Καφές στον ήλιο: 5 ανοιξιάτικα ραντεβού

Θέα Ακρόπολη ή θέα θάλασσα; Σε ένα δάσος στην καρδιά της Αθήνας, ή παρέα με τους τουρίστες στην Πλάκα; Πέντε υπέροχες ιδέες για αθηναϊκό καφέ στη λιακάδα.
Καφές στον ήλιο: 5 ανοιξιάτικα ραντεβού
της Ηρώς Κουνάδη

Οι πρώτες ανοιξιάτικες λιακάδες είναι επιτέλους εδώ. Κι εμείς λέμε να τις γιορτάσουμε όπως τους αρμόζει, με σαββατιάτικα (και κυριακάτικα) καφεδάκια στον ήλιο, με εφημερίδες και καλή παρέα, με παγωμένα φραπεδάκια και θέα στις ωραιότερες περαντζάδες της Αθήνας. Ιδού τα πιο αγαπημένα μας στέκια για τα πρώτα καφεδάκια στον ήλιο.

Κ8 Point
Ερμού 119 και Άστιγγος, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3315407



Ένα παλιό αθηναϊκό καραβάνσαραϊ, με υπέροχα παστέλ κτίρια που λούζονται στο φως του ήλιου, και ενώνονται μεταξύ τους με γεφυράκια, κήπους, κούνιες, κρυμμένες αυλές, και lounge μπαλκόνια με θέα Ακρόπολη για να συνθέσουν το all day café-bar-restaurant K8. Θα το βρείτε στα όρια ανάμεσα σε Μοναστηράκι και Θησείο, και θα το αναγνωρίσετε από την λουλουδιασμένη είσοδό του και την ηλιόλουστη αυλή του. Εμείς ψηφίζουμε να πιάσετε τραπεζάκι… στα ψηλά, στο μπαλκόνι που βλέπει στην Ερμού, ή στη σχεδόν μυστική ταρατσούλα πίσω, που κοιτάζει στα μάτια την Ακρόπολη.

Plaka Café
Τριπόδων 1, Πλάκα, τηλ.: 210 3220388



Στην ομορφότερη αθηναϊκή γειτονιά, απαλλαγμένο από τις λαοθάλασσες του Γιασεμιού και των γειτόνων του, το Πλάκα Café ατενίζει από όχι-πολύ-ψηλά την περαντζάδα της Τριπόδων και της Μνησικλέους, και μας αρέσει ιδιαίτερα για τα μεσημεριανά μας ανοιξιάτικα καφεδάκια, στα γαλάζια τραπεζάκια του πλάι στα λουλουδιασμένα πεζούλια. Αν πεινάσετε, θα παραγγείλετε ωραιότατο club sandwich και άλλα παρόμοια σνακ, ενώ θα το βρείτε ανοιχτό και το βράδυ για ποτάκι.

Piu Verde
Στρ. Αλ. Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου, τηλ: 210 6546185



Στην καρδιά του καταπράσινου άλσους του Παπάγου, γεμάτο ψηλά δέντρα, κελαρυστά ρυάκια, μίνι λίμνες και ξύλινα γεφυράκια, το Verde (σκέτο, για τους φίλους) είναι το τέλειο setting για τα πρώτα ανοιξιάτικα καφεδάκια μας, αλλά και για ποτά αργότερα και για ελαφριά τσιμπολογήματα μεσογειακής κουζίνας από το μεσημέρι και μετά. Το δυνατό του χαρτί, βέβαια, είναι η άπλετη αίσθηση εξοχής που προσφέρει –και τα μονοπάτια του άλσους δίπλα του, που προσφέρονται για μίνι φυσιολατρικές βόλτες μετά τον καφέ.

Ιστιοπλοϊκός
Ακτή Μικρολίμανου, Πειραιάς, τηλ.: 210 4134084



Γίνονται λιακάδες χωρίς θέα στη θάλασσα; Δε γίνονται. Ο Ιστιοπλοϊκός, σταθερή αξία εδώ και χρόνια στην παραλιακή περαντζάδα του Μικρολίμανου, συνδυάζεται τέλεια με τα πρώτα σχέδια καλοκαιρινών διακοπών και τα πρώτα καφεδάκια στον ήλιο. Σερβίρει από νωρίς καφεδάκι και ελαφριά πιάτα, που δίνουν τη θέση τους σε ωραία κοκτέιλ όσο περνά η ώρα, επάνω στο ξύλινο ντεκ του που θυμίζει… κανονικό Ιστοπολοϊκό, έτοιμο να σαλπάρει. Απολαμβάνει την καλύτερη πιθανότατα θέα στη θάλασσα σε όλο το Μικρολίμανο, και κάνει στροφή προς τα ελληνικά ακούσματα αργά το βράδυ. Τις υπόλοιπες ώρες, οι μουσικές κινούνται σε mainstream μονοπάτια.

Λουξ
Θεσσαλονίκης 12, Θησείο



Απλώνει τις ψάθινες καρεκλίτσες και τα τραπεζάκια καφενείου του κάτω από τις φυλλωσιές, στον πεζόδρομο της Θεσσαλονίκης, με θέα στα τραίνα που περνούν στις γραμμές του ηλεκτρικού από κάτω. Σερβίρει καφεδάκια (από 2€) από νωρίς το πρωί και ποτά (στα 5,50€) όσο βραδιάζει, ενώ αν πεινάσετε θα βρείτε αξιοπρεπέστατες ουζοποικιλίες και μεζεδάκια σε επίσης καλές τιμές: η μικρή ποικιλία με σαλάμι, γραβιέρα, αγγουράκι, ελιές, ζαμπόν και σύγκλινο κοστίζει 6€. Συνδυάζεται τέλεια με βόλτα πριν ή μετά στον λόφο του Φιλοπάππου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v