10 «φωτισμένα» πάρτι για το τριήμερο

Και dance και reggae, και trash 90s και swing μέχρι τελικής πτώσης. Απ’ όλα έχει αυτό το τριήμερο για όσους μείνουν στην Αθήνα.
10 «φωτισμένα» πάρτι για το τριήμερο
της Ηρώς Κουνάδη

Αν η λίστα με τις προτάσεις μας δεν σας ενέπνευσε να εκδράμετε το πρώτο τριήμερο της χρονιάς, έχουμε –κι άλλες– λύσεις: Το πνεύμα των γιορτών στην πόλη καλά κρατεί, και τα πάρτι δίνουν και παίρνουν. Εμείς συγκεντρώσαμε δέκα από τα καλύτερα, για όλα τα (μουσικά) γούστα, κι εσείς έχετε το δύσκολο έργο να διαλέξετε πού θα πρωτοπάτε.

Πυρετός το Σαββατόβραδο

Let it Burn στο Τώρα Κ44: Η απολαυστική ομάδα Last Page διοργανώνει το πρώτο “Let it Burn” πάρτι της χρονιάς. Όπως το θέτουν οι ίδιοι, «90s, 80s, κιθάρες, (χαζο)χαρούμενα χιτς και ο Χρήστος Δεμέτης για άλλη μια φορά στους ώμους των πιστών του οπαδών». Είναι 90s, είναι trash, είναι οι παιδικές μας αναμνήσεις (από Prodigy μέχρι Backstreet Boys και Chimo Bayo, Asi Me Gusta a Mi). Και η είσοδος είναι ελεύθερη.

The DeathDisco Society στο Death Disco: Όπως κάθε Σάββατο, το DeathDisco διοργανώνει ένα πάρτι με τα καλύτερα new wave, 80's, EBM, post punk, minimal, indie, gothic, electro τραγούδια από τα 80's μέχρι και σήμερα. Στα decks οι Λεωνίδας Σκιαδάς και Jeremy. Ωγύγου 16, Ψυρρή. 

New Year's Swing Party στον Ιανό: Οι "Athens Swing Cats", υποδέχονται τη νέα χρονιά στον ΙΑΝΟ, με ένα μεγάλο πάρτι και μια βραδιά βγαλμένη από τη μαυρόασπρη δεκαετία του 1940 αλλά με πολύ ζωντάνια, χρώμα και χορό. Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Benny Goodman και πολλές (μα πολλές) εντυπωσιακές χορευτικές φιγούρες. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00 και η είσοδος κοστίζει 10€ με κρασί ή μπύρα.

Ntrop Recordings Night στο Six D.O.G.S.: O Leon Segka παρουσιάζει το πρώτο του dancefloor live act με τραγούδια όπως τα Inside you, Mosanto, Paraket, Kude, remixes για τους Μιχάλη Δέλτα, Mary & The Boy, αλλά και ακυκλοφόρητα από το επερχόμενο άλμπουμ ‘Last Train To Pain’. Ένα ωριαίο hardware live μαζί με performances από τις Violet Louise και Mz Sunday Luv. Mετά το live θα ακολουθήσει DJ set από τον Leon Segka. Mαζί του ο DJ και παραγωγός Serafim Tsotsonis. Το live ξεκινά τα Μεσάνυχτα, η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ οι τριάντα πρώτοι κερδίζουν δωράκι ένα βινύλιο της Ntrop recordings. 

Trashformers Trash Party στο Koo-Koo: Η θρυλικότερη των θρυλικών ομάδων που διοργανώνουν 90s party ανά την πόλη ξεσκονίζει και πάλι τα CD της Αλέξιας και του Χαριτοδιπλωμένου, προβάρει τις φιγούρες της Macarena και μας περιμένει για το πρώτο Trashformers πάρτι της χρονιάς στο Koo-Koo. Η είσοδος κοστίζει 10€ με κρασί ή μπύρα, το ποτό κάνει 6€ και οι (υπόλοιπες) μπύρες 4€. 

Κυριακή κοντή γιορτή

Digital Roots Vibration στο Τώρα Κ44: Ο Manjah και ο Blast'em Bop συναντούν για πρώτη φορά στη σκηνή του Κ44 την Anna Mystic για να παρουσιάσουν ένα μουσικό session άκρως εκρηκτικό. Ήχοι και ρυθμοί απο Digital Reggae, Dancehall και Electronic Dub θα κυριαρχούν σε κάθε set καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Δεν θα λείψουν βέβαια Jungle και Dubstep περάσματα, αφού η διαδρομή στα Reggae μονοπάτια προβλέπεται μεγάλη. Η είσοδος είναι, όπως πάντα, ελεύθερη.

80s & 90s Trash Party στο Πλυντήριο: Η ομάδα του 90ίλες Blog επιστρέφει στα decks, αυτή τη φορά στο καινούριο αγαπημένο μας Πλυντήριο Bar του Μεταξουργείου, για το πρώτο 80s-90s trash party της χρονιάς. «Τρασίλες, βιντεάκια και πολύυυ χορός για να τελειώσουν ωραία οι διακοπές και να αρχίσει καλά η νέα χρονιά» όπως λένε οι ίδιοι. Η είσοδος είναι ελεύθερη, και το πάρτι ξεκινά στις 23.00.

Takis Barberis Group στο Χυτήριο: Το Takis Barberis Group παρουσιάζει στο Χυτήριο γνωστές, αλλά και νέες συνθέσεις του Τάκη Μπαρμπέρη από το νέο άλμπουμ με τίτλο Jargon που μόλις κυκλοφόρησε. Μουσική με βάση την Jazz που αφομοιώνει πολλά στοιχεία από funk, rock, ινδική, αφρικάνικη, βαλκανική και ελληνική μουσική. Η είσοδος κοστίζει 5€ και το live ξεκινά στις 22.30. Για κρατήσεις και πληροφορίες: 210 3412313.

Trouble on Sunday στο Ρομάντσο: «Μαύρο, ιδρώτας, αγάπη». Αυτές είναι οι τρεις λέξεις που χρησιμοποιούν ο Κωστής από τους Black Athena και ο Alex από τους Trans για να χαρακτηρίσουν το Trouble, την θεματική μουσική βραδιά που διοργανώνουν μαζί εδώ και δύο χρόνια. Η μουσική ταυτότητα παραμένει αυθεντική και αναλλοίωτη: boogie, funk, soul, jazz, σπάνια δυσεύρετα και all-time classics. Η είσοδος είναι ελεύθερη, και η ώρα προσέλευσης στις 23.00. 

Diminuita στο Τριφασικό: Διασκευές συνθέσεων του Django Reinhardt και άλλων συνθετών της εποχής καθώς και πρωτότυπες συνθέσεις του σχήματος, από τον πρώτο τους επίσημο δίσκο με τίτλο ‘a-rhythmology’(2011) με έμφαση στον καθαρό, φυσικό ήχο των ακουστικών οργάνων και στην ελευθερία μουσικής, αυτοσχεδιαστικής έκφρασης. Με τον αέρα του swing κι αρμονικές αναφορές στο bebop, πρωτότυπες μελωδικές γραμμές, αλλά και ρυθμική ευελιξία. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η ώρα έναρξης στις 22.00.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v