Φτηνά ποτά σε 7 υπέροχα αθηναϊκά μπαράκια

Από το κέντρο ως το Χαλάνδρι και από το Θησείο μέχρι τους Αμπελόκηπους, φτιάχνουμε τον χάρτη των καλύτερων αθηναϊκών μπαρ που σερβίρουν φτηνά ποτά.
Φτηνά ποτά σε 7 υπέροχα αθηναϊκά μπαράκια
της Ηρώς Κουνάδη

«Γιατί να είναι τόσο δύσκολο να βρεις ωραία μπαράκια που σερβίρουν φτηνά ποτά;». Τσουγκρίζαμε Μοχίτο φράουλα στην μπάρα του νέου αγαπημένου μας εξαρχειώτικου μπαρ και αναλύαμε το ακανθώδες ζήτημα του εν Αθήναις φτηνού ποτού. Διαπιστώναμε, δε, όσο προχωρούσε η συζήτηση ότι τα περιζήτητο «ποτό των 5 ευρώ» το βρίσκουμε ως επί το πλείστον σε νέο-καφενεία παύλα τσιπουράδικα. Όσο και αν αγαπάμε αυτά τα τελευταία, υπάρχουν μέρες που θέλουμε σκαμπό στη μπάρα, λικνιστική μουσική και ατμόσφαιρα… μπαρίστικη και όχι παρεΐστικη.

Βγήκαμε, λοιπόν, σε αναζήτηση φτηνών ποτών σε ωραία μπαρ. Και ιδού τα αποτελέσματα μιας μίνι οδύσσειας ανά την Αθήνα.

Κόκκινος Λωτός
Ζωοδόχου Πηγής 5, τηλ: 210 3801380

Κατακόκκινοι τοίχοι, βεντάλιες και… σανίδες του surf να τους στολίζουν, ένα δωματιάκι με τεράστιες μαξιλάρες στο πίσω μέρος για την παρέα που θέλει να «αράξει», και ανεβαστικές μουσικές που αλλάζουν αναλόγως ημέρας και διάθεσης της στιγμής: από reggae και dancehall μέχρι indie και λοιπά «ροκίζοντα» είδη. Και τιμές-έκπληξη: στα 4,20€ το Μοχίτο, από 0,80€ ο καφές. Δοκιμάστε οπωσδήποτε Μοχίτο Φράουλα, θα μας θυμηθείτε. 

Πικάπ
Δημοφώντος 10, Θησείο, τηλ.: 211 2145079

Ήρθε και «προσγειώθηκε» πρόσφατα στην πιάτσα του Θησείου, και φύσηξε… εναλλακτικό αεράκι στη γειτονιά. Μωσαϊκό στο πάτωμα, ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ιδιαίτερα αντικείμενα όπως ένα πολύ ενδιαφέρον φωτιστικό φτιαγμένο από παλιές κασσέτες και ωραίες ζωγραφικές στους τοίχους συνθέτουν την χειροποίητη διακόσμησή του. Οι μουσικές «ροκίζουν» (σκεφτείτε Thievery Corporation, Black Keys και Killers) αλλά παίζουν στην ένταση εκείνη που ενθαρρύνει πρωτίστως τις συζητήσεις ανάμεσα στις παρέες. Το (καθαρότατο) ποτό κοστίζει 5€. 

Paralelo 33 
Αμφικτύονος 33, Θησείο

Άλλη μια άφιξη στην γειτονιά του Θησείου, που λίγο ακόμα και θα κάνει στροφή 180 μοιρών από απόλυτα mainstream σε απόλυτα εναλλακτική. Το Paralelo 33 στεγάζεται σε ένα γλυκύτατο παλιό σπίτι με εσωτερική αυλή και δύο χώρους δεξιά κι αριστερά της: έναν ήσυχο με τραπεζάκια κι έναν μεγαλύτερο με την μπάρα. Σερβίρει ποτά στα 5,50€ (τριπλή μεζούρα παρακαλώ!) και παίζει μουσικές που αλλάζουν ανάλογα με τη διάθεση και τον DJ από ethnic και funk σε soul και psy ambient. Μείνετε ενημερωμένοι για τα events που διοργανώνει τακτικά, και τα DJ set’s που φιλοξενεί, στη σελίδα του στο Facebook

Lab 
Τριφυλλίας 71, Αμπελόκηποι, τηλ.: 215 5500791

Το (σχεδόν πανταχού παρόν πια) βιομηχανικό design συναντά την φιλοσοφία της ανακύκλωσης υλικών και το αποτέλεσμα είναι το Lab, ένα από τα λίγα μπαρ που ξεχωρίζουν στα πέριξ της πολύβουης πιάτσας της Πανόρμου. Με μουσικές που κινούνται από την αναμενόμενη jazz-o-funk μέχρι reggae και λίγα ηλεκτρονικά περάσματα, και ποτά στα 5€ έχει όλα τα φόντα για να γίνει το νέο αγαπημένο στέκι της παρέας. Σημειώστε ότι, εκτός από ποτά, μπύρες και κρασί (και καφεδάκια το πρωί) σερβίρει και ψημένη ρακή που έρχεται απευθείας από την Αμοργό.

Πινόκιο
Αγίας Παρασκευής 55, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6828274

Εμφανίστηκε πριν από λίγους μήνες στο Χαλάνδρι –που όσο πάει αποκτά όλο και πιο ενδιαφέροντα μπαράκια. Σερβίρει καθαρά ποτά οι τιμές των οποίων δεν ξεπερνούν τα 5€, και φιλοξενεί στα decks του ομάδες όπως οι Not Sober και Shut the Fuck Up. Μας αρέσει ιδιαίτερα η χειροποίητη διακόσμηση και το cozy παταράκι που φιλοξενεί τακτικά events όπως ενδιαφέρουσες εκθέσεις φωτογραφίας. 

Πλυντήριο 
Κολοκυνθούς 30 και Λεονάττου 5-7, Μεταξουργείο, τηλ.: 697 8218867

Για το νέο και ωραίο μπαράκι του Μεταξουργείου σας τα είπαμε και πρόσφατα: Το mix'n'match της διακόσμησής του συνθέτουν παλιά πλυντήρια, «ανακυκλωμένα» ξύλινα παντζούρια που μεταμορφώνονται σε τραπεζάκια, αμπαζούρ βγαλμένα από γαλλικό μπουντουάρ, ένας εξωγήινος σε φυσικό μέγεθος στα decks και μερικές… απλωμένες μπουγάδες. Η μουσική είναι εξίσου πολυσυλλεκτική, και εξαρτάται πάντα από την ώρα, τη διάθεση και τον DJ της ημέρας: Από funk μέχρι house, και από drum’n’bass μέχρι 90s parties, τα πάντα παίζουν. Οι δε τιμές δεν ξεπερνούν τα 5,50€ για το ποτό. 

Zero 
Μεγάλου Αλεξάνδρου 120, Μεταξουργείο, τηλ.: 213 0237420

Κάνει τη διαφορά ανάμεσα στα τσιπουράδικα της Μεγάλου Αλεξάνδρου, με δυνατά πάρτι, live και DJ set’s. Από τα ηχεία του ακούγονται με την ίδια συχνότητα punk rock και new wave (στο Cult Night της Πέμπτης) αλλά και funk και χορευτικά tunes. Μείνετε συντονισμένοι για τα επερχόμενα live και DJ set’s στη σελίδα του στο Facebook. Το απλό ποτό κοστίζει 5,50€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v