Η βόλτα του Σαββάτου: Τέχνη στην Πλάκα

Δωρεάν ξενάγηση στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, μεζεδάκια μετά ούζου στην Πλάκα και Pink Martini live έχει το πρόγραμμά μας για αυτό το Σάββατο.
Η βόλτα του Σαββάτου: Τέχνη στην Πλάκα
Κάνουμε ζιγκ-ζαγκ ανάμεσα σε προεκλογικά περίπτερα που παίζουν μουσικές στη διαπασών και σε μικρά βουναλάκια από φέιγ-βολάν πολλά υποσχόμενων δημοτικών συμβούλων που στοιβάζονται σε δρόμους και πλατείες, και… χαράζουμε τη δική μας πορεία στην πόλη, μια μέρα πριν τις πολύκροτες δημοτικές εκλογές.

Πρωινό στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης

Με αφορμή τη γιορτή της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης (Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, τηλ.: 210 3243972) μας ξεναγεί δωρεάν το Σάββατο από τις 11.00 ως τις 14.00 στις πλούσιες συλλογές που φιλοξενούνται σε ένα υπέροχο αθηναϊκό σπίτι. Έργο του μακεδόνα αρχιτέκτονα Αριστοτέλη Ζάχου, το κτίριο υπήρξε το σπίτι της μεγάλης λαογράφου Αγγελικής Χατζημιχάλη (1895-1965) η οποία μεγάλωσε στη Πλάκα. Η ιδιαίτερη εσωτερική του διακόσμηση έγινε από λαϊκούς τεχνίτες τον 19ο αιώνα, ενώ στους χώρους του σήμερα φιλοξενούνται μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις, και λαογραφική βιβλιοθήκη με βιβλία και περιοδικά σχετικά με την εθνογραφία, τη λαϊκή τέχνη, παράδοση και λογοτεχνία, κυρίως του ελληνικού χώρου και των Βαλκανίων.

Μεσημέρι στο Καφενείον

Άλλο ένα ιστορικό κτίριο της Πλάκας, στο 1 της οδού Επιχάρμου, χρονολογείται από το 1836. Αυτές τις μέρες απλώνει τα τραπεζάκια του στον μικρό πεζόδρομο που το φιλοξενεί, και σερβίρει με την ίδια άνεση καφεδάκια από νωρίς και ουζοποικιλίες όσο περνά η ώρα. Τα μεζεδάκια του είναι όλα ένα κι ένα (δοκιμάστε οπωσδήποτε τα κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα, τα μυζηθροπιτάκια, τον καβουρμά και τον μπεκρή μεζέ) ενώ η θέση του είναι ιδανική για να χαζεύετε τα πλήθη των τουριστών να ανεβοκατεβαίνουν από το Μοναστηράκι στην Πλάκα και πίσω πάλι. Για ένα γύρο ουζάκια συνοδεία μεζέδων δεν θα πληρώσετε περισσότερα από 12-15€ το άτομο.

Βραδάκι με Pink Martini

Κι αφού βολτάρουμε στην Πλάκα, για να κάψουμε τις θερμίδες των μεζέδων, ή γυρίσουμε σπίτι για να… είμαστε επαρκώς ξεκούραστοι το βράδυ, κατευθυνόμαστε προς το Gazi Hall, για να καλωσορίσουμε και επίσημα το συναυλιακό καλοκαίρι, με το live των πάντα αγαπημένων Pink Martini. Τι θα ακούσουμε εδώ; Ρετρό και τζαζ μοτίβα εμπλουτισμένα με ποπ ρυθμούς αλλά και στοιχεία από διαφορετικές κουλτούρες –από την Ιαπωνία, τη Σουηδία και τη Ρουάντα μέχρι τη Γαλλία και τη Γερμανία. Η συναυλία ξεκινά στις 21.00 και τα εισιτήρια κοστίζουν από 30€ έως 50€.



Η.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v