Φτηνά ποτά στο κέντρο: 7 μπαρ με καλή τιμή

Τα καλύτερα μπαρ στο κέντρο της Αθήνας, που μας σερβίρουν πραγματικά φτηνά ποτά, σε γενναίες ποσότητες και τιμές από 4€ έως 6€ το πολύ.
Φτηνά ποτά στο κέντρο: 7 μπαρ με καλή τιμή
της Ηρώς Κουνάδη 

Πόσο φτηνό πρέπει να είναι το φτηνό ποτό για να του απονεμηθεί ο τίτλος; Όσο η τάση για φτηνά ποτά εδραιώνεται στο κέντρο της Αθήνας, τόσο συχνότερα συναντάμε το ρούμι-κόλα των 5€ σερβιρισμένο σε ποτήρι που χωρά τη μισή ποσότητα από εκείνο που θα πληρώναμε 7€ στο διπλανό μαγαζί. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι όχι, δεν είναι απαραίτητα φτηνό το ποτό που κοστίζει 5€. Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό, μπορούμε με το χέρι στην καρδιά να πούμε ότι τα μπαρ που συγκεντρώσαμε παρακάτω σερβίρουν όντως φτηνά ποτά στο κέντρο της Αθήνας. 

Πικάπ 
Δημοφώντος 10, Θησείο, τηλ.: 211 2145079

Ένα από τα αγαπημένα μας στέκια στο Θησείο ανοίγει από το πρωί για να μας σερβίρει καφεδάκι, και… ξενυχτάει μαζί μας με καθαρότατα ποτά στα 5€. Διοργανώνει συχνά-πυκνά και σούπερ κεφάτα 90s parties, παίζει και ωραίες μουσικές που ροκίζουν (σκεφτείτε Thievery Corporation, Black Keys και Killers) αλλά μας αφήνει να πούμε και μια κουβέντα, ρυθμίζοντας την ένταση προς το χαμηλό. Μας αρέσει, εκτός όλων των άλλων, και για τη διακόσμησή του με τα μωσαϊκά στο πάτωμα, τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες, και το φωτιστικό που είναι φτιαγμένο από παλιές κασέτες.

Κόκκινος Λωτός
Ζωοδόχου Πηγής 5, Εξάρχεια, τηλ: 210 3801380

Δεν έχει μόνο φτηνά ποτά, έχει και τα φτηνότερα κοκτέιλ της Αθήνας (στα 4,80€ το ωραιότατο Μοχίτο) κι αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους που έχουμε για να το επισκεπτόμαστε τακτικά. Όσο για τους άλλους; ανεβαστικές μουσικές που αλλάζουν αναλόγως ημέρας και διάθεσης της στιγμής: από reggae και dancehall μέχρι indie και λοιπά «ροκίζοντα» είδη. Παρεΐστικη ατμόσφαιρα και περιβάλλον που μας παραπέμπει απευθείας σε διακοπές –κατακόκκινοι τοίχοι με βεντάλιες και… σανίδες του surf να τους στολίζουν κι ένα δωματιάκι με τεράστιες μαξιλάρες στο πίσω μέρος για την τυχερή παρέα που θα το προλάβει κάθε φορά για να «αράξει» σαν να μην υπάρχει αύριο. 

Boiler 
Βλαχάβα 9, Μοναστηράκι

Στεγάζεται στο καταπληκτικό νεοκλασικό που φιλοξενούσε μέχρι πρόσφατα το Nueva Trova, κι έχει κάτι από βερολινέζικο αέρα. Σκοτεινό και γοητευτικό, με βιομηχανικό design, καφάσια αντί τραπεζιών στο δρομάκι και self service λογική στην μπάρα, αγαπά ιδιαίτερα τους underground ήχους, φιλοξενεί τακτικά live και εναλλακτικά DJ sets (μη χάσετε τα Industrial Jazz Nights κάθε Τρίτη) και μας σερβίρει οικονομικότατα ποτά από 4,50€. 

Paralelo 33 
Αμφικτύονος 33, Θησείο

Ένα από τα αγαπημένα μας στέκια στη γειτονιά του Θησείου στεγάζεται σε μια κουκλίστικη παλιά μονοκατοικία με εσωτερική αυλή και δύο ξεχωριστά δωμάτια –ένα πιο «χαλαρό» με τραπεζάκια, και ένα που «μπαρίζει» περισσότερο. Διοργανώνει τακτικά ωραία events (από live jam reggae μέχρι αφήγηση παραμυθιών) και μας σερβίρει γενναιόδωρα ποτά που δεν κοστίζουν παραπάνω από 5,50€. Εκτός events και θεματικών πάρτι, οι μουσικές αλλάζουν ανάλογα με τη διάθεση και τον DJ από ethnic και funk σε soul και psy ambient.

Fabric
Αθηναΐδος 3, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, τηλ.: 210 3211152-3

Εμπνέεται το όνομα και τη διακόσμησή του από την πάλαι ποτέ γειτονιά των υφασματάδικων που το φιλοξενεί –και η οποία τώρα έχει δώσει τη θέση της στην απόλυτη αθηναϊκή πιάτσα. Τόπια με υφάσματα, κρεμάστρες και κουρελούδες κυριαρχούν στον χώρο, ενώ στο υπόγειο φιλοξενούνται pop up μαγαζάκια ελλήνων σχεδιαστών και μικρών labels ρούχων. Στον κυρίως χώρο, τώρα, δοκιμάζουμε ευφάνταστα κοκτέιλ και μεγάλη ποικιλία κρασιών, αλλά και σνακ και κανονικά γεύματα εμπνευσμένα από τη μεσογειακή κουζίνα. Οι μουσικές κινούνται σε funk-o-jazz μονοπάτια, ενώ πολύ νωρίς (15.00 με 18.00) έχει και happy hour, με τα κοκτέιλ στα 6€ και τα κρασιά στα 3€. Εκτός happy hour, το ποτό κοστίζει 6€ και τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8€. 

Καπάκι 
Αθηναΐδος & Πλατεία Αγίας Ειρήνης 6, τηλ. 210 3243096

Έχει τις καλύτερες τιμές και το περισσότερο χρώμα απ’ όλα τα μπαράκια της πλατείας Αγίας Ειρήνης. Απλώνει τα ροζ, μοβ και λαχανί τραπεζάκια του (επάνω στα οποία φιγουράρουν εξίσου πολύχρωμα ποτήρια και κανατούλες για νερό) στο πίσω μέρος της πλατείας όταν ο καιρός είναι καλός, αλλά μας δελεάζει και με το χουχουλιαστό και εξίσου πολύχρωμο παταράκι του για καφεδάκι από νωρίς μέχρι ποτά (πολύ) αργά. Εκτός από απλά ποτά (στα 6€) σερβίρει και ωραία κοκτέιλ όπως το Μαστιχίτο –mojito με μαστίχα αντί για ρούμι, αν δεν το μαντέψατε– και το γλυκύτατο Passion Fruitini, με passion fruit (αμφότερα στα 8€). 

Some Bizzare 
Σοφοκλέους 7-9, τηλ.: 215 5154568

Άνοιξε φέτος τις πόρτες του μέσα σε μια στοά της κάπως «σκοτεινής» Σοφοκλέους, και αγαπήθηκε αμέσως από τον κόσμο που πλημμύριζε τον ακάλυπτό του (στα βήματα που χάραξε το Cantina Social) για κάθε ένα από τα πολυσυζητημένα του events. Τα decks του αναλαμβάνουν τακτικά μερικά από τα πιο δυνατά ονόματα της εγχώριας εναλλακτικής σκηνής (στο… roster του περιλαμβάνονται οι Varotsos, Chris Kontos, Voltnoi και Disconekt). Στο μια-σταλίτσα-εσωτερικό του κυριαρχούν η βιομηχανική αισθητική με τα νέον φώτα και μια μεγάλη γκρίζα μπάρα. Το ποτό κοστίζει 6€.





Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v