Χικ: Ρακοφράουλα, μεζέδες και συμπάθεια στο Χολαργό

Το νέο ρακάδικο του Χολαργού έχει κεφάτη παρεΐστικη ατμόσφαιρα, νόστιμους οικονομικούς μεζέδες κι ένα ρακοφράουλο για το οποίο αξίζει να πάρεις το μετρό.
Χικ: Ρακοφράουλα, μεζέδες και συμπάθεια στο Χολαργό
της Ηρώς Κουνάδη

Δεν έχει καλά καλά τρεις μήνες που άνοιξε τις μεγάλες κατακόκκινες πόρτες του στο παλιό ποδηλατάδικο του Χολαργού, κι ωστόσο θα το βρεις σχεδόν κάθε βράδυ γεμάτο. Το Χικ, με τις πατιναρισμένες καρεκλίτσες καφενείου, το παλιό κόκκινο ποδήλατο σκαρφαλωμένο στον τοίχο και τις μεγάλες τζαμαρίες του που αγναντεύουν την κίνηση της Μεσογείων, έχει ήδη αποκτήσει φανατικούς θαμώνες που ορκίζονται στο ρακοφράουλό του. Περισσότερα γι’ αυτό, σε λίγο.

Το βλέμμα, με το που περνάς τις πόρτες του, κερδίζει πρώτο-πρώτο το προαναφερθέν ποδήλατο-αναφορά στον χώρο που στεγάζει το ολόφρεσκο ρακάδικο του Χολαργού. Μετά, είναι και τα ραφάκια γύρω του, φορτωμένα αναμνήσεις: παλιά ραδιόφωνα, χαριτωμένα παιχνίδια, ενθύμια από ταξίδια, κι ένα ψάθινο καπέλο με μια γλυκόπικρη ιστορία.



Οι αναφορές στην παιδικότητα και τις αναμνήσεις μας συνεχίζονται στα μενού, που είναι υπέροχα μικρά παραμυθάκια, διαφορετικά μεταξύ τους, τα οποία θα μπείτε στον πειρασμό να διαβάσετε ολόκληρα πριν γυρίσετε στην πρώτη σελίδα για να διαλέξετε τα μεζεδάκια που θα συνοδεύσουν τις ρακές ή τα κρασιά σας.

Και κάπου εδώ αρχίζουν τα δύσκολα: Γιατί πώς να διαλέξεις ανάμεσα στη λαχταριστή σπιτική πατατοσαλάτα, και τις φουρνιστές baby πατατούλες με το βούτυρο, της μαμάς Άννας, που λιώνουν στο στόμα; Τι να προτιμήσεις, ανάμεσα στο Σουτζούκ Μπουρέκ, που είναι κάτι σαν μεγάλος λουκουμάς γεμιστός με πικάντικο σουτζούκι και το «ξαδερφάκι» του, το Τυροπιτάρι, που γεμίζεται αυτή τη φορά με τυρί; Να δοκιμάσεις το –εξαιρετικό– μοσχαράκι σοφρίτο, ή να πρωτοτυπήσεις με πέρλες (ήτοι κρεμμυδάκια στιφάδο) με μπαλσάμικο;

Το μενού είναι όσο μικρό χρειάζεται για να είναι όλα άψογα εκτελεσμένα, αλλά ταυτόχρονα να μην νιώθει περιορισμένη ακόμα και μια μεγάλη παρέα. Διότι η βασική φιλοσοφία εδώ είναι αυτή, το κλίμα να είναι πάντα παρεΐστικο, τα γέλια και τα τσουγκρίσματα να αποτελούν το βασικό soundtrack του μαγαζιού.



Τσουγκρίσματα, είπαμε; Ήρθε η ώρα να σας μιλήσουμε για (και να σας μυήσουμε στο) ρακοφράουλο, μια ιδιοφυή ιδέα που ανακατεύει φράουλες και ρακή, σε ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα το οποίο θα ενθουσιάσει ακόμα και τους αντιφρονούντες που δεν πολυσυμπαθούν τη ρακή. Στις λοιπές αλκοολούχες επιλογές σας, συγκαταλέγονται αχνιστά μυρωδάτα ρακόμελα, και σκέτες ρακές βέβαια για τους λάτρεις που δεν καλοβλέπουν την ιεροσυλία των προσμίξεων.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ στο Χικ ακούμε ζωντανή μουσική, από βιολί και ακορντεόν, ενώ τα μεσημέρια της Κυριακής τον πρώτο λόγο έχει το μπουζούκι. Το ρεπερτόριο –θα το μαντέψατε– είναι ωραία έντεχνα και παλιά ελληνικά στην πρώτη περίπτωση, ελαφρά λαϊκά και ρεμπέτικα στη δεύτερη.

Το Χικ θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά τα βράδια (από τις 18.30 μέχρι… όσο πάει η παρέα και η διάθεση) και Κυριακές μόνο το μεσημέρι. Για το φαγοπότι της παρέας, θα υπολογίσετε περί τα 12-15€ κατ’ άτομο (τα περισσότερα μεζεδάκια κυμαίνονται στα 3,50€-4€).


Χικ
Λεωφ. Μεσογείων 267, Χολαργός
τηλ.: 210 6722640
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v