Live clubbing: Η νέα τάση της αθηναϊκής νύχτας

Μουσική σκηνή και mainstream club… δύο σε ένα. Γνωρίστε τη νέα τάση της αθηναϊκής νύχτας, που μας κάνει να χορεύουμε στο ρυθμό της ζωντανής μουσικής.
Live clubbing: Η νέα τάση της αθηναϊκής νύχτας
της Ηρώς Κουνάδη 

Ένα mainstream club. Ένα γκρουπ ή ένας καλλιτέχνης με μικρόφωνο, ντραμς, κιθάρες, φώτα στη σκηνή. Πολύς κόσμος που χορεύει, από κάτω. Καθόλου (ή ελάχιστα) τραπέζια, καθόλου (ή ελάχιστες) «φιάλες» –λουλουδοπόλεμο, όμως, μπορείς να πετύχεις, αν ο καλλιτέχνης ή η βραδιά το εμπνεύσουν. Μπερδευτήκατε; Λογικό: Το live clubbing είναι η πιο φρέσκια τάση στην αθηναϊκή νύχτα, κάπως σαν το φιλί της ζωής που κλήθηκε να συνεφέρει τα mainstream club της πόλης που δείχνουν να χάνουν τη μάχη απέναντι στα ολοένα και περισσότερα, ολοένα και δημοφιλέστερα μπαράκια.

Τι είναι, λοιπόν, το live clubbing; Με απλά λόγια, ένα υβρίδιο μεταξύ mainstream club και μουσικής σκηνής ή πίστας (αυτό το τελευταίο εξαρτάται κάθε φορά από τον καλλιτέχνη και μόνο) όπου ο κόσμος χορεύει υπό τους ήχους του live. Οι τιμές δεν ανεβαίνουν, τραπέζια/ φιάλες και λοιπά απομεινάρια της 90s αισθητικής εκλείπουν ή έστω σπανίζουν, το πάρτι πραγματοποιείται κατά κανόνα καθημερινές, και ξεκινά «κανονικές» (σε αντιδιαστολή με το μεταμεσονύκτιες) ώρες.

Το είχατε δει, για παράδειγμα, παλιότερα στο Socialista του Γκαζιού, να το κάνουν ιδιαίτερα επιτυχημένα οι 1550, οι οποίοι συνεχίζουν ακάθεκτοι και φέτος στο Baraonda. Ορίστε μερικές ακόμα διευθύνσεις για να χορέψετε υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής –ή/και να συμμετέχετε και σε ανελέητο λουλουδοπόλεμο, αν τα φέρει έτσι η ζωή. 

Rock’n’Roll
Πλ. Φιλικής Εταιρείας 14, Κολωνάκι, τηλ.: 210 7220649

Στο θρυλικό club restaurant του Κολωνακίου το live clubbing έχει την τιμητική του πολλές μέρες της εβδομάδας. Τα άκρως ξεσηκωτικά live των My Excuse μόλις τελείωσαν την Τρίτη που μας πέρασε, όμως τη σκυτάλη πήραν οι Tricky Pony της Μαρίας Ναυπλιώτου, που παίζουν μοναδικές (δικές τους) διασκευές γνωστών κομματιών και μας δίνουν έναν πολύ καλό λόγο να βγούμε τις Δευτέρες. Η είσοδος είναι ελεύθερη, και το πάρτι ξεκινά στις 22.30.



Cabaret 
Πατριάρχου Ιωακείμ 43 & Πλουτάρχου, Κολωνάκι, τηλ.: 6979112335

Ένας από τους πρώτους διδάξαντες του live clubbing, έχει φιλοξενήσει μεταξύ άλλων στη σκηνή του τους Μύρωνα Στρατή, Ησαΐα Ματιάμπα, Δήμο Αναστασιάδη και Μέλισσες. Συνεχίζει δυναμικά και φέτος με τα επιτυχημένα σαββατιάτικα live των Onirama, που αγγίζουν τα όρια του θρύλου στη νυχτερινή Αθήνα. Η set list περιλαμβάνει pop και rock επιτυχίες, ο κόσμος (εννοείται) χορεύει, και το πάρτι κρατά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η είσοδος κοστίζει 10€ με ποτό.

 
Baraonda
Τσόχα 43, Αμπελόκηποι, τηλ.: 210 6444308

Οι 1550 είναι γνωστοί για την άκρως ξεσηκωτική ροκ διάθεση των live τους. Σταθεροί θαμώνες του αθηναϊκού live clubbing εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια, πλημμυρίζουν φέτος κάθε Τετάρτη με κόσμο που χορεύει το Baraonda των Αμπελοκήπων. Η ατμόσφαιρα θυμίζει περισσότερο rock party και λιγότερο live (αυτό είναι άλλωστε και το νόημα του live clubbing) και στη σκηνή τους συνοδεύουν οι Anorymous Band και η Κρυσταλλία. Η είσοδος είναι ελεύθερη, το ποτό κοστίζει 8€, ενώ το πάρτι ξεκινά στις 22.30.

 
4711
Αλωπεκής 16 (εμπ. κέντρο Λαιμού), Κολωνάκι, τηλ.: 210 7214711

Ακροβατώντας στα όρια μεταξύ club και πίστας, ο Διονύσης Σχοινάς κάνει… αυτό ακριβώς που περιγράφει ο γενικός όρος “live clubbing”. Αρχής γενομένης από την ελληνική mainstream pop, το ρεπερτόριο μπορεί να φτάσει μέχρι disco επιτυχίες και «ξένα διάφορα» των 90s (σκεφτείτε Michael Jackson ανακατεμένο με Καίτη Γαρμπή, κι έχετε μια ιδέα). Το show… καλά κρατεί κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Η είσοδος με ποτό κοστίζει 10€. 

Blondie’s
Ξάνθου 5, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3388123

Στο υπόγειο κολωνακιώτικο club που άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγο καιρό, τις Κυριακές το πάρτι είναι ελληνικό –κι όταν λέμε ελληνικό, εννοούμε κομπλέ με σαμπανιέρες και λουλουδοπόλεμο. Το κέφι εγγυάται από σκηνής το επιτυχημένο δίδυμο Γιάννης Βαρδής – Γιώργος Λιανός, με αγαπημένες mainstream ελληνικές επιτυχίες. Η είσοδος είναι ελεύθερη, και το ποτό κοστίζει 8€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v