5 αθηναϊκά café υποδέχονται το φθινόπωρο

Τα καλύτερα café της Αθήνας για να μπείτε στο κλίμα του φθινοπώρου με ζεστό περιβάλλον, αχνιστό καφέ, σπιτικά γλυκά και επιτραπέζια.
5 αθηναϊκά café υποδέχονται το φθινόπωρο
του Γιώργου Κόκουβα

Ζεστή ατμόσφαιρα μπιστρό, αρωματικό τσάι, λαχταριστά γλυκίσματα, φοιτητική χαλαρότητα και αχνιστός καφές στη χόβολη. Το φθινόπωρο είναι εδώ και εμείς βρίσκουμε το κατάλληλο σκηνικό να το απολαύσουμε όπως πρέπει – με όλα τα παραπάνω δηλαδή – σε πέντε αθηναϊκά café που αυτή η εποχή… τους πάει πολύ.

Πορτατίφ
Σίνα 21, τηλ: 2103621866

Άνοιξε πριν λίγο καιρό τις πόρτες του στην οδό Σίνα, στις παρυφές του Κολωνακίου, και μας σύστησε τον ιδανικό τρόπο να αποχαιρετίσουμε το καλοκαίρι και να υποδεχτούμε το φθινόπωρο: Πιάνοντας τραπεζάκι στον όμορφο χώρο του ή στο cozy πατάρι του και απολαμβάνοντας καφέ στα φλιτζάνια της γιαγιάς και γλυκά στα vintage σερβίτσια του. Εδώ θα συνοδεύσετε απαραιτήτως τον καφέ, το τσάι ή τη ζεστή σοκολάτα σας με γλυκίσματα όπως ζεστά κρουασάν, λεμονόπιτες, cheesecake και σοκολατένιες εκπλήξεις.

Η Ωραία Ελλάς  
Μητροπόλεως 59, τηλ: 2103213023

Στην καρδιά της πόλης, ένα καφενείο μας θυμίζει πώς ήταν η ιεροτελεστία του καφέ στην παλιά Αθήνα. Στην Ωραία Ελλάς, θα βρείτε ένα ζεστό νοσταλγικό περιβάλλον, στεγασμένο στο Κέντρο Ελληνικής Παράδοσης, γεμάτο πίνακες λαϊκών ζωγράφων, πατώματα που σχεδίασε η ομάδα του Πικιώνη, αφίσες και διαφημίσεις από τα παλιά και φυσικά, μαρμάρινα τραπεζάκια και ψάθινες καρέκλες, στις οποίες θα αράξετε με παραδοσιακό ελληνικό καφέ στη χόβολη και θα ατενίσετε την Ακρόπολη από την τζαμαρία.

Black Duck Garden  
Παπαρρηγοπούλου 5-7, πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ: 2103252396

Μεταμόρφωσε το αίθριο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών σε ένα γλυκύτατο «παριζιάνικο» μπιστρό και ο εσωτερικός του χώρος μοιάζει να τηλεμεταφέρθηκε κατευθείαν από την αριστοκρατική Αθήνα του 19ου αιώνα. Στον χώρο όπου κάποτε έμενε το πρώτο βασιλικό ζεύγος της Ελλάδας, η «Μαύρη Πάπια» πλέον προσφέρει καφέ, αρωματικό τσάι, λαχταριστό brunch, πάντα με συνοδεία απαλής τζαζ μουσικής. Αγαπημένες cozy λεπτομέρειες, η βιβλιοθήκη με τις παλιές εκδόσεις, τα ωραία φωτιστικά, τα παλιά κειμήλια και όλα αυτά που δίνουν μια ιδιαίτερη σπιτική νότα στον χώρο.

4 Νάνοι  
Καρύστου 23, Αμπελόκηποι, τηλ: 2155301501

Σε απόσταση αναπνοής από την πολύβουη πιάτσα της Πανόρμου, οι Τέσσερις Νάνοι παραμονεύουν κρυμμένοι πίσω από το πεζούλι της Καρύστου, έχοντας αποκτήσει το δικό τους εναλλακτικό κοινό με φανατικούς θαμώνες. Αυτή την εποχή, αποχωριζόμαστε τα τραπεζάκια της μίνι αυλής, και πιάνουμε θέση στο παρεΐστικο εσωτερικό, που παντρεύει την αίσθηση του παραδοσιακού καφενέ με αυτή ενός ολοζώντανου φοιτητικού στεκιού. Πέρα από καφεδάκι, εδώ θα βρείτε και σπιτικά γλυκά ημέρας – θα είστε τυχεροί αν πετύχετε τη μελόπιτα – αλλά και ελληνικούς μεζέδες που εναλλάσσονται κάθε μέρα, αν αποφασίσετε να το γυρίσετε στις μπύρες ή τα κρασόμελα.

Κάισσα Café
Μεσογείων 12, Αμπελόκηποι, τηλ: 2114110320

Μπορεί τα τραπεζάκια έξω και οι πλατείες να ήταν η πρώτη επιλογή μας το καλοκαίρι, αλλά το φθινόπωρο μας θυμίζει πως και μέσα μπορούμε να περάσουμε καλά. Και το café της Κάισσα φροντίζει να μας κάνει να μη θέλουμε να βγούμε, αφού διαθέτει δεκάδες ψαγμένα επιτραπέζια, τους κατάλληλους ανθρώπους για να μας εξηγήσουν πώς παίζονται, και φυσικά καλή μουσική, ωραία ροφήματα και όμορφο περιβάλλον για να περάσουμε ώρες διασκέδασης με την παρέα. Και όχι μόνο: Συχνά-πυκνά, φιλοξενεί τουρνουά παιχνιδιών – αυτή την εβδομάδα για παράδειγμα, τουρνουά Card Fight Vanguard, Yu-gi-oh, Force of Will, Weiss Schwarz και Sessions Dungeons and Dragons Next.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v