Δέκα εκδηλώσεις για Χριστούγεννα στην πόλη

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, shows για όλη την οικογένεια και αγαπημένες μουσικές σε δέκα χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα.
Δέκα εκδηλώσεις για Χριστούγεννα στην πόλη
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου στην Αθήνα έχει ήδη γίνει και πλήθος εκδηλώσεων κάνουν πρεμιέρα στην πόλη, για κάθε γούστο και διάθεση. Θέλετε μπαλέτο αξιώσεων; Show στον πάγο για όλη την οικογένεια; Αγαπημένες εορταστικές παραστάσεις; Σάκη Ρουβά; Χριστουγεννιάτικες μελωδίες;

Τα πάντα περιλαμβάνει το εορταστικό πρόγραμμα των αθηναϊκών θεάτρων και εμείς διαλέγουμε το Top 10 του.

To Μαύρο Θέατρο της Πράγας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Τον μαγικό και ρομαντικό κόσμο του Γίρι Σρνεκ, εμπνευστή του Μαύρου Θεάτρου της Πράγας υποδέχεται το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μέσα από τη θεατρική παράσταση «Ανθολογία» , ένα σπονδυλωτό έργο με επιλεγμένες σκηνές από τα αριστουργήματα της 53χρονης ιστορίας του Μαύρου Θεάτρου. Σκηνές από την «Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων», τον «Πήτερ Παν» και άλλων διάσημων έργων του Γίρι Σρνεκ όπως «Φωτογράφος», «Αποσκευές», «Θαλασσινά» διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους.

Info:
Aπό την Παρασκευή 19 έως την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου και από την Πέμπτη 25 έως την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου. Εισιτήρια από 10-30€.

Μποέμ και Καρυοθράυστης από την Εθνική Λυρική Σκηνή
Την Μποέμ του Τζάκομο Πουτσίνι και τον Καρυοθραύστη του Τσαϊκόφσκι, παρουσιάζει κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης περιόδου η Εθνική Λυρική Σκηνή, δύο παραγωγές που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν. Η υπόθεση της Μποέμ αφορά τον έρωτα ανάμεσα στον ποιητή Ροντόλφο και στη ράφτρα Μιμή με φόντο το παγωμένο Χριστουγεννιάτικο Παρίσι, ενώ ο Καρυοθραύστης θα παρουσιαστεί φέτος με το Μπαλέτο και την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό τη διεύθυνση των Γιώργου Βράνου και Ζωής Τσόκανου.

Info: Η Μποέμ θα παρουσιαστεί στις 6, 7, 10, 12, 13, 14, 28, 30 και 31 Δεκεμβρίου 2014, ενώ ο Καρυοθραύστης από τις 20 Δεκεμβρίου και για οκτώ παραστάσεις έως τις 11 Ιανουαρίου. Εισιτήρια από 20€.

Η Καμεράτα στη Στέγη
Η Καμεράτα επισκέπτεται τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για να παρουσιάσει στο κοινό εμβληματικά εορταστικά έργα των Marc-Antoine Charpentier και Jean-Baptiste Lully. Μαζί της οι σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και Βάσια Ζαχαροπούλου, οι τενόροι Βασίλης Καβάγιας και Χρήστος Κεχρής, ο βαρύτονος Χάρης Ανδριανός καθώς και η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων υπό το Σταύρο Μπερή.

Info: Στις 23 Δεκεμβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, εισιτήρια από 15€.

Χριστουγεννιάτικο γκαλά χορού στο Μέγαρο
Η Σβετλάνα Ζαχάροβα, η «απόλυτη μπαλαρίνα», όπως αποκαλείται, έρχεται στην Ελλάδα και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μαζί με άλλα οκτώ διάσημα αστέρια του ρωσικού μπαλέτου, για ένα Χριστουγεννιάτικο Γκαλά Χορού σε χορογραφίες των Μ. Πετιπά, Μ. Φοκίν, Γ. Γκριγκορόβιτς, M. Hiroyama, P. De Bana, J. Kylián και άλλων.

Info: Στις 11, 12 και 13 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Εισιτήρια από 30€. Πληροφορίες: 210 7258510.

Ο «Ηρακλής» στο Πάνθεον
Στην πρώτη θεατρική παραγωγή του θεάτρου Πάνθεον ο Σάκης Ρουβάς ενσαρκώνει τον Ηρακλή σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια. Δίπλα στο Σάκη Ρουβά πρωταγωνιστούν, ως Ευρυσθέας η Ρούλα Πατεράκη, ως Αθηνά η Ναταλία Δραγούμη, ως Ήρα η Αγορίτσα Οικονόμου και ως Αρετή η Ελένη Ρουσινού. Η παράσταση είναι σε σκηνοθεσία του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Γιώργος Θεοφάνους.

Info: Από 12 Δεκεμβρίου στο Πάνθεον. Εισιτήρια από 15€.

Το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας στο Badminton
Δύο χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση στην χώρα μας, το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας καταλαμβάνει τη σκηνή του Badminton με τη νέα του υπερπαραγωγή, το China Dream. Στην παράσταση του Θεάτρου δεκατρία εκθαμβωτικά νούμερα που συνδυάζουν τα ακροβατικά με το μπαλέτο, την όπερα, τις πολεμικές τέχνες και την κωμωδία υπόσχονται να μας συνεπάρουν με την άρτια παρουσίασή τους.

Info: Από 26 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Badminton. Εισιτήρια από 18€.

12 παρά 12 στο Μέγαρο
Ο «ποιητής των παραμυθιών» Ευγένιος Τριβιζάς αφηγείται το μουσικό ονειρόδραμα «Δώδεκα παρά δώδεκα» την εορταστική περίοδο στο Μέγαρο Μουσικής, μια «συγκλονιστική συνάντηση του παλιού και νέου χρόνου με δεινόσαυρους, Ρωμαίους εκατόνταρχους και ένα λευκό μονόκερω, ένα βράδυ Πρωτοχρονιάς, λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, στον προθάλαμο του χωροχρόνου». Στο ρόλο του «Παλιού Χρόνου» ο Γρηγόρης Βαλτινός και του «Νέου Χρόνου» ο Πάνος Μουζουράκης, ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Info: Από τις 18 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. Εισιτήρια από 12€.

Nouvelle Vague στο Fuzz Club
Μια από τις πλέον αγαπημένες μπάντες του ελληνικού κοινού επισκέπτεται Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε χριστουγεννιάτικο mood για να μας αποπλανήσει μουσικά με τις ιδιαίτερες διασκευές της. Στα φωνητικά, η αυθεντική τραγουδίστρια του σχήματος, Melanie Pain, μαζί με την αισθαντική Liset Alea.

Info: Παραμονή Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου, εισιτήρια από 23€.

Disney on Ice στο ΟΑΚΑ
Το Magical Ice Festival μας ετοιμάζει για ένα ταξίδι στον μαγευτικό κόσμο του Μίκι και της Μίνι, αλλά και άλλων αγαπημένων ηρώων της Disney όπως οι αδελφές Άννα και Έλσα από το Frozen, η Πεντάμορφη και το Τέρας, η Άριελ και η ζωηρή Ραπουνζέλ. Οι παραπάνω, και αρκετοί ακόμα, θα συμπαρασύρουν μικρούς και μεγάλους μέσα από ένα εντυπωσιακό show στον πάγο.

Info: Το show θα παρουσιαστεί στο ΟΑΚΑ στις 12-14 Δεκεμβρίου. Εισιτήρια από 6€.

Η Μελωδία της Ευτυχίας στο Παλλάς
Ένα από τα πιο αγαπημένα μιούζικαλ όλων των εποχών «Η Μελωδία της Ευτυχίας», βρίσκει στέγη στο Παλλάς τη φετινή εορταστική περίοδο. Πρόκειται για την περίφημη (αληθινή) ιστορία της οικογένειας Φον Τραπ που έγινε μιούζικαλ και στη συνέχεια ταινία (1965) με την Τζούλι Άντριους και τον Κρίστοφερ Πλάμερ, την οποία στην ελληνική της εκδοχή υποστηρίζει ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών (Νάντια Κοντογεώργη, Άκης Σακελλαρίου, Ζέτα Δούκα και Αργύρης Αγγέλου).

Info: Από τις 6 Δεκεμβρίου στο Παλλάς, εισιτήρια από 11€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v