Τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα στην Αττική

Σούνιο ή Λυκαβηττός; Βουνό ή παραλία; Έχουμε τόσα απίθανα μέρη για να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα στην Αττική, που τύφλα να ‘χει η Καλντέρα.
Τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα στην Αττική
της Ηρώς Κουνάδη 

Για να παραφράσουμε εκείνη την σοφή κουβέντα που λέει ότι «η ομορφιά είναι στα μάτια αυτού που την κοιτάζει», ρομαντικά δεν είναι τα μέρη, ρομαντική είναι η διάθεσή μας. Ένα ηλιοβασίλεμα είναι εξίσου ρομαντικό στην Καλντέρα και στον Λυκαβηττό –απλώς στην πρώτη περίπτωση είσαι σε mood διακοπών, οπότε σου είναι πιο εύκολο α. να του αφιερώσεις χρόνο και β. να το εκτιμήσεις.

Γιατί, όμως, να μην είμαστε σε mood διακοπών/ ρομάντζου/ ηλιοβασιλέματος και στην Αθήνα; Αν μη τι άλλο, τα μέρη που ακολουθούν έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να το ξανασκεφτείτε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πάτε μέχρι εκεί.

Σούνιο

Ο «βασιλιάς» όταν μιλάμε για ηλιοβασιλέματα στην Αττική, έχει για δυνατά χαρτιά τον ήλιο να βουτάει στο Αιγαίο (ναι, το Αιγαίο είναι αυτό που βρέχει το Σούνιο, και όχι ο Σαρωνικός) και τον μεγαλειώδη Ναό του Ποσειδώνα σε πρώτο πλάνο μπροστά στον χρυσοκόκκινο ουρανό. Απλά μαγεία.

ΚΑΠΕ

Πολύ κοντά στο Σούνιο, η πάλαι ποτέ μυστική παραλία που έχει γίνει το απόλυτο hot spot των Αθηναίων σε αναζήτηση καλών νερών για μπάνιο, έχει για κερασάκι στην τούρτα ένα σούπερ φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα –και έξτρα μπόνους το ότι τα πλήθη εκείνη την ώρα έχουν αραιώσει. Αν βαριέστε να ψάχνετε κάθε φορά να τη βρείτε (οδηγίες έχουμε εδώ) εξίσου ωραία ηλιοβασιλέματα έχουν και οι πιο φανερές παραλίες κοντά της: Ο Χάρακας, τα Λεγραινά και οι μικροί κολπίσκοι κάτω από τον ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο.

Πεντέλη

Φωτό © Στάθης Χιονίδης, Panoramio 

Ιδανικό σκηνικό μονοήμερης εκδρομής (είτε για πικνίκ στον καταρράκτη της, είτε για τσιμπούσια στα ταβερνάκια της, ή για μεταφυσικές αναζητήσεις στη σπηλιά του λήσταρχου Νταβέλη) το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Αθήνας δεν θα μπορούσε να μην απολαμβάνει και φανταστική θέα στο ηλιοβασίλεμα. Σκαρφαλώστε μέχρι το Αστεροσκοπείο, για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα με την Αθήνα «πιάτο» και εν συνεχεία να θαυμάσετε τον έναστρο αττικό ουρανό και να ανακαλύψετε τα μυστικά του, αν πετύχετε κάποια από τις καταπληκτικές ξεναγήσεις του Αστεροσκοπείου

Πετρούπολη

Από τα μέρη που έρχονται πρώτα στο μυαλό των περισσότερων Αθηναίων όταν μιλάμε για θέα, η Πετρούπολη με τα δύο café της στα ψηλά επιτρέπει στο βλέμμα να περιπλανηθεί σε ολόκληρη την πόλη, καθώς αυτή βάφεται χρυσοκίτρινη την ώρα που δύει ο ήλιος. Πιάστε τραπεζάκι στα μεγάλα μπαλκόνια του Άπολις ή του Terra Petra και… χορτάστε θέαμα.

Λυκαβηττός

Μια νότα κυκλαδίτικου τοπίου τη δίνει το κατάλευκο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην κορυφή του λόφου. Είναι κι αυτός ένας λόγος για τον οποίο τα πεζούλια στο προαύλιό του γεμίζουν ασφυκτικά λίγη ώρα πριν το ηλιοβασίλεμα. Το μεγαλειώδες χάος της Αθήνας που απλώνεται μπροστά τους και ο ήλιος που χάνεται πίσω από τα βουνά της πόλης κάνουν τον τέλειο συνδυασμό αστικού/εξωτικού τοπίου. Οι τουρίστες που θα συναντήσετε εδώ πάνω είναι καλά πληροφορημένοι από τους ταξιδιωτικούς οδηγούς τους, οι οποίοι κάνουν λόγο για το “best sunset in the city”. Αν έρθετε σχετικά νωρίς, προσοχή μην μπερδευτείτε: Τα «σωστά» πεζούλια δεν είναι εκείνα που βλέπουν προς την Ακρόπολη και την θάλασσα –δυστυχώς, ο ήλιος πραγματοποιεί την φαντασμαγορική του κατάβαση προς την άλλη μεριά.

Περισσότερα ηλιοβασιλέματα στην Αθήνα έχουμε εδώ – Ηλιοβασίλεμα στην Αθήνα: 5 βόλτες για ρομαντζάδα


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v