Η βόλτα του Σαββάτου: Στον Υμηττό και το Χαλάνδρι

Βόλτα στα μονοπάτια του Υμηττού, λαχταριστές γεύσεις σε μια χαλανδριώτικη Μονοκατοικία και ταινίες στη Στέγη περιλαμβάνει το Σάββατό μας.
Η βόλτα του Σαββάτου: Στον Υμηττό και το Χαλάνδρι
της Ηρώς Κουνάδη 

Αυτό το Σάββατο ξεκινά με βόλτα στα δασικά μονοπάτια του Υμηττού, και καταλήγει στα… ευρωπαϊκά σαλόνια του 60ου τελικού της Eurovision. Στο ενδιάμεσο, θα έχουμε απολαύσει σπιτικές σπεσιαλιτέ με γκουρμέ πινελιές σε μια Μονοκατοικία στο Χαλάνδρι και θα έχουμε μάθει τα πάντα για την σχέση μόδας και κινηματογράφου, περνώντας απλώς μια βόλτα από την Στέγη.

Πρωί στον Υμηττό

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών μας ξεναγεί αυτό το Σάββατο στα μονοπάτια και τα βότανα του Υμηττού, σε ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει για όλη την οικογένεια. Παίζοντας και περπατώντας στο Βοτανικό Μονοπάτι, μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν ορισμένα από τα βότανα του Αισθητικού Δάσους Υμηττού, θα μάθουν για τις θαυμαστές τους ιδιότητες και την χρήση τους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Φεύγοντας, κάθε οικογένεια θα πάρει από το φυτώριο της Φιλοδασικής το δικό της βότανο για το φυτέψει και να το φροντίσει στο σπίτι.

Το ραντεβού είναι για τις 10.50 στον χώρο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, σχεδόν δίπλα στη Μονή Καισαριανής. Η βόλτα θα ξεκινήσει στις 11.00 και θα διαρκέσει δύο ώρες, ενώ το κόστος συμμετοχής δεν ξεπερνά τα 10€ ανά οικογένεια. Περισσότερες λεπτομέρειες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 210 7220866 και 6945380044, και στο επίσημο site της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών

Μεσημεριανό σε μια Μονοκατοικία στο Χαλάνδρι

Κατηφορίζοντας από τον Υμηττό, θα… αναπληρώσουμε τις χαμένες μας θερμίδες στην πανέμορφη αυλίτσα της χαλανδριώτικης Μονοκατοικίας (Φιλικής Εταιρείας 39, τηλ.: 210 6819109). Στη σκιά των δέντρων της, θα δοκιμάσουμε νοστιμιές όπως πανσέτα μαριναρισμένη σε ρούμι και lime, ρολάκια κολοκυθιού με μους τυριών, ρόκα, λιαστή τομάτα και λάδι χλωροφύλλης, πατάτες-«βραχάκια» (ήτοι, κομμένες σε κύβους, βρασμένες και μετά τηγανισμένες) με φέτα και αλμυρό cheesecake με μαρμελάδα ντομάτας. Τα πιάτα της Μονοκατοικίας είναι όλα ένα κι ένα, το μικρό μενού της ανανεώνεται συχνά ανάλογα με τα υλικά της εποχής, και οι τιμές λογικότατες για την ποιότητα του φαγητού: στα 20-25€ το άτομο, με ωραίο χύμα κρασί.

Απόγευμα στη Στέγη

Σκεφτήκατε ποτέ πόσο σπουδαίο ρόλο παίζουν η μόδα και οι άνθρωποί της στον κινηματογράφο; Η Στέγη το σκέφτηκε, και αποφάσισε να το εξηγήσει και σε εμάς, μέσα από ένα διήμερο γεμάτο προβολές και συζητήσεις. Το απόγευμα του Σαββάτου, συγκεκριμένα, θα δούμε την ταινία Πέρυσι στο Μαρίενμπαντ του Alain Resnais στις 18.00 και θα παρακολουθήσουμε μια ομιλία για τον ρόλο των κοστουμιών στο σουρεαλιστικό κινηματογράφο με τον Ian Peacock, παραγωγό πολιτιστικών ραδιοφωνικών εκπομπών του BBC, την Claire Pajaczkowska, Ερευνήτρια στο Τμήμα Μόδας και Υφασμάτων στο Royal College of Art του Λονδίνου και τον Dr Nick Rees-Roberts, Λέκτορα Σπουδών Κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. Τα εισιτήρια κοστίζουν 7€ (και περιλαμβάνουν είσοδο τόσο στην ταινία όσο και στην ομιλία). Περισσότερες πληροφορίες, και αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου, εδώ.

Βράδυ με Eurovision

Ένοχη απόλαυση, φεστιβάλ του κιτς, ευκαιρία να μαζευτεί η παρέα με πίτσες και μπύρες στο σπίτι τώρα που οι αθλητικές διοργανώσεις σχεδόν τελείωσαν, πείτε την όπως θέλετε, η βραδιά του τελικού της Eurovision είναι μία από τις αγαπημένες μας παρεΐστικες διασκεδάσεις. Δείτε εδώ τα προγνωστικά μας, για να έρθετε… διαβασμένοι και εδώ τις συνταγές μας για να φτιάξετε μόνοι σας σπιτική πίτσα, αντί να περιμένετε το delivery που θα έχει να εξυπηρετήσει τη μισή Αθήνα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v