Η βόλτα του Σαββάτου: Όλα δωρεάν… στην Αθήνα

Βόλτες στην Ακρόπολη, μαθήματα tango, καφεδάκι στα βόρεια, ξεναγήσεις σε μουσεία και προσφυγικές γειτονιές... Τα πάντα είναι δωρεάν αυτό το Σάββατο στην Αθήνα!
Η βόλτα του Σαββάτου: Όλα δωρεάν… στην Αθήνα
της Ηρώς Κουνάδη

Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου συμβαίνουν πολλά, ωραία, ενδιαφέροντα και δωρεάν πράγματα στην Αθήνα. Από τη μία οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς που ανοίγουν τις πόρτες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων χωρίς εισιτήριο, και από την άλλη τα μικρά και μεγαλύτερα φεστιβάλ και events που διοργανώνονται σε κάθε γωνιά της πόλης, μας επιτρέπουν να φτιάξουμε ένα ωραιότατο σαββατιάτικο πρόγραμμα, χωρίς να ξοδέψουμε τίποτα. Πάμε να δούμε πώς.

Πρωινό με καφεδάκι στο campus του Deree

Από τις 11.30 το πρωί μέχρι τις 23.30 το βράδυ του Σαββάτου, στο Deree κερνούν καφεδάκι από την TAF, προβάλλουν τις καλύτερες ομιλίες του TEDxAcademy σε live streaming και διοργανώνουν συζητήσεις με νέους επιχειρηματίες. Παράλληλα με όλα αυτά, υπάρχει όλες τις ώρες και κάτι να τσιμπήσεις, και ολίγη από vintage swing dance από τους Athens Lindy HOP , και χορός Zumba από την Κωνσταντίνα Γκοτσοπούλου. Η μέρα κλείνει με προβολή της ταινίας «Dallas Buyers Club», και ένα πάρτι του RED 96.3 fm. Και όλα αυτά εντελώς δωρεάν, με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν μετακίνηση κάθε 30 λεπτά από και προς το μετρό στάση Νομισματοκοπείο (άνοδος Μεσογείων, από τις 11.00 π.μ.).

Μεσημεράκι στην Ακρόπολη και την Αρχαία Αγορά

Σας ενημερώσαμε και πρόσφατα, ότι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου –γνωστό και ως Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς– η είσοδος σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας είναι δωρεάν. Αυτό μας δίνει την ιδανική αφορμή για μια βόλτα στην Ακρόπολη, από εκείνες που πάντα σχεδιάζουμε και πάντα αναβάλλουμε, χωρίς το τσιμπημένο αντίτιμο των 12€. Πάρτε ιδέες και έμπνευση από την τελευταία μας βόλτα στην... οροφή της Αθήνας, κάνοντας κλικ εδώ.

Απόγευμα στο Μουσείο της Ακρόπολης

Η είσοδος σε ένα από τα καλύτερα μουσεία του κόσμου θα είναι δωρεάν το Σάββατο από τις 17.00 ως τις 20.00, κι εμείς λέμε να μην χάσουμε την ευκαιρία. Επί τη ευκαιρία, μάλιστα, θα παρακολουθήσουμε και την ξενάγηση στα «Ανθρώπινα πρόσωπα στο Μουσείο Ακρόπολης» που πραγματοποιείται στις 17.00 και στις 19.00 στα ελληνικά και στις 18.00 στα αγγλικά.

Λίγο πιο αργά το απόγευμα, στο Δουργούτι

Από τις 17.00 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ η γειτονιά που φιλοξένησε το σκηνικό της Μαγικής Πόλης του Νίκου Κούνδουρου πλημμυρίζει παραστάσεις, προβολές ταινιών, αφηγήσεις ιστοριών και βόλτες-ξεναγήσεις στα δρομάκια της, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δουργουτίου που πραγματοποιείται όλο το Σαββατοκύριακο. Στις 18.00 το απόγευμα η Ομάδα Άστυ προγραμματίζει έναν από τους πιο ενδιαφέροντες περίπατους-ξεναγήσεις στη γειτονιά, ενώ όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ. Η είσοδος και η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Βράδυ με Tango

Το Greece Tango Day επιστρέφει δυναμικά αυτό το Σαββατοκύριακο, για να μας συστήσει τον υπέροχο αργεντίνικο χορό και να συγκεντρώσει παράλληλα τρόφιμα, ρούχα και σχολικά είδη για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Κλίμακα, που φροντίζει τους άστεγους της Αθήνας. Το ραντεβού του Σαββάτου είναι στις 21.00 στο TANGart LOFT (Καλλιρρόης 10, 2ος όροφος, Μετρό Ακρόπολη) όπου θα πραγματοποιηθούν tango shows από την ομάδα δασκάλων της TANGart, σε μουσική επιμέλεια της Πατρίτσια Γιαννή. Η εκδήλωση θα κρατήσει μέχρι τις 2.00 το πρωί, γι’ αυτό εξοπλιστείτε με τα κατάλληλα παπούτσια και προετοιμαστείτε για πολύ χορό. Η είσοδος είναι, βέβαια, ελεύθερη.Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v