Cosy καφέ στα Βόρεια Προάστια

Αχνιστό καφεδάκι, επιτραπέζια, λαχταριστά γλυκά και ποικιλίες τσαγιού σε 10 αγαπημένα και cosy café στα Βόρεια Προάστια.
Cosy καφέ στα Βόρεια Προάστια
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Δεν έχουμε παράπονο, το κέντρο της Αθήνας μας προσφέρει ουκ ολίγες επιλογές για αχνιστό καφεδάκι σε ζεστή ατμόσφαιρα τώρα που ο καιρός κρυώνει. Όμως μια φθινοπωρινή βόλτα στα Βόρεια Προάστια μας φέρνει αντιμέτωπους με αρκετές διευθύνσεις με μπόλικη καφεΐνη και cosy ατμόσφαιρα, ό,τι πρέπει για πρωινό ή απογευματινό καφεδάκι.

Από το Χαλάνδρι μέχρι τη Κηφισιά, και από εκεί στη Νέα Ερυθραία και το Μαρούσι, ιδού δέκα αγαπημένα καφέ για… χουχούλιασμα.

Κόκκινη Σβούρα
Αγίου Γεωργίου 17, Χαλάνδρι,  τηλ: 2110125454

Tρισχαριτωμένο café, στεγασμένο σε μια μονοκατοικία της Αγίου Γεωργίου, που τον χειμώνα γεμίζει με νεανικές φάτσες τον pop διακοσμημένα εσωτερικό της χώρο, με τις αναπαυτικές πολυθρόνες και τους μεγάλους πάγκους της. Τα clue στην Κόκκινη Σβούρα όμως είναι ο μαγικός της φούρνος: Παραγγέλνετε cookies με τους συνδυασμούς που θέλετε εσείς, και σε λίγα λεπτά έρχονται κατευθείαν από τον φούρνο, ζεστά, αφράτα και χορταστικότατα. Τίποτα ιδανικότερο για να συνοδεύσετε τον καφέ σας.

Mosaic
Ρωμανού Μελωδού 7, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6856560

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα καφέ του Χαλανδρίου είναι κρυμμένο στον μικρό πεζόδρομο της Ρωμανού Μελωδού. Με το αυτονόητο μωσαϊκό στο πάτωμα, τα vintage έπιπλα και τις χρωματιστές τοιχογραφίες του, το Mosaic ακροβατεί χαριτωμένα μεταξύ γαλλικού μπιστρό, φοιτητικού στεκιού και καλλιτεχνίζοντος μπαρ και αποτελεί ιδανικό μέρος για ζεστό και 100% cosy καφεδάκι. Σημειώστε ότι μέσα απαγορεύεται το κάπνισμα. 

Μέντα
Αγίων Θεοδώρων 10, Κηφισιά, τηλ: 210 8080193

Tο παλιό σπίτι του ποιητή Άγγελου Σικελιανού στην Κηφισιά, έχει μετατραπεί σε έναν κουκλίστικο και φιλόξενο χώρο, πνιγμένο στα κόκκινα άνθη και τα καταπράσινα δεντράκια, τα οποία μας καλωσορίζουν από την είσοδο ακόμα. Πιάνουμε θέση στο εσωτερικό του, άψογα διακοσμημένο με vintage και μοντέρνα στοιχεία και παραγγέλνουμε αχνιστό καφεδάκι ή κάποιο λαχταριστό γλυκό από εκείνα που φέρνουν φρέσκα κάθε ημέρα. Η μουσική κινείται σε τζαζ μονοπάτια και δεν αποκλείεται να πετύχετε και κάποιο live τις καθημερινές.

Αμαρυλλίς
Διομήδη Κυριάκου 15, Κηφισιά , τηλ: 2106233769

Πάνω στον ήσυχο πεζόδρομο απέναντι από την έπαυλη Δροσίνη, λίγα βήματα από τη Μέντα, το εκλεκτό Αμαρυλλίς σερβίρει μεγάλη ποικιλία από καφέδες, τσάγια και λαχταριστές αρωματισμένες σοκολάτες. Η ρομαντική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του (και στο προστατευμένο αίθριο) έχει αέρα… γαλλικό, με μαρμάρινα τραπεζάκια, ρουστίκ καρεκλίτσες και πολυελαίους. Τα Σαββατοκύριακα σερβίρει και brunch.

Όνειρο
Διομήδη Κυριάκου 17, Κηφισιά, τηλ: 2106230186

Ρομαντικό, ζεστό και με ρετρό αισθητική, το Όνειρο αποτελεί εδώ και χρόνια σταθερή αξία για χαλαρό καφεδάκι στα βόρεια προάστια. Το εσωτερικό του είναι ό,τι πρέπει για χουχούλιασμα, με έντονο το στοιχείο του ξύλου και ένα παταράκι ό,τι πρέπει για πριβέ συναντήσεις. Μοναδικό μείον το γεγονός ότι τις ημέρες… αιχμής, γίνεται το αδιαχώρητο και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Οι καφέδες του είναι πολύ καλοί, όπως επίσης και η ζεστή του σοκολάτα.

Artisanal
Ζηρίνη 2, Κηφισιά, τηλ: 6936144744

Το καλοκαίρι το αγαπήσαμε για την πανέμορφη αυλή του, όμως και τον χειμώνα το παριζιάνικης αισθητικής μπιστρό σε ένα εντυπωσιακό νεοκλασσικό φτιάχνει ατμόσφαιρα ταμάμ για αχνιστό καφεδάκι. Είτε στο προφυλαγμένο πλέον αίθριό του με τα άνετα τραπεζάκια είτε στον εσωτερικό του χώρο με τους αναπαυτικούς καναπέδες, το Artisanal προσφέρει απλόχερα ατμόσφαιρα «χουχουλιαστή» και σερβίρει εξαιρετικό καπουτσίνο, αλλά και διάφορους γλυκούς πειρασμούς.

Play Πλέει
Αγίου Ιωάννου 23 (Εμπορικό Κέντρο), Αγία Παρασκευή, τηλ: 210 6083988

Σταθερή αξία εδώ και χρόνια στον νεαρόκοσμο της «Αγίας», το Πλέει όπως υποδηλώνει και το όνομά του, είναι ένα κεφάτο στέκι για καφεδάκι και επιτραπέζια από νωρίς, σε έναν χώρο με παιχνιδιάρικη διακόσμηση, ό,τι πρέπει για να αράξετε με την παρέα. Το βράδυ φιλοξενεί συχνά πυκνά live ή events με guest DJs.  

All About Lemon
Aθ. Διάκου 34 και Αναξαγόρα, Νέα Ερυθραία, τηλ. 210 6250237

Σε ένα πανέμορφο περιβάλλον που παραπέμπει σε γαλλικό γλυκοπωλείο - ρομαντικά, γαλλικού τύπου έπιπλα, κίτρινες και πράσινες πινελιές στα σερβίτσια και αρκετό πράσινο – το κουκλίστικο αυτό καφέ – ζαχαροπλαστείο φτιάχνει καθημερινά και σερβίρει ό,τι (μα ό,τι) έχει να κάνει με το αρωματικό εσπεριδοειδές. Έτσι μαζί με το καφεδάκι σας εδώ, θα απολαύσετε σπιτικές lemon pie, cookies, τάρτες, mousse, αλλά και αρμυρές γεύσεις.

Blueprint
Βασιλίσσης Σοφίας 17, Μαρούσι, τηλ: 2103129293

Ξύλινοι πάγκοι, ροκ αντίκ διακόσμηση από συλλογές και παλαιοπωλεία, αφίσες ιερών τεράτων της ροκ και του σκληρού ήχου. Το Blue Print  είναι αναμφίβολα το πιο ροκ καφέ- μπυραρία των Βορείων Προαστίων. Πιάστε θέσης στους άνετους πάγκους με την παρέα, παραγγείλτε καφεδάκι ή σούπερ λευκή σοκολάτα ζεστή και αφήστε τις ώρες να περάσουν χαλαρά παρέα με επιτραπέζια.

 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v