4 στέκια για καφέ κι επιτραπέζια στην Αθήνα

Τέσσερις ιδέες για επιτραπέζια, καφέδες και όμορφες βόλτες που μπορείτε να κάνετε στις γειτονιές της Αθήνας αυτό το Σαββατοκύριακο.
4 στέκια για καφέ κι επιτραπέζια στην Αθήνα
Καφεδάκι, βόλτα στη λιακάδα και άραγμα με την παρέα για άφθονο παιχνίδι: Αυτό έχουμε σκοπό να κάνουμε τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου, και έχουμε τα κατάλληλα μέρη στην Αθήνα για να το επιχειρήσετε κι εσείς: Ιδού τέσσερα από τα αγαπημένα μας στέκια για καφέ και επιτραπέζια, μαζί με ιδέες για κοντινές ηλιόλουστες βόλτες.

Playhouse και βόλτα στου Στρέφη

Το Playhouse (Βαλτετσίου 49, τηλ: 2103821200) διαθέτει εκατοντάδες επιτραπέζια παιχνίδια, ταξινομημένα σε 14 διαφορετικές κατηγορίες, για πολλές… παιχνιδοώρες. Στα πολύχρωμα τραπεζάκια του όμορφου χώρου του στον αγαπημένο μας πεζόδρομο των Εξαρχείων, δημιουργούμε πολιτείες, κλείνουμε συμφωνίες εκατομμυρίων, ουρλιάζουμε ήχους ζώων, μπλοφάρουμε, και παράλληλα απολαμβάνουμε καφέδες και ωραία ροφήματα. Σημειώστε ότι για το παιχνίδι δεν υπάρχει πλέον χρέωση – εκτός αν επιλέξετε από μια λίστα με συλλεκτικά επιτραπέζια που έχουν χρέωση.
Μετά το παιχνίδι: Εκμεταλλευτείτε τη λιακάδα που αναμένεται να έχει αυτό το Σαββατοκύριακο, και ανηφορίστε στον λόφο του Στρέφη, ανεβαίνοντας τα σκαλάκια από την Θεμιστοκλέους και την Καλλιδρομίου. Περπατώντας στα πλακόστρωτα μονοπάτια, θα περάσετε από το υπαίθριο αμφιθεατράκι και τελικά θα βρεθείτε ψηλά, στις κορυφές του λόφου, από όπου η θέα «πιάνει» ολόκληρο το λεκανοπέδιο και είναι συγκλονιστική.
Διαβάστε περισσότερα: Το in2life επί Στρέφη  

Playce και street food στην Πανόρμου

Στο Playce (Β. Λογοθετίδη 14, Αμπελόκηποι), θα βρείτε έναν από τους πιο άνετους, feel good χώρους με πολύχρωμο σκηνικό, μεγάλους ξύλινους πάγκους, καναπέδες και καρεκλίτσες, καθώς και την μεγαλύτερη ίσως ποικιλία επιτραπεζίων στην Αθήνα. Πάνω από 300 τίτλοι συνδυάζονται με καφέδες, παγωτά, γλυκά και ζεστά σνακ, πάντα φυσικά με έμπειρο προσωπικό που αναλαμβάνει να εξηγήσει τις οδηγίες. Σημειώστε ότι υπάρχει χρέωση 1€ κατ’ άτομο, αλλά ισχύει για απεριόριστο αριθμό επιτραπεζίων ή ωρών παιχνιδιού.
Μετά το παιχνίδι: Θα κατηφορίσετε προς την Πανόρμου, στη γωνία που το StreetWok (Πανόρμου 115, τηλ: 2106911818) ετοιμάζει φρέσκα noodles σε διάφορες εκδοχές και ανατολίτικο ρύζι, βάσεις στις οποίες προσθέτετε τα αγαπημένα σας toppings και σος (από απλή teriyaki μέχρι σούπερ-καυτερές σάλτσες) και απολαμβάνετε είτε στους πάγκους του πεζοδρομίου είτε στο χέρι. Υπολογίστε περί τα 5€ ανά (χορταστικότατο) κουτί.
Διαβάστε περισσότερα: 5 στέκια στην κρυμμένη Πανόρμου  

This House Rules και λαχταριστά γλυκά στο Μαρούσι

Στο This House Rules (Δημητρίου Ράλλη 4, α’ όροφος, τηλ: 2112126196) στην καρδιά του Αμαρουσίου, θα βρείτε την πιο παρεΐστικη γωνιά των βορείων προαστίων για ροφήματα και επιτραπέζια υπό τις οδηγίες εξειδικευμένων… παιχνιδολόγων. Θα πετύχετε συχνά και τουρνουά επιτραπεζίων, σπέσιαλ μέρες αφιερωμένες σε συγκεκριμένους τίτλους και θεματικά events. Το κόστος είναι 1,50€ κατ’ άτομο για απεριόριστες ώρες παιχνιδιού.
Μετά το παιχνίδι: Θα περάσετε από το Πανόραμα (Β. Σοφίας 24, Μαρούσι, τηλ: 2108027230), για να δοκιμάσετε αυθεντικά τρίγωνα Πανοράματος με φρέσκια, αφράτη κρέμα, καθώς και φοβερό γαλακτομπούρεκο, τσουρέκι ή κανταΐφι με κρεμ μπρουλέ.
Διαβάστε περισσότερα: Μαρούσι – Βόλτες, φαγητό και ποτό στα Βόρεια  

Αλαλούμ Play Café και ποτό στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ένα ωραίο café με καλή ποικιλία επιτραπεζίων έλειπε από τα δυτικά προάστια, γι’ αυτό και το Αλαλούμ (Λεωφόρος Δεκελείας 128, τηλ: 2102580701) με πάνω από 130 τίτλους και ειδικό γυάλινο δωμάτιο με πουφ για παρτίδες Buzz έχει γίνει αγαπημένο στέκι της περιοχής. Δοκιμάστε το ρόφημα σοκολάτας ή τις λιχουδιές του μενού και θα μας θυμηθείτε. Η χρέωση για το (απεριόριστο) παιχνίδι είναι 1€ κατ’ άτομο.
Μετά το παιχνίδι: Συνεχίστε με ποτό στο άκρως ατμοσφαιρικό Β-Κουτί (Βρυουλών 20, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 2102527337), το οποίο διαθέτει εντελώς θεατράλε διακόσμηση, με άνετους καναπέδες και ατμόσφαιρα καμπαρέ. Εδώ θα δοκιμάσετε και ωραιότατα κοκτέιλ όπως τα Apple Mojito και Three Berries, ενώ αν η βραδιά είναι ζεστή, θα καθίσετε στην όμορφα φωτισμένη αυλή του Β-Κουτί για να τα απολαύσετε στην φεγγαράδα.
Διαβάστε περισσότερα: 7 αγαπημένα στέκια για καφέ και ποτό στη Νέα Φιλαδέλφεια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v