Η έξοδος του Σαββάτου: Ας αρχίσουν τα μασκέ!

Βιβλιοφιλικό περίπατο με φθηνές αγορές, νόστιμους μεζέδες στο Θησείο και το πρώτο μασκέ πάρτι της χρονιάς περιλαμβάνει το πρόγραμμά μας για αυτό το Σάββατο.
Η έξοδος του Σαββάτου: Ας αρχίσουν τα μασκέ!
Ξημερώνει Σάββατο. Αυτό σημαίνει ότι ο Άγιος Βαλεντίνος πέρασε. Ώρα να πάρει σειρά η πραγματική φιέστα του Φεβρουαρίου. Ώρα να αρχίσουν οι Απόκριες. Δεν ξέρουμε αν βιαζόμαστε λιγάκι να το γιορτάσουμε, αλλά το σαββατόβραδο ετοιμάζεται το πρώτο μεγαλειώδες μασκέ πάρτι της πόλης, και μάλιστα από μια αγαπημένη μας ομάδα διοργανωτών, με θέμα “κακοί της Ντίσνεϊ” (και όχι μόνο). Πριν, όμως, βρούμε τον… κακό μας εαυτό, κάνουμε μια άκρως εποικοδομητική βόλτα στο κέντρο της πόλης, όπου κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον περιμένει τους φίλους του βιβλίου.

Open Walk Athens: Η Αθήνα του βιβλίου
Από τις 11.00 το πρωί ως τις 16.00, οι Atenistas μας καλούν σε έναν ενδιαφέροντα βιβλιοφιλικό περίπατο στο κέντρο της πόλης, από το Σύνταγμα ως τα Εξάρχεια και το Κολωνάκι. Πρόκειται για έναν ανοιχτό περίπατο που καλεί τους Αθηναίους να γνωρίσουν διάφορες πτυχές της πόλης, της ιστορίας και των ανθρώπων της, μέσα από ανακαλύψεις σε σημαντικά βιβλιοπωλεία, βιβλιοδετεία και εκδοτικούς οίκους του κέντρου.

Στην αφετηρία, στο Σύνταγμα, θα παραλάβουμε τα ειδικά αυτοκόλλητα που θα μας επιτρέψουν ταυτόχρονα να επωφεληθούμε από τις εκπτώσεις και τις προσφορές οι οποίες ειδικά για την περίσταση θα φτάσουν από το 10% ως το 70% σε εικοσιπέντε βιβλιοπωλεία της Αθήνας. Παράλληλα, σε λογοτεχνικά στέκια του κέντρου θα πραγματοποιούνται παρουσιάσεις, συζητήσεις, αναγνώσεις βιβλίων από ηθοποιούς και παραμυθάδες. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

Στο Θησείο για τσιμπούσι 
Με τα καινούρια μας βιβλία ανά χείρας, ανεβαίνουμε τον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου και ανηφορίζουμε ως το Kabar (Ακάμαντος 28, Θησείο, τηλ: 2103464285) και την νόστιμη αυλή του. Πρόκειται για το «γκουρμέ» αδερφάκι της Κάππαρης των Πετραλώνων, που σερβίρει ελληνικές γεύσεις… with a twist, σε γενναιόδωρες μερίδες – δοκιμάστε το υπέροχο κριθαρότο ή το ριζότο με λάδι τρούφας, καθώς και τα εξαιρετικά μπιφτεκάκια διαφορετικών κιμάδων. Έχουμε δοκιμάσει επίσης, και συστήνουμε ανεπιφύλακτα, τον κόκορα με πορτοκάλι, το μεσσηνιακό ταλαγάνι και την σαλάτα με σπανάκι και καραμελωμένα φουντούκια. Το γλυκό έρχεται κερασμένο και ο λογαριασμός, περιλαμβανομένου κρασιού κυμαίνεται στα 18-20€ κατ’ άτομο.

Ώρα για trash αποκριάτικο πάρτι

Οι Trashformers φέρνουν πρώτοι την Αποκριά στην Αθήνα, και διοργανώνουν ένα από τα θρυλικά τους πάρτι στο KooKoo στο Γκάζι (Ιάκχου 17) που αυτή τη φορά εκτός από trash είναι και καρναβαλικό. Κακοί και κακές των κόμιξ, των ταινιών, της Ιστορίας ή της φαντασίας μας θα παρελάσουν από τον χώρο του KooKoo, όπου η ομάδα των Trashformers θα παίζει επιτυχίες από τα ‘80s και τα ‘90s, καθώς και video από μουσικά θέματα τηλεοπτικών shows που έγραψαν ιστορία στην ποπ κουλτούρα. Η είσοδος στοιχίζει 9,99€ με μπύρα ή κρασί. Δείτε εδώ την συνέντευξη που παραχώρησαν οι Trashformers στο in2life. 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v