7 νέα bars στον χάρτη της νυχτερινής Αθήνας

Επτά καινούρια μπαράκια μάς ανοίγουν την όρεξη για καλοκαιρινά κοκτέιλ σε αυλές, παραλίες και όμορφους cozy χώρους στο κέντρο της Αθήνας.
7 νέα bars στον χάρτη της νυχτερινής Αθήνας
του Γιώργου Κόκουβα

Οι νέες αφίξεις στον νυχτερινό χάρτη της Αθήνας έχουν καλοκαιρινό χρώμα και νοσταλγικό άρωμα: Από την ακτή του Αλίμου και τους κήπους του κέντρου, μέχρι τις ατμοσφαιρικές σάλες στις πιο παλιές γειτονιές της πόλης και τα καινούρια «μεσοπολεμικά» στέκια στις πλατείες του κέντρου, τα «φρέσκα» μπαράκια μάς ανοίγουν την όρεξη για βραδινές εξορμήσεις και κοκτεϊλο-δοκιμές που θα μας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην αίσθηση καλοκαιρινών διακοπών. 

Box 
Δεκελέων 1α, Γκάζι, τηλ: 210 3462027

Μίνιμαλ industrial αισθητική, από αυτή που κάνει θραύση τον τελευταίο χρόνο στην Αθήνα, ευελιξία ανάμεσα στην φιλική ατμόσφαιρα για καφέ και σπιτικά γλυκά το πρωί και signature cocktails με δυνατές μουσικές το βράδυ, και ακόμη πιο μπιτάτες νύχτες γεμάτες house sets με γνωστούς DJs κάθε Παρασκευή και Σάββατο είναι η «συνταγή» του… Κουτιού που άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στο Γκάζι. Θα το βρείτε κοντά στις γραμμές του τρένου και θα παραγγείλετε έναν δροσιστικό καφέ σε… κανατούλα αν το επισκεφθείτε κατά την διάρκεια της ημέρας ή κάποιο από τα ευφάνταστα κοκτέιλ τη νύχτα. Ενημερωθείτε για τις house party βραδιές κάθε εβδομάδας εδώ

Mr. Monkey 
Πλατεία Καρύτση 10, τηλ: 210 3245705

Με all day φιλοσοφία, το Mr. Monkey ήρθε για να ντύσει με πιο αρτιστίκ «περίβλημα» τον χώρο του πρώην Blink στην πλατεία Καρύτση. Με τον κύριο… πίθηκο για μασκότ να εποπτεύει από τον τοίχο, ο μικρός χώρος του μπαρ γεμίζει με περίεργα φωτιστικά από γυμνούς γλόμπους ή… κασέτες, ασπρόμαυρο έθνικ πλακάκι, ξύλινα τραπέζια και ψηλά σκαμπό. Οι μουσικές κινούνται σε jazz, soul και funk τόνους, ενώ τα κοκτέιλ είναι tailor made για να ταιριάξουν στα γούστα του καθενός μας. 

Banana Athens 
Αρδηττού 1, Μετς, τηλ: 6981009190

Πιστό στις καλοκαιρινές επάλξεις, το Banana Moon επιστρέφει ανανεωμένο φέτος ως «Banana Athens» και στήνει έναν φωτεινό, χαλαρό χώρο με χαρούμενα χρώματα στην μακρόστενη καταπράσινη «νησίδα» της Αρδηττού. Η μουσική κινείται σε mainstream αλλά και chill out νότες, χωρίς να λείπουν τα jazz και rock’n’roll στοιχεία, ενώ τακτικά θα διοργανώνονται και θεματικές βραδιές. Από τις 12.00 το μεσημέρι, θα το βρίσκετε ανοιχτό για καφέ, σαλάτες και burgers, ενώ το βράδυ έρχεται η ώρα για ποτό (7€) ή δυνατά κοκτέιλ (8-10€). 

Corner Stories 
Πατησίων 337, Πατήσια

Αυτοσυστήνεται ως bistrot bar και καταλαμβάνει τον γωνιακό χώρο του ισογείου μιας ιστορικής πολυκατοικίας στα Πατήσια, εκεί που φιλοξενούταν το club “Motown”. Το Corner Stories μας υποδέχεται στο παλιό μωσαϊκό του για να φιλοξενήσει τσουγκρίσματα ποτηριών με καλό κρασί, άραγμα στα vintage έπιπλα, αλλά και τσιμπολογήματα από τους μεζέδες του μενού του. Ο κατάλογος του αλκοόλ επιδεικνύει ιδιαίτερη αδυναμία στις ετικέτες κρασιών (4-5€ το ποτήρι), επιλογή που επιβάλλει και το ιδιαίτερα ρομαντικό σκηνικό. Οι μουσικές κινούνται σε bossa nova ρυθμούς, ενώ τα σαββατοκύριακα το κλίμα γίνεται ελαφρώς πιο χορευτικό. 

Nālu Café 
Λεωφ. Ποσειδώνος, Ακτή του Ήλιου, Άλιμος, τηλ: 210 9880990

Κατηφορίζουμε προς τα νότια, για να τιμήσουμε την έλευση της καλοκαιρινής σεζόν και την άφιξη ενός νέου χώρου που μας φέρνει πλάι στο κύμα. Το Nālu απλώνει τα άνετα τραπεζάκια του ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, όπου μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας στη λιακάδα κάθε μεσημέρι, να δούμε το ηλιοβασίλεμα με ένα ποτήρι κρασί το σούρουπο και να δοκιμάσουμε τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ της μπάρας το βράδυ, με αγαπημένες μουσικές και φυσικά τον ήχο των κυμάτων για soundtrack. Σημειώστε πως λειτουργεί και ένα ιδιαίτερα προσεγμένο playground στον χώρο του café για να μείνουν ικανοποιημένα και τα μικρότερα μέλη της οικογένειας, αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε το Nālu με τα παιδιά σας. 

The Ritzy 
Μεσογείων 242, Χολαργός, τηλ: 6933335335

Ολοένα και εξαπλώνεται η πιάτσα γύρω από το μετρό του Χολαργού: Το Ritzy είναι μία από τις πιο φρέσκες αφίξεις στην περιοχή, και αποτελεί έναν στιλάτο χώρο με βαρύ βιομηχανικό design που αναδεικνύεται από τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και αγαπά τις funky μελωδίες καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Η λίστα με τα κοκτέιλ ανανεώνεται συνεχώς και περιλαμβάνει ψαγμένες επιλογές με υλικά από διάφορα μέρη του κόσμου, ωραία συνδυασμένα από τους mixologists του Ritzy. Σημειώστε πως αν πεινάσετε, δεν θα μείνετε παραπονεμένοι – θα βρείτε στον κατάλογο επιλογές όπως mini burgers, πίτσες, δροσερές σαλάτες και απολαυστικά γλυκά κάθε Κυριακή στο “Ritzy Sunday Patisserie”. Τα βράδια του Σαββατοκύριακου θα πετύχετε δυνατές θεματικές βραδιές, όπως old school parties με επιτυχίες από τα ‘80s και DJ sets από τον Marky C. 

Il Consigliere 
Ανθίμου Γαζή 15, πλατεία Καρύτση

Με όνομα δανεισμένο από τους συμβουλάτορες της μαφίας του Νονού, το Il Consigliere δεν θα μπορούσε παρά να φέρνει λίγο ακόμη αέρα Ποτοαπαγόρευσης στο κέντρο της Αθήνας – που κάτι μας λέει ότι είναι η νέα αγαπημένη τάση της νυχτερινής σκηνής. Η μεσοπολεμική ατμόσφαιρα οφείλεται στον μικρό, ημιφωτισμένο χώρο και στα έπιπλα-αντίκες που συγκεντρώθηκαν με φροντίδα από διάφορες δημοπρασίες ανά τον κόσμο. Στα ηχεία παίζει ιταλική και γαλλική τζαζ, που δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να απολαύσετε ένα χαλαρό ποτό. Μέχρι να ακουστεί το old school καμπανάκι από την μπάρα, εκεί γύρω στις 3, που σημαίνει πως… ο consigliere πηγαίνει για ύπνο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v