Η πανηγυρική έξοδος του πρώτου Σαββάτου του 2014

Το πρώτο Σάββατο του 2014 μας βρίσκει στο κέντρο της πόλης με «Φλαντρώ», swing και οικονομικά cocktails. Σκέφτεστε καλύτερο ποδαρικό;
Η πανηγυρική έξοδος του πρώτου Σαββάτου του 2014
Στον απόηχο των ρεβεγιόν, του χορού και του αναπόφευκτου hangover, το πρώτο Σάββατο του 2014 πιθανώς για πολλούς να αποτελέσει ημέρα σωματικής και ψυχικής… αποθεραπείας.

Για εμάς, είναι μια αφορμή να κάνουμε ποδαρικό στο νέο έτος συνδυάζοντας θέατρο, ξεσηκωτικούς ρυθμούς και φθηνά ποτά στο κέντρο της πόλης. Όσοι πιστοί λοιπόν, προσέλθετε.

Απογευματινή «Φλαντρώ» στο Εθνικό Θέατρο
Πρώτη μας στάση το Κτίριο Τσίλλερ (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, 210 5288.170) όπου θα παρακολουθήσουμε μια «Τραγωδία του πόθου», όπως χαρακτήρισε ο Παντελής Χορν τη «Φλαντρώ», το έργο που έγραψε το 1925 και θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά για την ελληνική δραματουργία των αρχών του 20ου αιώνα.

Την ομώνυμη αρχόντισσα υποδύεται η Λυδία Κονιόρδου, η οποία σκηνοθετεί και την παράσταση. Χήρα με δυο κόρες από διαφορετικούς γάμους, η Φλαντρώ ζει πολλά χρόνια μόνη, καταπιεσμένη και στερημένη από έρωτα. Μόλις κάνει την εμφάνισή του ενός νεαρός άντρας, τότε τα μυστικά και τα απωθημένα της ανέραστης ζωής της ξυπνούν και σκιάζουν την ψυχή και το σπίτι της.

Η παράσταση ξεκινά στις 18.00, ενώ το εισιτήριο κοστίζει 15€ (10€ το φοιτητικό).

Ο Ιανός χορεύει swing
Συνεχίζουμε με άφθονο χορό με τους συνήθεις υπόπτους στην Σταδίου. Οι «Athens Swing Cats», η ομάδα που κάνει την Αθήνα να χορεύει Swing από το 2008, υποδέχονται τη νέα χρονιά στον ΙΑΝΟ, με ένα μεγάλο πάρτι βγαλμένο από τη μαυρόασπρη δεκαετία του 1940 αλλά με πολύ ζωντάνια, χρώμα και χορό μέχρι… όσο αντέξετε.



Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00, ενώ η είσοδος κοστίζει 10€ με ποτό. Πληροφορίες/κρατήσεις: 210 32 17 810, Σταδίου 24 – Αθήνα. Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ: Σταδίου 24 & Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι) και στο www.ianos.gr.  

Φθηνά ποτά και funk ρυθμοί στα Εξάρχεια
Τελική στάση της βραδιάς ένα αγαπημένο μπαράκι κοντά στην πιάτσα των Εξαρχείων. Ο λόγος για τον «Κόκκινο Λωτό» (Ζωοδόχου Πηγής 5) ένα κεφάτο μπαράκι με άνετους καναπέδες για να αράξετε με την παρέα, εξωτική διακόσμηση και πάμφθηνα, καθαρά ποτά. Το μαγαζί είναι self service, επομένως μην στρογγυλοκαθίσετε στις άνετες μαξιλάρες και περιμένετε τον σερβιτόρο. Πηγαίνετε στο μπαρ, παραγγείλτε το ποτό σας (4€) ή ένα cocktail (εξαιρετικό το mojito φράουλα με 5,20€) και αφήστε τους funk ήχους του Dj να σας παρασύρουν.

Ν.Γ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v