Retro parties: Η Αθήνα χορεύει σε άλλες δεκαετίες

Αγαπημένες μελωδίες και trash κομμάτια των 90s, italo-disco βραδιές και ατελείωτος χορός στις πίστες. Βρήκαμε τα καλύτερα retro party της πόλης.
Retro parties: Η Αθήνα χορεύει σε άλλες δεκαετίες
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Οι μουσικές αναμνήσεις των περασμένων δεκαετιών δύσκολα ξεθωριάζουν στην συνείδηση του αθηναϊκού κοινού της νύχτας. Τρανή απόδειξη τα 80s, 90s και Disco parties τα οποία συνεχίζουν ακάθεκτα να διοργανώνονται τουλάχιστον δύο με τρεις φορές την εβδομάδα σε διάφορα σημεία της πολης.

Τα parties της πόλης

Στο κεφάτο Σπιρτόκουτο των Πετραλώνων, για παράδειγμα, πέρα από τα μπόλικα events που φιλοξενούνται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, «κρατά» τις Παρασκευές του reserve για τους απανταχού λάτρεις των 90s. Σε συνεργασία με το blog 90ίλες διοργανώνει τα… ονομαστά 90s Party με την τριάδα των Morgana, Maladict και Nevir στα decks. Ένα από τα μότο της βραδιάς είναι το «Καραμέλες pez, boleck και loleck, Free Styler Waka Mako Fo και Super Mario». 



Οι Trashformers από την άλλη πλευρά, έχουν γίνει το talk of the town των τελευταίων μηνών για τα ξέφρενα 80s και 90s trash party τους και όχι άδικα. Οι trash τετράδα συνεχίζει ακάθεκτη να ξεσηκώνει κόσμο και κοσμάκη με 80s και 90s επιτυχίες ελληνικές και ξένες τις Παρασκευές στον χώρο του Koo Koo στο Γκάζι (14/12 και 25/12) και στο Grey στον Χολαργό (21/12). Η είσοδος με μπύρα ή κρασί κοστίζει 9,99€. Δείτε εδώ τι είπε η ομάδα σε συνέντευξη στο In2life.



Στην ίδια trash φιλοσοφία και η ομάδα των Trash 'n' Strash, η οποία στήνει το δικό της ξεχωριστό πάρτι την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 22.00 στο Intro Athens Bar στο Περιστέρι.

Σε 80s και 90s κλίμα επιμένει και το Salumi & Baci στη Βαλαωρίτου στην Αθήνα, το οποίο τον τελευταίο καιρό μας έχει… καλοσυνηθίσει με τα parties του. Συγκεκριμένα αυτό το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου βγάζει disco μπάλα και διοργανώνει για ακόμα μια φορά το δημοφιλές Disco Ball Party του. Μέσα στις γιορτές επίσης, θα προγραμματίσει και άλλα αντίστοιχα party.

Για να ενημερωθείτε αναλυτικότερα, μπορείτε να κάνετε κλικ στην ιστοσελίδα του στο Facebook εδώ

Στο Χοροστάσιο πάλι, η μακροβιότερη indie ομάδα της πόλης, οι Fresh and Yellow, γιορτάζει τα 13 της χρόνια και στήνει ένα 70s, 80s, 90s πάρτι με τα…best of των indie ύμνων από αυτές τις δεκαετίες το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου.

Στη ντισκοτέκ την παλιά…



Θα ήταν αμαρτία να μιλάμε για Disco και 90s parties χωρίς να αναφερθούμε στις ντισκοτέκ της πόλης. Πρώτη και πιο… καλτ η Boom Boom στην Καλλιθέα με τον θρυλικό dj Soulis V στα decks, ακολουθεί το ιστορικό Βινύλιο στην Γλυφάδα, το οποίο μάλιστα ετοιμάζει ειδικό event για την παραμονή των Χριστουγέννων και η θρυλική Disco Barbarella η οποία επιστρέφει δριμύτερη την εορταστική περίοδο με ένα Back to the Future Anniversary Disco Party στις 28 Δεκεμβρίου. 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v