Όμορφες αθηναϊκές βόλτες για το Μεγάλο Σάββατο

Το Μεγάλο Σάββατο, κάνουμε όμορφες ανοιξιάτικες βόλτες στην Αθήνα και περνάμε οικογενειακή βραδιά… τσουγκρίζοντας κόκκινα αυγά.
Όμορφες αθηναϊκές βόλτες για το Μεγάλο Σάββατο
Μεγάλο Σάββατο στην Αθήνα. Για εμάς σημαίνει ανοιξιάτικες βόλτες, ήρεμους περιπάτους, οικογενειακή ατμόσφαιρα για όμορφη γιορτινή βραδιά με τσούγκρισμα αυγών, άρωμα μαγειρίτσας και φαγοπότι με τους δικούς μας ανθρώπους.

Κι αυτό ακριβώς θα κάνουμε και φέτος, ξεκινώντας την ημέρα μας με έναν ανοιξιάτικο περίπατο στου Φιλοπάππου. Θα ανηφορίσουμε τον γραφικό πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, θα αράξουμε στο χορτάρι της Πνύκας για να πάρουμε ανάσα και θα συνεχίσουμε μέχρι το Αστεροσκοπείο για υπέροχη θέα προς όλη την πόλη. Από εκεί, θα περάσουμε στον πλαϊνό λόφο, για να φτάσουμε ως το μνημείο του Φιλοπάππου και να χορτάσουμε εξτρά πράσινο και θέα, προτού πάρουμε τα κατηφορικά μονοπάτια που καταλήγουν στα Πετράλωνα. Εκεί περπατάμε ανάμεσα σε νοσταλγικά δρομάκια που καταλήγουν στην σπαρμένη με νεραντζιές Γενναίου Κολοκτρώνη, και καθόμαστε για ηλιόλουστο καφεδάκι στον Κρίκο (Γενναίου Κολοκοτρώνη 49, τηλ: 2109210060). Πρόκειται για ένα συνεταιριστικό καφενεδάκι με μεγάλες τζαμαρίες που ανοίγουν για να χορτάσουμε ήλιο και χάζι στο απέναντι καταπράσινο παρκάκι, απολαμβάνοντας τον καφέ μας. Κι αν ξεχαστούμε και αράξουμε ως το μεσημέρι, το γυρίζουμε σε ουζάκι και μεζεδάκια ημέρας που αναγράφονται στον μαυροπίνακα (περί τα 10€ το άτομο).



Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, φυσικά, η ατμόσφαιρα είναι εορταστική και οικογενειακή. Βάζουμε τα καλά μας, και ανηφορίζουμε για την πιο όμορφη αναστάσιμη λειτουργία σε έναν άλλο λόφο της πόλης, αυτόν του Λυκαβηττού, όπου θα ακούσουμε το «Χριστός ανέστη» με φόντο την φωτισμένη πόλη από ψηλά, από τον κατάλευκο, σχεδόν νησιώτικο ναό του Αγίου Γεωργίου.



Μετά την Ανάσταση, επιστροφή στο σπίτι για να… σπάσουμε τη νηστεία: Να τσουγκρίσουμε κόκκινα αυγά, να κόψουμε τα αφράτα τσουρέκια και να δοκιμάσουμε τη μαγειρίτσα που θα μας… «στρώσει» στομάχι για το τσιμπούσι που θα ακολουθήσει και την επόμενη ημέρα. Την καλύτερη συνταγή και συμβουλές για τέλεια μαγειρίτσα σας τα έχουμε εδώ. Καλή Ανάσταση!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v