8 υπέροχα καφέ γύρω από το Σύνταγμα

Απολαμβάνουμε αχνιστό καφεδάκι κοντά στην πιο πολυσύχναστη πλατεία της Αθήνας,σε οκτώ αγαπημένα στέκια.
8 υπέροχα καφέ γύρω από το Σύνταγμα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το πρωί πριν πάμε δουλειά. Το μεσημεράκι/απόγευμα μετά τη δουλειά. Τα μεσημέρια του Σαββάτου. Τις ηλιόλουστες Κυριακές. Το Σύνταγμα και οι δρόμοι στα πέριξ του είναι γεμάτοι… καφεϊνούχες αφορμές για να ξεχάσουμε λίγο τα άγχη της καθημερινότητας και να βουτήξουμε σε μια κούπα αχνιστού καφέ.

Από τα πιο «κούτσικα» και γραφικά μέχρι τα πιο mainstream και «κυριλέ» ιδού οκτώ αγαπημένα καφέ κοντά στην πλατεία για ωραιότατα ροφήματα, αλλά και εκλεκτά συνοδευτικά.

Kaya
Βουλής 7 (Στοά Μπολάνη), Αθήνα

Θα το βρείτε χωμένο σε μια στοά στη Βουλής, όμως μην το κρίνετε εκ πρώτης όψεως. Εδώ θα δοκιμάσετε έναν από τους καλύτερους καφέδες εν Αθήναις. Ο καφές του Kaya αλέθεται εκείνη την ώρα που τον ζητάτε, έχει ρίζες από την Αιθιοπία και την Κολομβία ή από οπουδήποτε βρει καλό χαρμάνι ο ιδιοκτήτης και η τιμή του ξεκινά από 0,80€ (διπλός εσπρέσσο). Το καφεδάκι σας θα απολαύσετε υπό τον ίσκιο της στοάς, στον εξωτερικό του πάγκο ο οποίος ακολουθεί την φιλοσοφία των ιταλικών καφέ, υπό τους ήχους χαλαρωτικής τζαζ μουσικής.

Twin Peaks Coffee & Bistro Bar
Βουλής 45, 211 4035947

Η δημοφιλής σειρά του David Lynch θα μπορούσε να αποτελέσει από μόνη της λόγο επίσκεψης του τοσοδούλικου αυτού καφέ για τους φαν και μη. Όμως το Twin Peaks έχει πολλά περισσότερα από «πιασάρικο» όνομα. Βρίσκεται σε ένα ήσυχο σημείο της Βουλής, βγάζει τραπεζάκια και καρεκλίτσες έξω, και «ντύνει» το εσωτερικό του με ιδιαίτερα φωτιστικά, καθρέφτες και πολύχρωμα βάζα φτιάχνοντας ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και καφεδάκι και – αργότερα- ποτό. Επίσης, παίζει φοβερές alternative rock μουσικάρες. Ο διπλός εσπρέσσο κοστίζει 2,50€.

Montalbano 
Κολοκοτρώνη 12, τηλ: 2130292931

Με άρωμα Σικελίας, το μικροσκοπικό Μονταλμπάνο φέρνει ιταλικό αέρα στον πλέον πολυσύχναστο δρόμο του κέντρου, και αρκετό κόσμο στον κομψό χώρο του, όπου απολαμβάνει ωραιότατο καφεδάκι (εσπρέσο από 1,20€ και καπουτσίνο από 1,30€), ωραίες μουσικές, εκθέσεις τέχνης, και απογευματινά απεριτίβο με κρασί και μπουφέ από 5€ κατ’ άτομο. Όσο για τα τσιμπολογήματα, βρίσκουμε arancini από το Παλέρμο, σφολιάτα με προσούτο Πάρμας, φοκάτσια ναπολιτάνα, ψητά καλτσόνε, πολπέτες και άλλες μεσογειακές γεύσεις.

Κιμωλία Art Café 
Υπερείδου 5, Πλάκα, τηλ: 2111848446

Επιμένουμε να... αγαπάμε αυτό το συμπαθέστατο καφέ. Γιατί; Για τον κουκλίστικο εσωτερικό του χώρο με τους καναπέδες, για την όμορφή του σάλα μπροστά στα παράθυρα, για τους πολύχρωμους πάγκους του πεζόδρομου τους καλοκαιρινούς μήνες, για τα ωραία σπιτικά γλυκά, τις ταξιδιάρικες μουσικές και το ωραίο καφεδάκι που ξεκινά από 2€.

Black Duck Garden 
Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 5-7, τηλ: 210 3252396

Το Μουσείο της Πόλης των Αθηνών, στην πλατεία Κλαυθμώνος, φιλοξενεί πλέον στον κήπο του το Black Duck Garden, που αυτοσυστήνεται ως «Athens City Museum Bistrot» και διαθέτει πέρα από έναν εξαιρετικά διακοσμημένο, ρομαντικό εσωτερικό χώρο, τραπεζάκια στην στοά και στον κήπο της βασίλισσας Αμαλίας. Εδώ το καφεδάκι σας συνοδεύεται από λαχταριστά γλυκά, όπως semifreddo σοκολάτας με τσάι και crumble αμυγδάλου/κακάο και σουφλέ πορτοκάλι με παγωτό βανίλιας. Ο διπλός εσπρέσσο κοστίζει 4€, ενώ ο «Μαύρος Πάπιος» σερβίρει επίσης και λαχταριστό brunch.

Public Café 
Καραγιώργη Σερβίας 1, Σύνταγμα, τηλ: 2103239101

Κλασική αξία στο Σύνταγμα, το café στον τελευταίο όροφο του ιστορικού κτιρίου που φιλοξενεί το πολυκατάστημα Public βλέπει «φάτσα» την πλατεία Συντάγματος και το Κοινοβούλιο, το μοναδικό café που απολαμβάνει αυτό το προνόμιο. Για ανεμπόδιστη θέα, επιλέξτε τραπεζάκι στο μπαλκόνι για να απολαύσετε τον καφέ (από 2,60€) ή τον χυμό σας, αλλά και υγιεινές σαλάτες, ζουμερά burgers και επιλογές πιάτων ημέρας από τη μεσογειακή κουζίνα. Δείτε το μενού εδώ

Zonar’s
Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου, τηλ: 2103251430

Το θρυλικό στέκι της κοσμικής Αθήνας απέκτησε πρόσφατα νέο πρόσωπο, ανακαινίστηκε πλήρως και πλέον θυμίζει έντονα lounge πεντάστερου ξενοδοχείου (διαβάστε περισσότερα για την εντυπωσιακή ανακαίνιση εδώ). Σε αυτόν τον μοντέρνο χώρο λοιπόν, θα απολαύσετε τον «κυριλέ» καφέ σας συνοδεία εκλεκτών γλυκισμάτων ή ένα afternoon tea υπό τους ήχους live κλασσικής μουσικής. Το Zonar’s σερβίρει και κλασσικές ελληνικές και διεθνείς γευστικές δημιουργίες δια χειρός Νίκου Σκλήρα. Αρκετά τσιμπημένες οι τιμές του καφέ. Ενδεικτικά, ο cappuccino κοστίζει 6€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v