Στο Καβούρι θα δεις το καλύτερο ηλιοβασίλεμα της Αττικής

Αμμουδιά τέλεια για άραγμα, ρηχά νερά για τα πρώτα πλατσουρίσματα, κι ένα ηλιοβασίλεμα χάρμα οφθαλμών. Ναι, στο Καβούρι όλα αυτά.

Στο Καβούρι θα δεις το καλύτερο ηλιοβασίλεμα της Αττικής

Το μνημονεύουμε συχνά ως μια από τις καλύτερες παραλίες για βραδινό μπάνιο στην Αττική, χάρη στα ρηχά νερά, την απαλλαγμένη από πέτρες και βραχάκια αμμουδιά του, και την μικρή απόσταση που το χωρίζει από το κέντρο της Αθήνας. Το ήξερες, όμως, ότι το Καβούρι βλέπει και ένα καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα, με τον ήλιο να βουτά σχεδόν στη θάλασσα;

Να βολτάρουμε λίγο πρώτα

Οδηγείς ένα μισάωρο από το κέντρο της Αθήνας (μια Βουλιαγμένης δρόμος) αφήνεις το αυτοκίνητο στο μεγάλο, ευρύχωρο πάρκινγκ, και κατηφορίζεις το πλακόστρωτο προς την παραλία. Μην βιαστείς όμως να απλώσεις τις ψάθες σου στην άμμο: Αν ακολουθήσεις το πλακόστρωτο προς τα δεξιά όπως κοιτάς την θάλασσα, θα σε βγάλει σε μια ωραιότατη, εξίσου πλακόστρωτη, περαντζάδα ενός χιλιομέτρου, που κινείται διαρκώς παράλληλα με την θάλασσα, περνώντας πάνω από κρυφούς κολπίσκους ό,τι πρέπει αν έχεις έρθει με το έτερο ήμισυ και θέλετε να ρομαντζάρετε ανενόχλητοι. Ιδανικά, θα έρθετε ένα μισάωρο πριν το ηλιοβασίλεμα, για να προλάβετε να κάνετε τη βόλτα και να γυρίσετε πίσω να στρωθείτε στην παραλία. Δες τον χάρτη της διαδρομής εδώ.

Η παραλία τι λέει;

Πευκοδάσος του Σχινιά δεν είναι, έχει ωστόσο συμπαθητική αμμουδιά, μεγάλο μήκος που σημαίνει ότι και κόσμο να πετύχεις (πράγμα σύνηθες) δεν θα είστε ο ένας πάνω στον άλλο, και σούπερ ρηχά, ζεστά νερά ό,τι πρέπει για αυτή την εποχή του χρόνου που δεν θέλεις ακριβώς να κολυμπήσεις, αλλά ένα διστακτικό πλατσούρισμα το κάνεις. Λίγα μέτρα από την παραλία, το νησάκι-σήμα κατατεθέν το προσεγγίζεις και περπατώντας μέσα στο νερό (χωρίς να χρειαστεί να κολυμπήσεις και να βρέξεις κεφάλι δηλαδή). Τα βραχάκια στην κορυφή του είναι σαν να έχεις κλείσει πρώτο τραπέζι πίστα για το ηλιοβασίλεμα.

Σημείωσε, επίσης, ότι η καντίνα πάνω στην παραλία μένει ανοιχτή και το βράδυ για τις απαραίτητες προμήθειες σε μπύρες.

Έχει τίποτα να φάμε;

Η Τρύπια Βάρκα, ακριβώς πάνω στην παραλία, είναι το ταβερνάκι της ταινίας Η Σωφερίνα, και εξακολουθεί από τότε μέχρι σήμερα να σερβίρει σούπερ θαλασσινά μεζεδάκια σαν το ξιδάτο χταποδάκι, τον τηγανιτό ή μαρινάτο γαύρο, τα καλαμαράκια, τις ψητές σαρδέλες, το καλαμάρι με πέστο, τα αχνιστά μύδια και τον μπακαλιάρο σκορδαλιά. Με τα απαραίτητα ουζάκια, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 25€ το άτομο. Αναλυτικό μενού εδώ.

Στην άλλη άκρη της παραλία, το Λασίθι είναι ένα συμπαθέστατο bar restaurant με φανταστική θέα στη θάλασσα από την υπερυψωμένη αυλίτσα του. Στο μενού του θα βρεις από φιλέτο τσιπούρας με λάιμ, σχοινόπρασο και πουρέ σελινόριζας (17€) μέχρι μπέργκερ (15€) και ribeye steak με σως μανιταριών και baby πατάτες (35€). Μπορείς επίσης να κάτσεις και μόνο για ένα κοκτέιλ με θέα στο ηλιοβασίλεμα –η λίστα περιλαμβάνει κλασικά αλλά καλοφτιαγμένα Negroni, Daiquiri, Paloma, Old Fashioned και πάει λέγοντας, σε τιμές που ξεκινούν από τα 11€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v