Τα δωρεάν του Φεβρουαρίου: 12 καλά νέα

Δωρεάν θεατρικές παραστάσεις, jazz συναυλίες, όπερα, αστροφυσική, κουκλοθέατρο ακόμα και… rock live με κερασμένη μπύρα έχει ο Φεβρουάριος στην Αθήνα.
Τα δωρεάν του Φεβρουαρίου: 12 καλά νέα
της Ηρώς Κουνάδη

Οι δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη αυξάνονται και πληθύνονται, με αποτέλεσμα να έχουμε πια ακόμα και live με rock μελωδίες, στα οποία δεν είναι δωρεάν μόνο η είσοδος αλλά και… η μπύρα! Ορίστε δώδεκα «διαμαντάκια» που εντοπίσαμε σκαλίζοντας ατζέντες και ημερολόγια εκδηλώσεων για τον αθηναϊκό Φεβρουάριο.

Θέατρο στον παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Δραπετσώνας

Η ομάδα Nomades Artcore παρουσιάζει την παράσταση-διάδραση με τίτλο "Project 3 - Θλίψη" για τρεις παραστάσεις στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Δραπετσώνας, στις 14-16 Φεβρουαρίου 2014. Η παράσταση είναι μέρος του project «Από το εγώ στο εμένα και από το εμείς στο μαζί»: Πέντε ερευνητικά τριήμερα βασισμένα στα συναισθήματα, όπου το θέατρο συναντά τη μουσική, την τέχνη της φωτογραφίας, το χορό, τις εικαστικές εγκαταστάσεις και το video art.



Jam Nights στο DrumWorld

Το εξαρχειώτικο Drumworld (Εμμανουήλ Μπενάκη 32) διοργανώνει κάθε Τρίτη Jam Nights, με live rock, ελεύθερη είσοδο και red bull ή μπύρα δωρεάν –ναι, δωρεάν. Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου επί σκηνής θα δούμε τον Πάνο Μπίρμπα, ενώ για τη συνέχεια θα χρειαστεί να μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα του DrumWorld στο Facebook.

Live jazz στο Taf

Το Leonidas Sarantopoulos Quintet έρχεται για δεύτερη φορά στο metamatic:taf (Νορμανού 5, Μοναστηράκι) για να παρουσιάσει καινούριες πρωτότυπες συνθέσεις αλλά και παλαιότερες από τον δίσκο ‘Black Mamba’ του 2012, την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 21.30.



Ρεμπέτικες και σμυρνέικες μελωδίες στο Polis Art Café

Η Kompania γιορτάζει την κυκλοφορία του δεύτερου στη σειρά δίσκου της, και παράλληλα την ευρωπαϊκή διάκριση στο νούμερο 7 των charts του World Music Charts Europe, παρουσιάζοντας το νέο της δίσκο στο Polis Art Café (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου) την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 21.30.



Κουκλοθέατρο στην Ακαδημία Πλάτωνος

Έξι θίασοι κουκλοθεάτρου ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν στο Συνεργατικό Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος καινούργιες αλλά και παλιότερες παραγωγές τους, για μικρούς και μεγάλους. Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στις 22.00 η ομάδα Καραβάν παρουσιάζει τον «Κατακλυσμός από την Χώρα του Παραμυθιού στον Κόσμο των Ανθρώπων» ενώ την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 22.00 η Ομάδα Πύραυλος παρουσιάζει το «Κακούλα Παλούκ».

Απογεύματα στο φουαγιέ της Λυρικής

Δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντα «απογεύματα στο φουαγιέ» έχει να προτείνει η Εθνική Λυρική Σκηνή για τον Φεβρουάριο: Στις 16 Φεβρουαρίου παρουσιάζεται η όπερα του Σπύρου Σαμάρα «Η δεσποινίς ντε Μπελ-Ιλ» και στις 23 Φεβρουαρίου η οπερέτα του Ιωσήφ Ριτσιάρδη «Αποκριάτικο όνειρο».

Κλασική μουσική από τη Συμφωνική του Δήμου

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιήσει δύο δωρεάν συναυλίες, στις 5 και τις 17 Φεβρουαρίου, στον Πολυχώρο Άννα και Μαρία Καλουτά (Τιμοκρέοντος 6α, Ν. Κόσμος, τηλ.: 210 9344131). Θα ακουστούν, μεταξύ άλλων, έργα των Dvorak, Strauss, Tchaikovsky και Smetana. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των συναυλιών εδώ.

Μαθήματα… Αστροφυσικής στο Μουσείο Ηρακλειδών

Ο διδάκτωρ Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνης Αντωνίου δίνει την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στις 18.30 μια άκρως ενδιαφέρουσα διάλεξη, με θέμα «Ο Τετραπέρατος Κόσμος», στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου Ηρακλειδών (Ηρακλειδών 16, Θησείο). 

Βίντεο-εγκατάσταση στο Beton7

36 βίντεο από εννέα πόλεις του κόσμου, με θέμα τη δουλειά στο Ανόι, το Βερολίνο, το Κάιρο, τη Λότζ, τη Μόσχα, τη Μπανγκαλόρ, το Μπουένος Άιρες, το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Τελ Αβίβ. Η βίντεο-εγκατάσταση των Harun Farocki και Antje Ehmann έχει τίτλο «Δουλειά σε Μονοπλάνο» και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε. Η εγκατάσταση είναι επισκέψιμη από Δευτέρα έως Παρασκευή 14.00-20.30 και τα Σάββατα 14.00-18.00 στο Beton7 (Πύδνας 7, Βοτανικός, τηλ.: 210 7512625).

Performance στο fabrica Athens

Ένας τραγουδιστής, ένα μικρόφωνο και ένα παλιό παιδικό συνθεσάιζερ, αφηγούνται μια ατυχή ερωτική ιστορία με τραγούδια των Joy Division, Depeche Mode και Iggy Pop, μέσα από την ποίηση της Αγγλίδας αυτόχειρα Sarah Kane. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15, στο fabrica athens (Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος, Μεταξουργείο).

Μουσική και ποίηση συναντιούνται στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Το Αιώνιο είδωλο είναι ένα έργο σε δύο μέρη για μονωδούς, χορευτές και μουσικούς, όπου η ιταλική ποίηση από τον 14ο έως τις αρχές του 20ού αιώνα συναντά την πλαστικότητα του χορού. Παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στις 20.30 στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας (Ιπποκράτους 41). Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση και τους συντελεστές της εδώ.

Δωρεάν μαθήματα ρώσικων

Ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων (ΣΕΕ) θα οργανώσει τον Φεβρουάριο 2014 νέα τμήματα για δωρεάν εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας. Τα μαθήματα θα γίνονται ένα δίωρο την εβδομάδα, πρωινές και απογευματινές ώρες, στα γραφεία του ΣΕΕ (Βουλής 44Α, 1ος όροφος, Πλατεία Συντάγματος) και θα διαρκέσουν μέχρι τον Ιούνιο 2014. Γραπτές αιτήσεις γίνονται δεκτές έως και την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 στο e-mail [email protected].



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v