Η Έξοδος του Σαββάτου: Φεστιβάλ-τε τα καλά σας

Κόμικς με παγωμένο καφέ, ελληνικές γεύσεις σε γραφικές γειτονιές στα πέριξ της Ακρόπολης και οι πρώτες εξορμήσεις στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών μας προκαλούν να αψηφήσουμε το πρώτο κύμα καύσωνα. Το πρώτο κύμα τέχνης νικά με διαφορά.
Η Έξοδος του Σαββάτου: Φεστιβάλ-τε τα καλά σας
Η ζέστη δεν μας πτοεί. Μπορεί να θέλετε να κάνετε άσχημα πράγματα στο θερμόμετρο του σπιτιού σας κάθε φορά που το κοιτάζετε ιδρωμένοι, αλλά μαζί με τον δικό του υδράργυρο ανεβαίνει και ο πυρετός της πολιτιστικής ζωής της πόλης.

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά, και στην Αθήνα ζωντανεύουν όλα εκείνα τα Φεστιβάλ που περιμέναμε από καιρό, ενώ στους δρόμους της επιστρέφει η ζωηράδα της καλοκαιρινής βόλτας, η γλυκιά «βαβούρα» των τουριστών που κάθε λίγο μας ρωτούν «where is the Acropolis?» και η διάθεση να δροσιστούμε με ωραίες γεύσεις και εκδηλώσεις.

Φυσικά, δεν ξεχνάμε ότι αυτό το Σάββατο ξεκινά το φετινό Rockwave Festival. Η Μαλακάσα, όμως, μπορεί να περιμένει, γιατί η πρώτη ημέρα ξεκινά μάλλον με το πιο χλιαρό line-up (The Locos, The Last Drive, Nashville Pussy, Nightstalker), ενώ τα μεγάλα ονόματα θα παρελάσουν τις επόμενες – ενημερωθείτε σχετικά εδώ

Επομένως, προτιμάμε να αφιερώσουμε το Σάββατό μας σε άλλες τέχνες, που επίσης βάζουν τα καλά τους και «γιορτάζουν» στην Αθήνα. Βάλτε αντηλιακό και ξεκινάμε!

*2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κόμικς
Το Φεστιβάλ για την ένατη τέχνη που διοργάνωσε το περιοδικό Νέο Επίπεδο και ο Γιάννης Στεφανάκις πριν 18 ολόκληρα χρόνια ήταν το πρώτο στο είδος του που διοργανώθηκε στην Ελλάδα. Αφού έφερε στο προσκήνιο τα –παρεξηγημένα στην χώρα μας- comics, σώπασε για σχεδόν δύο δεκαετίες. Σήμερα, όμως, που κινδυνεύουν να ξανασωπάσουν και οι ίδιοι οι κομίστες της Ελλάδας, το Νέο Επίπεδο διοργανώνει το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κόμικς.

Πάρτε δροσιστικό καφεδάκι στο χέρι και κατευθυνθείτε προς το Μέγαρο Μουσικής. Εκεί, στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου στην πλατεία Ελευθερίας, θα φιλοξενείται η έκθεση του Φεστιβάλ, με έργα comics πολλών ταλαντούχων νέων σχεδιαστών, που φιλοδοξούν να ανανεώσουν τον χώρο. Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό από το πρωί (10.00 ως 20.00), ενώ το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει πολλές παράλληλες εκδηλώσεις – μάθετε τα πάντα εδώ

*Γεύση από καλοκαίρι
Αφήνουμε την Βασιλίσσης Σοφίας και φτάνουμε μέχρι την Διονυσίου Αρεοπαγίτου, για να ανακτήσουμε δυνάμεις. Κι ο πιο νόστιμος τρόπος να το πετύχουμε κρύβεται στην αρχή του πιο όμορφου πεζόδρομου του κέντρου, στο δροσερό κατάστημα του Fresko Yogurt bar. Οι φιλικοί υπάλληλοι θα σας κεράσουν «σφηνάκια» με τις νέες τους γεύσεις για να δοκιμάσετε – πάρτε ένα κυπελλάκι με το light παγωμένο γιαούρτι και επιλέξτε από τα σπιτικά γλυκά του κουταλιού και τα απολαυστικά toppings για να το συνοδεύσετε – αγαπημένο μας το γλυκό σταφύλι αλλά και το cheesecake γιαουρτιού.

Με το κουταλάκι στο χέρι, προχωρήστε πίσω από το Μουσείο της Ακρόπολης και χαθείτε στα στενά που θα σας οδηγήσουν στο Κουκάκι και στα νοσταλγικά δρομάκια μέχρι την πλατεία των Άνω Πετραλώνων. Αν ήδη έχετε πεινάσει, μπορείτε να αφήσετε το γιαουρτάκι για επιδόρπιο και να πιάσετε τραπέζι στην όμορφη ασβεστωμένη αυλίτσα του Κούβελου (Γενναίου Κολοκοτρώνη 66), για να δοκιμάσετε τις ιδιαίτερα χορταστικές του μερίδες – εγγύηση τα μπιφτέκια τριών κιμάδων και τα πιάτα ημέρας του (περί τα 20€ κατ’ άτομο).

*Ας αρχίσουν οι χοροί
Όσο το Rockwave ακόμη «προθερμαίνεται» στη Μαλακάσα, εμείς επιλέγουμε για βράδυ Σαββάτου να εγκαινιάσουμε τις εξορμήσεις μας στους «σταθμούς» του Φεστιβάλ Αθηνών. Όσοι προνόησαν, θα έχουν ήδη κάποιο από τα sold out εισιτήρια της πολυαναμενόμενης παράστασης του Δημήτρη Παπαϊωάννου, «Πρώτη Ύλη» που παρουσιάζεται στις 21.00 στην Πειραιώς.

Μακριά από τον «μικρό χαμό», όμως, που συνοδεύει το όνομα του Παπαϊωάννου, το Φεστιβάλ Αθηνών προσφέρει δυνατές εναλλακτικές: Στο Κτίριο Η’ στο 260 της Πειραιώς, η τέχνη του χορού συναντά το ταλέντο του Αλαίν Μπυφάρ, ο οποίος επιστρέφει στην Ελλάδα με την παράσταση «Όλα καλά». Ο εμφανώς ειρωνικός τίτλος προοοικονομεί μια δυνατή παρωδία στρατιωτικής πειθαρχίας, που σχολιάζει μέσω του σωματικού θεάτρου, του μπουρλέσκο και των κινηματογραφικών αναφορών κάθε πτυχή της κοινωνικής πραγματικότητας. Η παράσταση ξεκινά στις 21.00, ενώ τα εισιτήρια στοιχίζουν 25€ (μειωμένο 20€, φοιτητικό και ΑΜΕΑ 15€). Μάθετε περισσότερα και κλείστε τα εισιτήριά σας εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v