθηναϊκό καλοκαίρι να περνά, περιμένοντας να ξεκινήσει η προβολή Silent Movies στον τοίχο, μόλις σκοτεινιάσει. Να μην ξεχάσουμε, βέβαια, και το σούπερ καλοκαιρινό papoto, έναν συνδυασμό παγωτού με κοκτέιλ που είναι ό,τι πρέπει για τα απογεύματά μας. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 9-10€.

Couleur Locale

Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ.: 216 7004917



Μια από τις καλύτερες… γωνίες θέασης της Ακρόπολης έχει η πάλαι ποτέ μυστική ταρατσούλα της οδού Νορμανού, στην οποία όσο νωρίτερα έρθετε τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να πετύχετε ελεύθερο τραπέζι. Ωραία καφεδάκια, νόστιμα burgers και σαλάτες αν έρθετε πεινασμένοι, και μουσικές που δυναμώνουν όσο περνά η ώρα βρίσκονται στο πρόγραμμα. Φτιάχνει και ωραία κοκτέιλ με βάση ελληνικά αποστάγματα (ούζο, τσίπουρο, ρακή, μαστίχα και πάει λέγοντας) όπως το Peppy Skinos με μαστίχα Skinos, βότκα, χυμό λεμόνι και σιρόπι ζάχαρης. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 7€.

Status Sky Bar

Πετράκη 28, κέντρο, τηλ: 2103314782



Ολόφρεσκη άφιξη στον μικρό και τρισχαριτωμένο πεζόδρομο της Πετράκη (εκεί που βρίσκονται και η Taqueria Maya και το 21 Grams) το Status Bar είναι σκαρφαλωμένο στον 7ο όροφο του ομώνυμου ξενοδοχείου, και προσφέρει υπέροχη θέα στην προσφάτως φρεσκαρισμένη Μητρόπολη και την Ακρόπολη. Εδώ απολαμβάνουμε δροσερά καφεδάκια και ωραία κοκτέιλ αργότερα, υπό τους ήχους stylish house μουσικών που νωρίς το απόγευμα παίζουν χαμηλά.

Λουκούμι

Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3234814



Ξακουστό και κοσμαγάπητο, με τις καλύτερες ίσως τιμές που θα βρείτε σε αθηναϊκή ταράτσα. Το Λουκούμι μπορεί να είναι μονίμως ξεχειλισμένο από κόσμο, ανταμείβει όμως την υπομονή μας μέχρι να αδειάσει τραπέζι με φαντασμαγορική θέα στο Αστεροσκοπείο και την Ακρόπολη, δυνατές upbeat μουσικές και νοστιμότατα burgers (στα 5-6€) και άλλα σνακ σε περίπτωση που τα καφεδάκια μας ανοίξουν την όρεξη.

La Vista Optimista

Ερμού 95, Μοναστηράκι, τηλ: 2103250242



Άλλη μια καινούρια ταρατσο-άφιξη στο Μοναστηράκι, το La Vista Optimista φτιάχνει έναν μικρό κήπο… στα ψηλά, στρώνεται με γκαζόν και μας περιμένει από νωρίς για καφεδάκι και σνακ (γιατί εκτός από café bar είναι και Bistro) μέχρι αργά για κοκτέιλ και καλές μουσικές. Η θέα είναι, φυσικά, φαντασμαγορική, με την Ακρόπολη από τη μια μεριά και την περαντζάδα της Ερμού από την άλλη.

360 Cocktail Bar

Ηφαίστου 2, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3210006



Ένας ακόμα κήπος στα ψηλά, που κοιτάζει στα μάτια την Ακρόπολη και βρίσκεται στα καλύτερά του εκεί γύρω στο ηλιοβασίλεμα, όταν οι μουσικές του δεν έχουν ακόμα δυναμώσει πολύ και η κοσμοσυρροή δεν βρίσκεται στο ζενίθ της. Μας σερβίρει, εκτός από καλό καφέ, και σούπερ δροσιστικά απογευματινά κοκτέιλ –κάποια εξ αυτών με βάση τον καφέ– σε τιμές που κυμαίνονται στα 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v