Τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα στην Αττική

Αν είσαι ρομαντική ψυχή κι αποζητάς υπέροχα ηλιοβασιλέματα στην Αττική, σου έχουμε τα μέρη που πρέπει επειγόντως να επισκεφθείς.
Τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα στην Αττική

Πήρες άδεια νωρίς και έχεις απομείνεις μονάχος/η στη δουλειά; Είσαι βαθιά ρομαντική ψυχή και λαχταράς να απαθανατίσεις ένα καρτποσταλικό ηλιοβασίλεμα σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί, όπως κάνουν οι φίλοι σου που διακοπάρουν; Μην απελπίζεσαι. Λύση για το νησί μπορεί να μην έχουμε αλλά έχουμε για το ηλιοβασίλεμα, αφού στα πέριξ της Αττικής μπορείς να απολαύσεις σαγονοπεσιματικά ηλιοβασιλέματα.

Λυκαβηττός

Επιβάλλεται να ανέβεις στον αγαπημένο λόφο των Αθηνών και να δεις την πρωτεύουσα να βυθίζεται σε πορτοκαλοκίτρινα χρώματα, όσο ο ήλιος δύει κι εξαφανίζεται από μπροστά σου.

Σούνιο



Θάλασσα, τσεκ. Υπέροχη θέα, τσεκ. Ξακουστός αρχαίος ναός που η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων, τσεκ. Εύκολη διαδρομή, τσεκ. Τι άλλο θες πια για να πας στο Σούνιο και να απολαύσεις από εκεί ένα λατρεμένο ηλιοβασίλεμα.

ΚΠΙΣΝ



Πρόκειται ίσως για το πλέον αγαπημένο πάρκο της πόλης κι ίσως την πιο εύκολη επιλογή για να δεις ένα σχεδόν κυκλαδίτικο ηλιοβασίλεμα, μια ανάσα μακριά από το κέντρο της πόλης. Όταν ο χρυσοκόκκινος ήλιος «βουτήξει» στο κανάλι του ΚΠΙΣΝ είναι βέβαιο πως για μια στιγμή θα ξεχάσεις όσα δύσκολα βασανίζουν το μυαλουδάκι σου.

Υμηττός



Καλά και πολύ αγαπημένα μας τα μονοπάτια του Υμηττού, όμως εμείς έχουμε μια ξεχωριστή θέση στην καρδούλα μας για τούτο το βουνό, χάρη στα ηλιοβασιλέματα που μας έχει χαρίσει. Με θέα που φτάνει μέχρι τον Σαρωνικό και κρυμμένα σποτς για να απαθανατίσεις ένα σχεδόν νησιώτικο ηλιοβασίλεμα, συγκαταλέγεται στα must watch σημεία της πόλης.

Λόφος του Φιλοπάππου



Όπου λόφος κι η χαρά του ηλιοβασιλέματος, μιας και το ύψωμα του σου εξασφαλίζει την πόλη πιάτο μπροστά σου όσο ο ήλιος τη «βάφει» με μοναδικές αποχρώσεις, που θα ζήλευε κι ο πλέον ταλαντούχος ζωγράφος. Ο πιο πολυσύχναστος ίσως λόφος των Αθηνών προσφέρεται για ηλιοβασιλεματό-βόλτες που θα θυμάσαι για καιρό.

Λόφος του Στρέφη



Για τους λόφους τα είπαμε, μην τα ξαναλέμε και σε κουράζουμε. Αφού βάλεις στο σακίδιο σου τα απαραίτητα εφόδια (μπυρίτσες και κάτι μασουλητό) και πιάσεις από το χέρι το «πρόσωπο» αξίζει να ανέβεις στον λόφο του Στρέφη και να απολαύσεις μια πανοραμική θέα από το Αττικό  Άλσος, μέχρι την Ακρόπολη και τον Πειραιά. Τράβα και μια φωτογραφία κι οι wannabe influencers που ακολουθείς στο Instagram θα σκάσουν από το κακό τους.

Καβούρι



Καβούρι με έχεις κάνει καψούρη θα μπορούσε να έλεγε το τραγούδι του Καρβέλα, μιας και όποιος είδε ηλιοβασίλεμα εκεί ερωτεύτηκε. Διάλεξε σποτ για να χορτάσεις θέα που θα αγαλλιάσει την ψυχούλα σου. Είτε σταθείς τις καντίνες στο Μεγάλο Καβούρι είτε στις ψαροταβέρνες στο Μικρό θα μείνεις με το στόμα ανοιχτό στο εγγυόμαστε.

Λόφος του Προφήτη Ηλία στον Πειραιά



Επανερχόμαστε στους λόφους και σε καλούμε να πιάσεις θέση στο Λόφο του Προφήτη Ηλία στον Πειραιά. Όσο λοιπόν ο ήλιος βυθίζεται στο μεγάλο μας λιμάνι και το μάτι σου φτάνει μέχρι τον Σαρωνικό το χρυσαφένιο φως απλώνεται ολούθε, χαρίζοντάς σου ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα.

Άλσος Αγίου Δημητρίου



Δεν πρέπει να αφήσουμε παραπονεμένους κι εκείνους που αράζουν στα δυτικά προάστια για αυτό τους καλούμε να πάρουν τα απαραίτητα συμπράγκαλα και την καλύτερη τους παρέα και να πιάσουν στασίδι στο Άλσος του Αγίου Δημητρίου για να δουν ένα λαχταριστό χρυσαφένιο ηλιοβασίλεμα που αγκαλιάζει όλη την πόλη.

Λόφος Αρδηττού



Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Μπουκάρεις από την είσοδο της οδού Αρχιμήδους, στο Παγκράτι και κατευθύνεσαι σε ένα καταπράσινο λόφο που θα σου χαρίσει ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα που θα έχει την Αθήνα μπροστά στο πιάτο σου να τη φας και την Ακρόπολη να λούζεται στο χρυσοκόκκινο φως του ήλιου.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v