Βγήκαμε για καφέ στην Αθήνα με 2€

Ποιος είπε ότι ο καφές στην Αθήνα είναι πάντα ακριβός; Βρήκαμε τα καλύτερα καφενεδάκια και café-bar που δεν χρεώνουν περισσότερα από 2€.
Βγήκαμε για καφέ στην Αθήνα με 2€
της Ηρώς Κουνάδη

Το έχετε παρατηρήσει κι εσείς ότι όσο περνούν τα χρόνια γίνεται ευκολότερο να βρεις φτηνά ποτά απ’ ό,τι φτηνό καφέ στην Αθήνα; Το in2life, όμως, δεν πτοείται μπροστά στις δυσκολίες του ρεπορτάζ –αποδέχεται τις προκλήσεις και πιάνει τραπεζάκι για καφέ με 2€, σε εναλλακτικά και μη στέκια: από γνωστά και μη εξαιρετέα café bar μέχρι παραδοσιακά καφενεία που προς το μεσημέρι το «γυρνάνε» σε ρακάδικο. Δύσκολη η ζωή του συντάκτη.

Σβούρα
Χαριλάου Τρικούπη 170, Νεάπολη, τηλ.: 210 6466615



Μας συστήνεται ως «καφεποτομεζεδορακοπωλείον» και κερδίζει μια θέση στην καρδιά και στη λίστα με τα αγαπημένα μας café στο κέντρο, όχι μόνο για τις σούπερ χαμηλές τιμές του (ο καφές δεν ξεπερνά τα 2€) αλλά και για την μυστική αυλίτσα στο πίσω μέρος του, όσο ακόμα ο ήλιος του μεσημεριού καλά κρατεί, και για την αρτιστίκ του διάθεση, και για τα επιτραπέζια που μας καλούν να… στρωθούμε με την παρέα. Σημειώστε πως, αν πεινάσετε, θα βρείτε ωραία πιάτα ημέρας, αλλά και δροσερές σαλάτες και ρακές για να τα συνοδεύσετε.

Alphaville
Σαλαμίνος και Σφακτηρίας, Μεταξουργείο, τηλ.: 215 5052001



Απλώνει τραπεζάκια και χρωματιστές καρεκλίτσες έξω, εκεί που διασταυρώνονται δύο από τους ομορφότερους πεζόδρομους του Μεταξουργείου. Μας αρέσει, όμως, πολύ και το εσωτερικό του, με το νοσταλγικό μωσαϊκό στο πάτωμα και τις μεγάλες τζαμαρίες που μας εξασφαλίζουν το χάζι έξω χωρίς να χρειαστεί να φορέσουμε μπουφάν. Τα τραπεζάκια του θα τα δείτε συχνά πυκνά φορτωμένα επιτραπέζια παιχνίδια και βιβλία από την βιβλιοθήκη του.

Πενηνταράκι
Βορείου Ηπείρου 2, Πλατεία Σμύρνης, Βύρωνας, τηλ.: 210 7601730



Στην ταχύτατα ανερχόμενη γειτονιά του Βύρωνα ένας γλυκύτατος μεζεδοκαφενές ξυπνάει... αξημέρωτα, και σερβίρει καφεδάκια από τις 7.00 το πρωί μέχρι να μεσημεριάσει και να το γυρίσει παραδοσιακά σε ουζάκια, τσίπουρα και μεζέδες. Οι τιμές των καφέδων ξεκινούν από 1,30€ (για τον ελληνικό) και φτάνουν το πολύ τα 2€ (για τον καπουτσίνο), τα τραπεζάκια απλώνονται έξω στην πλατεία (ότι θα το γράφαμε αυτό Νοέμβρη μήνα, να μας το έλεγες δεν το πιστεύαμε) και το κλίμα είναι μονίμως κεφάτο και παρεΐστικο.

500 Μίλια Μακριά
Σαλαμίνος 43-45, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 3413563



Είναι πανέμορφο και χειροποίητο, είναι βιομηχανικό και αρτιστίκ, είναι ηλιόλουστο χάρη στις μεγάλες τζαμαρίες του και ατμοσφαιρικό χάρη στα σκούρα χρώματα στους τοίχους. Είναι ένα από τα αγαπημένα μας στέκια στο Μεταξουργείο, γιατί στα αναπαυτικά καναπεδάκια με τα μαύρα μαξιλάρια που έχουν στηθεί επάνω σε ανακυκλωμένες παλέτες απολαμβάνουμε ωραίο καφεδάκι (στα 2€) ή καθαρό ποτό (στα 5€) ακούγοντας ενδιαφέρουσες μουσικές που ενίοτε ροκίζουν. Είναι και ανήσυχο: διοργανώνει συχνά-πυκνά ένα σωρό ενδιαφέροντα πράγματα, από πρωταθλήματα Tichu και τουρνουά σκάκι και τάβλι, μέχρι vegan γευσιγνωσίες, θεατρικές παραστάσεις, και garage βραδιές.

Quilombo
Σερβίων 12, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210 5227961



Ένα κέντρο κουλτούρας –αφροβραζιλιάνικης κουλτούρας, συγκεκριμένα– που διοργανώνει μαθήματα χορού, μουσικής, κρουστών και θεάτρου, δεν θα μπορούσε να μην έχει και ένα πανέμορφο φουαγιέ - χώρο υποδοχής, ο οποίος λειτουργεί και ως café bar καθημερινά από τις 17.00 και μετά. Όλα τα καφεδάκια κυμαίνονται στα 1-2€, ενώ αν έρθετε στο κέφι και το γυρίσετε αργότερα στο ποτό δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε περισσότερα από 5€. Τα δε Σαββατοκύριακα συχνά φιλοξενούνται πάρτι και άλλες ωραίες εκδηλώσεις –μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα τους στο Facebook.

Κόκκινος Λωτός
Ζωοδόχου Πηγής 5, Εξάρχεια, τηλ: 210 3801380



Το γνωστό και μη εξαιρετέο στέκι με τα φθηνότερα κοκτέιλ της πόλης σίγουρα το ξέρετε –έχουμε φροντίσει γι’ αυτό σε ουκ ολίγα αφιερώματα. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι ότι ο Κόκκινος Λωτός ανοίγει τις πόρτες του από το πρωί για φτηνά καφεδάκια (στο 1,50€) είτε στο θεατράλε εσωτερικό του, είτε στα τραπεζάκια που απλώνει έξω στο φαρδύ πεζοδρόμιο της Ζωοδόχου Πηγής.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v