Τι μας αρέσει στη φθινοπωρινή Αθήνα

Οι πρώτες βόλτες με παλτό στο Θησείο, οι αχνιστοί καφέδες σε πατάρια, το αρωματικό τσάι και τα brunch, ο ήχος της βροχής και άλλες αγαπημένες φθινοπωρινές συνήθειες στην Αθήνα.
Τι μας αρέσει στη φθινοπωρινή Αθήνα
του Γιώργου Κόκουβα

Το ξέρουμε, αυτή την εποχή επιστρέφει το «χοντρό» μποτιλιάρισμα, όταν βρέχει οι δρόμοι πλημμυρίζουν και θα δίνατε τα πάντα για να επιστρέψει το καλοκαίρι για να ξαναβρισκόσασταν σε μια παραλία. Έχει όμως και το φθινόπωρο την γοητεία του. Τις δικές του ιεροτελεστίες, τις συνήθειες που επιστρέφουν, αυτή την αίσθηση της οικειότητας και της μελαγχολικής γοητείας που ταιριάζει γάντι στην Αθήνα. Βλέπουμε λοιπόν την «φωτεινή πλευρά» του αθηναϊκού φθινοπώρου και συγκεντρώνουμε 11 όμορφες εικόνες και συνήθειές μας αυτή την εποχή. Όπως…

…Να είμαστε στο πατάρι ενός café και να πίνουμε αχνιστό καφεδάκι. Κατά προτίμηση με καλή παρέα.

…Να καθόμαστε στην πολυθρόνα στο σαλόνι μας με ένα καλό βιβλίο όταν έξω βρέχει και το μοναδικό σάουντρακ να είναι οι στάλες της βροχής στο τζάμι.

…Τα κυριακάτικα brunch και οι μπουφέδες που επιστρέφουν στο ραντεβού τους στα καφεστιατόρια της πόλης – εδώ έχουμε τις νέες αφίξεις του φετινού φθινοπώρου. 

…Τα κινηματογραφικά φεστιβάλ: Οι Νύχτες Πρεμιέρας, τα τελευταία θερινά, οι προβολές του Φεστιβάλ της Δράμας που έρχονται στο Τριανόν, οι πρώτες μεγάλες πρεμιέρες της σεζόν και η όμορφη εικόνα –μετά από πολύ καιρό- των ουρών που σχηματίζονται έξω από τα συνοικιακά σινεμά για καλές ταινίες, όπως το Youth του Σορεντίνο ή ο Αστακός του Λάνθιμου.

…Οι μουσικές σκηνές που ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους και οι αγαπημένοι καλλιτέχνες που επιστρέφουν στο πόστο τους, στήνοντας το σκηνικό της αθηναϊκής νύχτας για τη νέα σεζόν. 

…Τα πρώτα ζεστά cookies σε παρεΐστικα café όπως η Κόκκινη Σβούρα, τα γλυκά με φθινοπωρινά φρούτα στο Πορτατίφ στο Κολωνάκι, η από τώρα γιορτινή διακόσμηση του Cap Cap στο Αιγάλεω ή τα πρώτα τουρνουά σε αγαπημένα café με επιτραπέζια

…Οι ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις της χρονιάς που κάνουν αυτή την εποχή πρεμιέρα η μία μετά την άλλη, στην πιο πλούσια θεατρική σκηνή εδώ και χρόνια στην Αθήνα.  

…Η μυρωδιά από τα ψητά κάστανα στις φουφούδες της Ερμού.

…Οι βόλτες στα πάρκα και τα δάση της πόλης – έστω, όσα έχουν απομείνει – ανάμεσα στα κιτρινισμένα φύλλα που κάνουν αυτόν τον χαρακτηριστικό ήχο σε κάθε μας βήμα.

…Το αρωματικό τσάι στις ατμοσφαιρικές τσαγερί της πόλης. Δείτε εδώ τις καλύτερες, όπως τις έχουμε συγκεντρώσει σε παλαιότερο αφιέρωμα του in2life.  

…Η βόλτα με ζεστό καφέ στο χέρι και ακουστικά στα αυτιά (κατά προτίμηση να παίζουν φθινοπωρινές μελωδίες) στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, από την Πλάκα ως το Μοναστηράκι και το Θησείο.  


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v