Ποτό και live: 10 «ζωντανές» διευθύνσεις στην Αθήνα

Ποτά και cocktails συνοδεία rock, jazz και πολυσυλλεκτικών ήχων; Γιατί όχι; Ακολουθήστε μας καθώς ανακαλύπτουμε παλιά και νέα live στέκια στην πόλη.
Ποτό και live: 10 «ζωντανές» διευθύνσεις στην Αθήνα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η κατάσταση έχει ως εξής: πας στο μαγαζί, απολαμβάνεις το ποτό/cocktail σου και παράλληλα αντί για το συμβατικό dj set έχεις την ευκαιρία να δεις ζωντανά μια εγχώρια μπάντα. Δεν ακούγεται άσχημη ιδέα και δεν είναι. Η νέα τάση στη νυχτερινή ζωή συνδυάζει ποτάκι με live εμφάνιση και όπως φαίνεται βρίσκει απήχηση σε ολοένα και περισσότερο κόσμο.

Από τις παλιές καραβάνες του είδους, μέχρι τις νέες αφίξεις ή «μεταμορφώσεις» ακολουθούμε την ζωντανή μουσική σε δέκα live διευθύνσεις της πόλης.

Κόκκινη Σβούρα Αγίου Γεωργίου 17, Χαλάνδρι, τηλ: 211 012 5454

Το χαριτωμένο χαλανδριώτικο καφέ στην Αγίου Γεωργίου κατάφερε να γίνει στέκι για δύο λόγους: πρώτον για τα υπέροχα cookies που σερβίρει κατευθείαν από τον φούρνο και δεύτερον για τα τακτικά live που διοργανώνει στον χώρο του με εναλλακτικούς καλλιτέχνες. Προσθέστε στα δύο παραπάνω και το γεγονός ότι ο χώρος του διαθέτει μια ιδιαίτερη pop αισθητική που ξεχωρίζει από αντίστοιχα μαγαζιά στην περιοχή και έχετε ένα καλό πακέτο για live έξοδο. Μόνιμοι προσκεκλημένοι κάθε Παρασκευή το houseband NOVO, ενώ δεν λείπουν και οι μετακλήσεις εγχώριων σταρ όπως ο ROUS.

Revenge of Rock Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι

Το θρυλικό ροκάδικο μετακόμισε αλλά… μυαλό δεν έβαλε. Έτσι συνεχίζει σε νέο χώρο πλέον στην Κηφισίας να διοργανώνει θεματικές βραδιές με tribute bands σε μεγαθήρια του χώρου (Ramones, Metallica κτλ.) τα Σαββατοκύριακα, ενώ τις Τρίτες σειρά παίρνουν μουσικοί και μπάντες οι οποίες συμμετέχουν στα καθιερωμένα Jam Nights παρουσιάζοντας το υλικό τους και τζαμάροντας με το κοινό. Αποκλειστικά για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μάλιστα, το Revenge διοργανώνει ένα show αφιερωμένο στον… Έρωτα φιλοξενώντας τους Customize! και υπόσχεται μια βραδιά γεμάτη αίμα δάκρυα και ιδρώτα.

Cabaret Voltaire Μαραθώνος 30, τηλ. 21 0522 7046

Στην οδό Μαραθώνος στο Μεταξουργείο, στον χώρο που υπήρξε το ατελιέ του ζωγράφου Γιάννη Μίχα, το Cabaret Voltaire φιλοξενεί από το 2007 εκτός από εικαστικές εκδηλώσεις, και live με ταλαντούχους Έλληνες καλλιτέχνες. Jazz, rock, ακουστικές μουσικές συναντήσεις, παραδοσιακές μελωδίες, funk και soul ρυθμοί μπλέκονται γλυκά και δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα για κάθε μουσικόφιλο. Από τα επερχόμενα live ξεχωρίζουμε εκείνο στις 16 Φεβρουαρίου, στο οποίο ο ερμηνευτής Λεωνίδας Μπόμπας παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό με δυναμικές μπαλάντες.

Darling Ηρακλείου 5, τηλ. 6944359923

Μικρό, αλλά… θαυματουργό αυτό εδώ το νεοαφιχθέν μπαράκι του Χαλανδρίου μας τράβηξε το ενδιαφέρον αρχικά με τις προσεγμένες μουσικές του που κινούνται σε jazz/funk/blues μονοπάτια, αλλά τον τελευταίο καιρό αποφάσισε να μην μείνει εκεί. Στήνει λοιπόν live βραδιές σε μόνιμη βάση για τους λάτρεις του ροκ. Σταθερά κάθε Πέμπτη φέρνει τους Almost Fade για ροκ βραδιές, ενώ τα Σαββατοκύριακα όλο και κάποιος εκλεκτός προσκεκλημένος από την εγχώρια σκηνή θα κάνει στάση στον cosy χώρο του. Μείνετε ενημερωμένοι για τα επερχόμενα live από την σελίδα του στο Facebook

After Dark Διδότου 31 & Ιπποκράτους, Εξάρχεια , τηλ. 2103606460

Σταθερή αξία εδώ και χρόνια στην live σκηνή της πόλης, το After Dark επιμένει να εκπέμπει σε rock and roll ρυθμούς. Έτσι στο στέκι των Εξαρχείων θα δείτε να πιάνουν συχνά πόστο μεγάλα ονόματα της εγχώριας σκηνής, αλλά και «φρέσκιες» αφίξεις που εμπλουτίζουν τα ακούσματα το μαγαζιού με garage και punk άποψη. Southern rock ακούσματα την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου με τους «Μόνο Γυμνό», Hard Rock ριφάκια το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου με τον Τόλη Φασόη, θρυλικές μελωδίες το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου με τον Δημήτρη Πουλικάκο και τα Αδέσποτα Σκυλιά και Garage Rock πινελιές την 26 του μήνα με τους 7 Odds είναι μερικά από τα live που ξεχωρίζουν. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Lazy Λεωφόρος Πεντέλης 1, Βριλήσσια

Από το 2004 μουσικοί από όλο το φάσμα της εγχώριας ροκ και blues σκηνής έχουν παρελάσει από το πάλκο του Lazy, το οποίο κάθε άλλο παρά… τεμπελιάζει. Από εδώ έχουν περάσει σημαντικές εγχώριες μπάντες όπως οι τα Υπόγεια Ρεύματα, οι Domenica και οι Blues Wire και εκατοντάδες ανερχόμενοι δημιουργοί του χώρου. Οι Πέμπτες επιμένουν εδώ και καιρό σε «ακουστικούς» ρυθμούς, οι Δευτέρες περιλαμβάνουν ανελέητο τζαμάρισμα και οι υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας (πλην Τρίτης και Τετάρτης) παραδίδονται σε καθαρόαιμους ροκ ρυθμούς. Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Garden 4 Κεραμεικού 4, Χολαργός, τηλ: 21 0653 1888
Το γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε για την ολάνθιστη αυλή, τα φοβερά cocktails και το οικολογικό του feeling, όμως από τον περασμένο Νοέμβριο το συμπαθέστατο αυτό μπαράκι στο Χολαργό αποφάσισε να… τιμήσει τα live με ελεύθερη είσοδο και έμφαση στο underground. Και καλά έκανε. Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου εμφανίζονται οι alternative-rockers Big Nose The Attack, στις 20 Φεβρουαρίου οι metalers Universe 217 και στις 20 οι 3 Fold Pain.

Σπιρτόκουτο Kειριαδών 15, Κάτω Πετράλωνα, τηλ: 2103462689
Για το συμπαθέστατο μπαράκι των Πετραλώνων, τα έχουμε ξαναπεί: φθηνά ποτά, ιδιαίτερες μουσικές, κεφάτη διάθεση. Πρόσφατα αποφάσισαν και αυτοί να μπουν στην λογική του «λάηβ ντριγκιντράγκα» όπως την αποκαλούν και έτσι αυτήν την Κυριακή… ξεπαρθενιάζονται και φιλοξενούν τους La Poderosa, ένα reaggae ακουστικό τρίο με ελεύθερη είσοδο. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τα επερχόμενα live.

Bourbon Δασκαρόλη 67, Γλυφάδα, τηλ: 2109647600

Το κοσμοπολίτικο bar restaurant της Γλυφάδας υπήρξε από τους πρώτους… διδάξαντες της φιλοσοφίας «ποτό μετά ζωντανής μουσικής» και συνεχίζει μέχρι σήμερα απτόητο να φιλοξενεί υπέροχα live στον glam χώρο του. Τις Κυριακές επικρατεί εδώ και μήνες το αδιαχώρητο με τους Vertigo επί σκηνής να ξεσηκώνουν ψυχές, μυαλά και κορμιά με τις ροκ μελωδίες τους, ενώ πλέον έχει καθιερώσει και τις Τετάρτες live με τις Φιγούρες να αναπολούν την χρυσή δεκαετία των 80’s. Περισσότερα εδώ.

Art Express

Νέα άφιξη στον χώρο, το Art Express επενδύει στην retro του ατμόσφαιρα με τα παραδοσιακά ξύλινα τραπεζάκια και καρέκλες να δίνουν ένα oldschool feeling και τις μπάντες που φιλοξενούνται να καλύπτουν μια ευρεία γκάμα ακουσμάτων: από έντεχνο και λαϊκό μέχρι ροκ και τζαζ. Τα live γίνονται κατά κύριο λόγο κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, αλλά ενδέχεται να υπάρξουν και προσθήκες επομένως μείνετε συντονισμένοι στην σελίδα του στο facebook. https://www.facebook.com/artexpresscafe?ref=br_tf

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v