Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Ιδέες και προτάσεις DIY

Φτιάξτε μόνοι σας στολίδια για το δέντρο, στολίστε το σπίτι με πρωτότυπες κατασκευές και μπείτε στο πνεύμα των γιορτών χωρίς να ξοδέψετε σχεδόν τίποτα.
Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Ιδέες και προτάσεις DIY
της Ηρώς Κουνάδη

Όσο και αν μας αρέσει να χαζεύουμε στα καταστήματα εποχιακών ειδών για καινούρια στολίδια για το δέντρο και το υπόλοιπο σπίτι, άλλο τόσο απολαμβάνουμε να βρίσκουμε πρωτότυπες ιδέες και να φτιάχνουμε μόνοι μας τον εορταστικό στολισμό του σπιτιού. Πιστοί, λοιπόν, στο πνεύμα των Χριστουγέννων, ξεκινήσαμε φέτος σχεδόν ένα μήνα πριν να αναζητάμε ιδέες και προτάσεις για do it yourself εορταστική διακόσμηση. Και ιδού τι βρήκαμε.

Κατασκευές με χαρτί: Χαριτωμένα αστεράκια, ιδιαίτερες γιρλάντες λουλουδιών, πολύχρωμα στολίδια για το δέντρο, και άλλα πολλά και όμορφα που μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα μόνοι σας, απλά με λίγο χαρτόνι και ένα ψαλίδι, ακολουθώντας τις οδηγίες που βρήκαμε εδώ

Η κουζίνα… στο σαλόνι: Φρούτα όπως το ρόδι, σοκολατάκια τυλιγμένα σε χρωματιστό χαρτί, ξυλάκια κανέλας δεμένα σε κόκκινη κλωστή και κουκουνάρια βαμμένα με σπρέι (ή και στο φυσικό τους χρώμα) είναι μερικές «νόστιμες» ιδέες για την χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σας. Μπορείτε να τα κρεμάσετε στο δέντρο, ή να αυτοσχεδιάσετε σε διαφορετικά σημεία του σπιτιού. Μην μένετε, βέβαια, στα φαγώσιμα στολίδια: Τα ποτήρια του κρασιού αναποδογυρισμένα γίνονται εξαιρετικά αυτοσχέδια κηροπήγια για τα ρεσώ ή και τα μεγαλύτερα κεριά σας, όπως φαίνεται στην φωτογραφία δεξιά.

Τα στολίδια… παίζει: Τα σπιτάκια και τα ξενοδοχεία από την παλιά σας Monopoly είναι στον ιδανικό χριστουγεννιάτικο χρωματικό συνδυασμό (κόκκινο-πράσινο) αν δεν το έχετε προσέξει. Ωραία ιδέα είναι, επίσης, να κρεμάσετε στο δέντρο τα χρωματιστά σας Lego, ή τα μικρά αρκουδάκια/ κουκλάκια/ ζωάκια, και να επιστρατεύσετε τις χιονόμπαλες-σουβενίρ που σκονίζονται σε διάφορα σημεία του σπιτιού, για να δημιουργήσετε μια «χριστουγεννιάτικη γωνιά» κοντά στο δέντρο.

Εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα: Δεν σας αρέσουν τα έλατα στο κέντρο του σαλονιού; Ρίξτε μια ματιά σε αυτό εδώ το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είναι φτιαγμένο από βιβλία, και θα δείτε την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με άλλο μάτι. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και αυτοσχεδιάστε –το πνεύμα των γιορτών δεν είναι απαραίτητα αλληλένδετο με τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και τις μπάλες τους. Μια άλλη ωραία ιδέα είναι να κρεμάσετε τις χριστουγεννιάτικες μπάλες που έχετε από παλιά σε διαφορετικά σημεία του σπιτιού (στα φωτιστικά, τα πόμολα, τα ντουλάπια της κουζίνας…) και να παραλείψετε εντελώς το δέντρο. Ή να ντύσετε το ψυγείο χιονάνθρωπο, όπως στη φωτογραφία.

Ένα ζεστό χριστουγεννιάτικο στεφάνι: Με ένα παλιό κασκόλ και μια χρωματιστή κορδέλα, μπορείτε να φτιάξετε ένα υπέροχο γιορτινό στεφάνι, που θα κρεμάσετε στον τοίχο. Είναι πρωτότυπο, απέχει έτη φωτός από τις κιτς πλαστικές γιρλάντες, και φτιάχνεται πανεύκολα –ειδικά αν έχετε ένα από εκείνα τα κασκόλ τύπου Tube. Και ένα απλό κασκόλ, όμως, αρκεί. Αναλυτικές οδηγίες θα βρείτε εδώ.

…Και περισσότερες ιδέες στα βίντεο που ακολουθούν

Είστε από τους τύπους που δεν πετάνε ποτέ τίποτα; Έξοχα! Γιατί οι παλιές σας ηλεκτρικές λάμπες γίνονται φανταστικές μπάλες για το δέντρο σας.



Λίγο πιο περίπλοκο, αλλά εξίσου (αν όχι και περισσότερο) εντυπωσιακό: Πώς να ανακυκλώσετε τα παλιά σας περιοδικά, εφημερίδες, ακόμα και τετράδια για να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα στολίδια.



Κουκουνάρια, ξερά φύλλα και χρυσόσκονη επιστρατεύονται για να στολίσουν τόσο το δέντρο, όσο και όλο το υπόλοιπο σπίτι.



Δεν θα φανταζόσασταν ποτέ τι μπορείτε να κάνετε με λίγο λευκό σπάγκο, μερικά μπαλόνια, κόλλα, glitter (προαιρετικά) και νερό.



Φτιάξτε εντυπωσιακά στολίδια για το δέντρο σας, από απλό χαρτόνι. Μπορείτε να τα διακοσμήσετε με οτιδήποτε, από glitter μέχρι spray ή απλώς με χρώμα μαρκαδόρου, και ταιριάζουν παντού.







Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v